Kraam met groente cover

Eten

Eten

Eten is een erg belangrijk onderdeel als het aankomt op het ervaren van een ander land, van een andere cultuur. Reizen op zichzelf verbreedt je horizon, maar het eten van lokale gerechten draagt daar zeker een aardig steentje aan bij. Niet alleen opent het eten van ‘vreemd’ eten je ogen, maar je komt hierdoor ook sneller in contact met de lokale bevolking. De mensen zijn vaak trots op hun eigen keuken, op de specerijen die ze gebruiken, op de manier waarop ze het eten bereiden. Het is prachtig om dit te ervaren wanneer je op reis bent. Om die reden hebben we op onze website een speciale rubriek gewijd aan eten.

En ben je op reis, wil je koken, maar heb je geen inspiratie? Wij helpen je graag op weg met onze backpackers recepten.

Hieronder vind je een uitleg bij ieder onderdeel van de rubriek ‘eten’.

Lokale specialiteiten

Als wij zelf op reis zijn, dan proberen we ook altijd zoveel mogelijk lokale specialiteiten te proeven. Alleen op die manier leer je een ander land écht goed kennen.

Onze ervaringen hierover delen we graag met jou, zodat je ook weet welk eten je geprobeerd moet hebben in een bepaald land of zelfs in een bepaalde streek of stad. Dit hebben we gedaan in het onderdeel ‘lokale specialiteiten’.

Meest recente artikelen

Recepten

Vooral als je wat langer op reis gaat, heb je geen zin om iedere middag en iedere avond uit eten te gaan. Wij in elk geval niet. Na een tijdje ben je daar wel klaar mee en het kost je vaak ook nog eens veel geld. Maja, dan kom je weer bij die eeuwig terugkerende vraag: wat gaan we eten vanavond…

Thuis vinden we dat soms al lastig om te bedenken, maar op reis ontbreekt de inspiratie soms nog wel meer. Speciaal voor mensen zoals wij, maar ook zeker voor de (jonge) backpackers die misschien nog helemaal niet zoveel zelf thuis hebben gekookt, hebben we een oplossing: de ‘backpackers recepten’. Simpele en heerlijke gerechten die je op reis klaar kunt maken. Vaak met weinig ingrediënten en zonder al te veel poespas. Uiteraard kan je de gerechten ook gewoon thuis klaarmaken.

Als je terugkeert van je reis, zit je nog helemaal in zo’n lekker vakantieroes. Maar hoe goed we ons best ook doen, deze roes verdwijnt altijd weer sneller dan we hopen. En voor je het weet denk je alleen maar weer aan je werk en erger je je weer aan die trage mensen in de rij van de kassa. Snel, snel, snel.

Dé manier om weer terug te keren naar dat heerlijke en rustige vakantiegevoel, is het klaarmaken van de lekkerste gerechten die je op reis hebt geproefd.

Ruik de specerijen, proef de smaken… We garanderen je dat je vakantiegevoel meteen weer terugkeert. Al is het maar voor een avondje.

Om die reden hebben we voor jou een mooie selectie aan ‘wereldse recepten’ opgenomen onder het gelijknamige kopje. Zo kan je jouw vakantiegevoel in een handomdraai terughalen naar je eigen keuken.

Meest recente recepten

Onder het onderdeel ‘Backpackers recepten‘ vind je makkelijke recepten om eten klaar te maken op reis (of thuis) en onder het onderdeel ‘Wereldse recepten‘ vind je de recepten van heerlijke wereldse gerechten.

In de ‘receptenzoeker’ vind je ál deze recepten terug én kan je filteren op het soort maaltijd (diner, ontbijt, etc) en ingrediënten. Heb je bijvoorbeeld nog wat eieren over die op moeten, maar weet je niet wat je hiermee moet maken? Kies dan in de receptenzoeker voor het ingrediënt ‘ei’ en je vindt onze recepten waarvoor je eieren nodig hebt. Super handig toch?

Restaurants

Op reis koken we vaak zelf, maar gaan we ook zeker nu en dan uit eten. Onze ervaringen delen we hier graag met jou, zodat je zeker weet dat je lekker eten voorgeschoteld krijgt. Klik op het onderdeel ‘restaurants’ en vind de leukste en lekkerste restaurants. Zowel ver weg, als dichtbij huis.