wortelcurry en andere

Wortel curry uit Sri Lanka – verrassend lekker

Wortel curry uit Sri Lanka – verrassend lekker

Ben je op zoek naar inspiratie voor een recept met wortels? Wil je een keer iets anders dan hutspot? Probeer dan dit makkelijke en verrassend lekkere recept voor wortel curry uit Sri Lanka. Dit gerecht is kleurrijk en romig, geschikt voor alle seizoenen. In Sri Lanka krijg je nooit maar één curry, maar altijd meerdere verschillende varianten geserveerd bij je rijst. De curry variant met wortels komt vaak voor. De ene keer is het pittig, de andere keer meer zoet of romig. Het onderstaande recept kregen wij tijdens de kookworkshop die we volgden in Ella.

Andere soorten curry (met recept) die ook lekker zijn: curry met sperziebonen, curry met aubergine, dhal curry, curry met kip en aardappel curry.

wortelcurry en andere

Recept – Wortel curry uit Sri Lanka

Wortel curry is een lekker, makkelijk, romig en kleurrijk gerecht. Erg leuk als je een keer een ander gerecht met wortels wilt eten.
INGREDIËNTEN
  
  • 200 gram wortel (in plakjes en gekookt)
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 ui
  • 8 kerrieblaadjes
  • 2 teentjes knoflook (in schijfjes)
  • snuf zout
  • 1 theelepel kurkuma
  • ½ theelepel mosterdzaad
  • ½ theelepel fenegriekzaad
  • 1 theelepel currymix/currypoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 2 cm kaneelstokje (in stukjes breken)
  • limoensap
BENODIGDHEDEN
  • Kookpan
  • Bakpan
  • Mes
  • Spatel
  • Snijplank
Voorbereiden 15 min
Bereiden 15 min
Zelf kokosmelk maken 15 min
totaal 45 min
Gang Bijgerecht
Keuken Aziatisch, Sri Lankaans
HOEVEELHEID 2 personen
INSTRUCTIES
  • Snij de wortels in plakjes en kook ze daarna totdat ze beetgaar zijn.
  • Snij de ui in kleine stukjes.
  • Snij de teentjes knoflook in dunne plakjes.
  • Maak zelf kokosmelk van geraspte kokos en warm water (zie ons recept om zelf kokosmelk te maken) of gebruik een blikje/pakje kokosmelk.
  • Doe de kokosmelk in de pan.
  • Voeg de ui en kerrieblaadjes toe en roer dit door.
  • Voeg de schijfjes knoflook toe.
  • Voeg het zout, de kurkuma, mosterdzaad, fenegriek, chilipoeder en kaneel toe.
  • Laat het geheel een paar minuten inkoken.
  • Voeg daarna de wortel toe, meng het en laat het even pruttelen.
  • Voeg tot slot het limoensap toe.

TIPS VOOR KRUIDEN EN SPECERIJEN

Veel kruiden en specerijen vind je gewoon in de supermarkt. Voor gerechten uit de Sri Lankaanse keuken worden veel en verschillende kruiden en specerijen gebruikt. Ben je van plan vaker dit soort recepten te gaan koken? Dan kunnen we je aanraden om zakjes te kopen in plaats van potjes. In zakjes zit namelijk vaak een grotere hoeveelheid en ze zijn in verhouding een stuk goedkoper. Mocht je toevallig in de buurt van Apeldoorn komen, dan kan je je uitleven bij de Turkse supermarkt ‘Özbaktat’, ze hebben daar zoveel keuze! Je kan je kruiden ook online bestellen. Deze webshop heeft een goed assortiment.

Meer inspiratie

6 heerlijke en typische gerechten uit Sri Lanka
Zelf kokosmelk maken
Aardappel curry – makkelijk en verrassend lekker
Sri Lankaanse Dhal curry
Reisbudget voor een rondreis door Sri Lanka

Delen vinden we leuk!
Heb je dit recept of een van onze andere recepten gemaakt? Laat ons dan weten hoe het ging en hoe het smaakte. Een fotootje van het resultaat vinden we ook leuk! Stuur ons een berichtje of een DM op Instagram. Je kunt het recept ook eenvoudig delen met je vrienden en familie. Dit kan al met één muisklik, via een van de ‘social media’ knoppen hieronder.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept