Annick en Gieljan reislekker.nl woestijn Wadi Rum Jordanië

Over ons – Wie zijn wij en wat is reislekker.nl

Over ons – Wie zijn wij en wat is reislekker.nl

Hi! Wat superleuk dat je op onze pagina terecht bent gekomen. Hopelijk heb je veel aan alle reis- en eettips die we op onze website met je delen. We stellen ons hieronder graag even aan je voor, zodat je wat meer over ons te weten komt en weet wie wij precies zijn. Uiteraard vertellen we je ook meer over reislekker.nl. We vinden het erg leuk om te weten wie onze lezers zijn. Als je wilt, kan je je onderaan deze pagina, bij ‘reageren’, kort aan ons voorstellen:).

Wie zijn wij – in het kort

Wij zijn Annick en Gieljan, begin 30 en uiteraard gek op reizen. Maar dat mag geen verrassing zijn met deze website. Onze roots liggen in het oosten van het land. Annick groeide op in Groenlo en Gieljan in Apeldoorn. De liefde voor lekker eten zat er bij Annick al van kleins af aan in.

Waar Annick al van jongs af aan met bestek at (wat ze overigens later weer is verleerd) ging dat bij Gieljan op het begin een stuk minder goed.

Studeren en…
Na onze heerlijke en zorgeloze jeugd, sloegen we onze vleugels uit tijdens onze studie rechten aan de Radboud Universiteit Nijmegen. De vonk sprong al over in ons eerste studiejaar (in 2006). In Nijmegen woonden we allebei (nog wel apart van elkaar) ruim 5 jaar op kamers. Pas na onze studie zijn we gaan samenwonen. Eerst ruim 5 jaar in Haarlem en vervolgens nog 1,5 jaar in Apeldoorn.

Liefde voor reizen
Wij houden hééél erg van backpacken. Weinig spullen mee, de wereld ontdekken, nieuwe mensen leren kennen, de beste deals scoren, nieuw eten proeven. Loving it. Dat is ook de reden dan we vanaf eind 2019 alles hebben opgezegd om de wereld over te reizen. Wil je meer over ons en onze reizen te weten komen, lees dan snel verder…

Meer informatie over ons

Klik op een van plusjes in de onderwerpen hieronder om de tekst uit te klappen.

Ga snel naar:

Hieronder vind je een aantal leuke weetjes over ons. Wil je nog meer over ons weten? Dan kan je onderaan deze pagina of via onze contactpagina alles vragen wat je wilt. Vinden we leuk!

Waar is Gieljan gek op?

Gieljan is gek op voetbal, wijn, Netflixen, foto’s maken en appelmoes.

Annick is helemaal gek van zoute drop en bijna alle soorten snoepjes. Schaatsen kijken, spelletjes winnen, korting, in de keuken staan en nieuwe dingen uitproberen.

Koffie en koriander.

Wierook, koffie en vis zonder knapperig korstje.

In de backpack van Gieljan vind je altijd een rolletje Mentos, een setje met een nagelknippertje en pincet (ja, ik weet het) en een potje haargel van de Kruidvat.

In de backpack van Annick vind je altijd boterhamzakjes, elastiekjes en een (schil/snij)mesje. En verder nog een aantal dingen die je bijna nooit nodig hebt, maar die toch wel erg handig zijn.

In willekeurige volgorde: Colombia, Noorwegen en Nieuw-Zeeland.

In willekeurige volgorde: Georgië, Iran en Colombia.

Voordat we eind 2019 alles opzegden, was Gieljan 6 jaar lang werkzaam als advocaat arbeidsrecht in Haarlem. Hij is sinds begin 2020 voor zichzelf begonnen onder de naam ‘echtR’. Naast al het werk voor reislekker.nl, doet hij nog juridisch werk voor een aantal cliënten en schrijft hij juridische content voor een online kennisplatform voor HR professionals.

Voordat we eind 2019 alles opzegden, was Annick 5 jaar lang werkzaam als letselschadejurist (in Amsterdam) en ruim één jaar als recruiter bij een detacheerder in de techniek (in Apeldoorn). Tijdens de lockdown in Nederland is ze ook nog een paar maanden postbode geweest in Apeldoorn. Om in conditie te blijven en een extra zakcentje bij te verdienen.

Annick is nu veel tijd kwijt aan reislekker.nl en daarnaast deed en doet Annick vooral haar best om zoveel mogelijk geld te besparen (ook een soort van geld verdienen). Benieuwd hoe? Praktische tips om meer te (be)sparen

Vroeger was Gieljan een fanatieke voetballer (hoewel sommigen hem ook wel typeerden als luie spits), maar helaas moest hij stoppen vanwege knieproblemen. In Nederland blijft hij vooral fit in de sportschool of een potje tennis/squash, maar op reis blijft het bij iedere dag 20 minuten buikspieroefeningen en een sporadisch rondje hardlopen. Gelukkig lopen we op reis heel erg veel, waardoor we zeker genoeg in beweging blijven.

Annick zwemt het liefst een aantal keer per week, maar helaas is dit vaak wat lastiger op reis. Ze doet daarnaast ook vaak verschillende workouts via fitnessblender.com (HIIT, krachttraining, cardio, yoga en pilates). Dit is juist weer heel erg handig voor op reis. Op reis doen we ook bijna alles te voet (afgezien van de lange afstanden die we met het openbaar vervoer doen).

Onze top 4 landen in willekeurige volgorde: IJsland, Argentinië, Nicaragua en Sri Lanka.

Gieljan wil het liefst ‘normale’ English blend. Maar dan wel met heel veel suiker.

Annick drinkt het liefst groene thee of gember thee. Zonder suiker.

We zijn allebei in januari 1988 geboren. Annick op 2 januari (5 dagen te vroeg geboren) Gieljan op 19 januari (14 dagen te laat geboren). Dus Gieljan beweert dat hij ouder is. Wat vinden jullie? Onderaan deze pagina heb je de mogelijkheid om te reageren. We horen graag van jullie.

2006: de start van ons avontuur samen

Onze liefde voor elkaar begon in het eerste jaar van onze studie Rechten in Nijmegen. We waren 18. Onze gezamenlijke liefde en passie voor reizen liet iets langer op zich wachten. Het begon klein en eenvoudig met een weekendje naar Parijs met de bus. Daarna twee weken all inclusive naar Turkije (blijft nog steeds lekker op z’n tijd).

2009: het keerpunt

Het keerpunt kwam toen het solo backpack avontuur van Annick in 2009 iets anders liep dan gepland, in plaats van na een paar maanden, kwam ze na een paar dagen al terug uit Thailand. Gieljan deed de belofte om Annick niet meer alleen te laten gaan en om samen de wereld te gaan verkennen.

In 2010 maakten we onze eerste verre reis samen. Met nóg 25 anderen. Het was een studiereis naar Zuid-Afrika.

2012: onze eerste lange reis samen

Na ons afstuderen in 2012, maakten we op 24-jarige leeftijd onze eerste lange ongeorganiseerde backpackreis samen. Gedurende 3,5 maand reisden we heel Argentinië door. Wauw!! Daarna volgden veel doe-het-zelf vakanties, natuurlijk met onze backpack op de rug: naar onder andere Mexico, Marokko, IJsland en Albanië. We wilden meer van dit en langer! Maar ja, dan moet je natuurlijk wel wat centjes hebben. Aan het werk dus!

Eind 2017: sabbatical

Nadat onze bankrekeningen goed gevuld waren, namen we eind 2017 een sabbatical van 6 maanden van ons werk. Bestemming: Midden- en Zuid-Amerika.

We begonnen ons avontuur in het fantastische Nicaragua en eindigden op de Galapagos eilanden. Daartussen reisden we door Costa Rica, Chili, Peru en (het vasteland van) Ecuador. Dit was helemaal het einde. Was dit dan onze laatste lange reis?!

Eind 2019: we zegden alles op

Gelukkig niet. We wilden allebei meer van dit, maar daar konden we op ons werk natuurlijk niet nog een keer mee aankomen… Daarom besloten we eind 2019 alles op te zeggen, huis, baan etc. Om voor onbepaalde tijd op reis te kunnen. Onze eerste bestemming was Sri Lanka, gevolgd door Vietnam. Daarna hadden we nog geen plan. En dat was maar goed ook.

Maart 2020: de coronacrisis

We zaten bijna 6 weken in Vietnam, toen de coronacrisis in een stroomversnelling terecht kwam. Waar we een paar weken eerder nog 100 meter van de Chinese grens af zaten, al grappend over het coronavirus, moesten we op 17 maart halsoverkop terug naar Nederland.

Voorjaar 2020: verplichte pauze

We hadden natuurlijk geen huis meer, maar gelukkig konden we terugvallen op onze fantastische ouders. Daar zaten we eigenlijk vooral te wachten tot het licht weer op groen (naja, geel) zou gaan en we er weer met onze backpacks van door konden gaan. We hadden geen idee hoe lang dit ging duren, maar aan een alternatief plan wilden we gewoon niet denken.

Juni 2020: op wereldreis in Europa

Gelukkig duurde onze verplichte break ‘maar’ drie maanden. Toen Mark Rutte aankondigde dat het reisadvies voor veel Europese landen op 15 juni weer naar geel zou gaan, twijfelden we geen seconde. We boekten een vliegticket naar Rome op, natúúrlijk, exact 15 juni.

Wat waren we blij dat we deze stap hebben genomen. En onze wereldreis weer konden voortzetten. Weliswaar wat dichter bij huis en met een tóch wat ander gevoel, maar daardoor zeker niet minder mooi. Reizen door Europa stond hoe dan ook al op ons lijstje, alleen niet al zo snel. Maar ook dát leer je tijdens het backpacken. Je aanpassen aan onverwachte situaties. En onverwacht was deze wending zeker, niet alleen voor ons.

Wat al onze bestemmingen in Europa worden weten we nog niet, maar dat we alles daarover met jou zullen delen, dat staat zeker vast.

Wij hebben al meerdere lange reizen gemaakt (van een paar maanden) en mogen onszelf met recht doorgewinterde backpackers noemen. Wil je meer over ons persoonlijk weten? Lees dan ons verhaal eerder in dit artikel.

Kennis en informatie delen
Het idee van reislekker.nl ontstond vooral omdat we het zo zonde vonden dat alle kennis en informatie die we opdeden tijdens het reizen eigenlijk verloren ging. Natuurlijk deelden we wel eens wat informatie met vrienden of collega’s, als zij naar een land gingen waar wij al waren geweest. Maar je vergeet dan toch snel belangrijke (en praktisch handige) dingen.

We vonden het tijd om wat meer rigoureus te werk te gaan. Als we iets doen, dan doen we het ook goed!

Idee voor deze website
Op dat moment ontstond het idee van reislekker.nl. Waarom niet een website maken, waarop we álles over reizen kwijt kunnen wat we willen. Waar we élke tip kunnen opschrijven die we iedereen willen meegeven. Waarop we iedereen kunnen behoeden voor de ‘fouten’ die we zelf hebben gemaakt. Waarop we vooral eerlijk kunnen zijn over bepaalde plekken die níét de moeite waard zijn om te bezoeken. Want dat missen we nog wel eens op bepaalde websites. Niet álles is leuk en dat willen we ook gewoon kunnen zeggen.

Reizen is leuk, geweldig, soms uitdagend en confronterend, prachtig of nog meer van dit soort superlatieven, maar het is ook gewoon LEKKER. Lekker ontspannen. Lekker sportief. Lekker genieten. Én lekker voor de smaakpapillen. Een land leer je pas écht goed kennen door het lokale eten te proeven. Voor ons is eten een heel belangrijk onderdeel van reizen. We willen een website maken, waarin beide elementen aan bod komen.

Uiteraard moet dit ook meteen duidelijk worden in de naam van onze website. Na een aantal brainstormsessies werd de naam reislekker.nl geboren. We waren heel verbaasd, maar vooral heel blij dat de domeinnaam nog beschikbaar was.

Reizen en eten

Om onze passie voor reizen en eten/koken te kunnen combineren, staat onze website niet alleen boordevol reistips, informatie over bestemmingen, adviezen voor geweldige reisroutes, de leukste accommodaties en nog veel meer toffe dingen, maar is er ook een speciale rubriek gewijd aan eten. Wat zijn de lokale specialiteiten van een land en hoe kan je die heerlijke smaken na je reis nog in je eigen keuken terugkrijgen. Maar ook: wat voor gerechten kan je makkelijk (en goedkoop) zelf maken in de keuken van je hostel (onze backpackers recepten). Dit en meer vind je onder het menu ‘eten‘ op onze website.

Voor, tijdens én na je reis

Wij vinden dat reiswebsites niet alleen handig moeten zijn in de voorbereiding van je reis, maar ook tijdens je reis én na je reis. Veel andere reiswebsites open je alleen maar vóórdat je op reis bent en misschien nog tijdens je reis, maar daarna niet meer. Wij zijn hierin anders. Uniek zijn we niet (zo realistisch zijn we nu ook weer wel), maar we wijken hierin wel af van de meeste websites. Wij vinden het belangrijk om de beleving van je reis ook door te trekken als je weer terug bent in Nederland. Het terug dromen naar die prachtige reis, dat vinden we een mooi element van de hele reisbeleving.

Lees snel verder, en kom erachter hoe wij je in ál deze stappen van je reis behulpzaam kunnen zijn.

Vóór je reis

Als je nog niet weet waar je volgende reis naartoe gaat, dan kan je op onze website veel reisinspiratie opdoen. Wie weet kom je de perfecte bestemming tegen.

Weet je al wél waar je heen wil? Dan is het leuk om je op onze website al helemaal in te lezen in dit nieuwe land. Wat is een mooie reisroute, welke plekjes moet je absoluut niet vergeten te bezoeken, welke spullen moet je niet vergeten in te pakken in je backpack (of koffer), wat is de beste reistijd van jouw bestemming… En ga zo maar door.

Tijdens je reis

Niet alleen ga je beter voorbereid op reis, nadat je alle informatie hebt gelezen over jouw bestemming, maar we beloven je, dat je ook tijdens je reis veel aan onze informatie hebt. Want wat waren nou ook alweer de leukste bezienswaardigheden van de stad waar je op dat moment bent, wat zijn leuke gratis plekjes en wat is het beste moment op de dag voor een bezoek, welke makkelijke gerechten kan je in de keuken van je hostel of appartement maken, wat zijn mooie wandelroutes, etc. etc… Zoals je ziet. Vergeet reislekker.nl niet te openen tijdens je reis.

Ná je reis

En daar houdt het wat ons betreft zeker niet op. Zoals we al zeiden, hoef je de meeste reiswebsites niet meer te openen als je terug bent van je reis. Maar bij onze moet je dat zeker wél doen.

Want hoe heette dat lekkere gerecht nou ook alweer dat je in Italië hebt geproefd, of wat is het recept voor die heerlijke Sri Lankaanse curry die je hebt gegeten, om je vakantiegevoel weer helemaal terug te laten keren in je eigen keuken. Je vindt het allemaal terug op reislekker.nl, in onze rubriek ‘eten‘.

Als je lekker met ons meereist, dan weten we zeker dat je daar veel aan zult hebben. Vóór je reis, tijdens je reis én na je reis.

Op de homepage heb je ons logo misschien al wel gezien. Hieronder vind je een wat grotere versie, inclusief een uitleg over wat je allemaal kunt zien op ons logo.

Logo reislekker

Wij zijn als reizigers gek op het verzamelen van stempels. Daarom leek het ons leuk en toepasselijk om het logo voor reislekker.nl ook op een stempel te laten lijken.

In ons logo hebben we een aantal details verwerkt. Naast de naam: REISLEKKER.nl staat bovenin het logo ‘Taste the world’ en onderin ‘Made in Holland’. Verder zie je: de wereld, een vork gepind in Nederland en twee poppetjes met een rugzak. Deze elementen geven goed weer wie we zijn en wat we doen.

We reizen altijd met onze rugtas/backpack op onze rug en wandelen erg veel. Lekker gezond en lekker voor ons budget. ‘Taste the world’: We willen de wereld te proeven. Niet alleen figuurlijk, omdat we veel verschillende plekken op de wereld willen zien en ervaren, maar ook letterlijk. Want volgens ons is er geen betere manier om een land te leren kennen dan door de lokale gerechten en smaken te proeven. Onze eetervaringen in diverse landen, de dingen die je echt moet proeven en de lekkerste recepten delen we met jullie in de rubriek ‘eten‘.

En natuurlijk zijn we trots dat we uit Nederland komen. Daarom staat er een vork (symbool voor eten en proeven) midden in Nederland geprikt en staat er onder de twee poppetjes ‘Made in Holland’. Omdat zowel wij als de website gemaakt zijn in Nederland. Dat daar in elk geval geen onduidelijkheid over bestaat;).

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 commentaren