Coverfoto voor budget

Budget

Budget

Veel mensen denken dat het duur is om (lang) op reis te gaan. Maar dat hoeft absoluut niet het geval te zijn.

Wij reizen graag low-budget als we onderweg zijn. Niet alleen bespaar je hiermee geld, maar het leidt er vaak ook toe dat je meer van het land en de cultuur meekrijgt. Zo huren wij niet vaak een auto, maar doen we het meeste met het openbaar vervoer. Niet alleen goedkoop, maar ook nog eens de beste manier om de lokale gebruiken te leren kennen.

In onze rubriek ‘budget’ vind je niet alleen veel handige tips over het openbaar vervoer, maar ook informatie over het reisbudget dat je nodig hebt voor bepaalde landen, tips om geld te (be)sparen én veel leuke gratis en goedkope activiteiten voor op reis.

Hieronder vind je een uitleg bij ieder onderdeel van de rubriek ‘budget’.

(Be)sparen

Wil je graag op (wereld)reis, maar heb je niet genoeg geld? Geen nood. Als doorgewinterde reizigers hebben we veel spaar- en bespaar tips voor je.

Klik hier en lees hoe je meteen kunt beginnen met geld (be)sparen. Het is makkelijker (en leuker) dan je denkt. Echt waar! En vaak ook nog eens goed voor het milieu.

Openbaar vervoer

Als we op reis zijn, en met name als we een lange reis maken, dan reizen we bijna altijd met het openbaar vervoer. Dit is niet alleen een mooie manier om geld te besparen, maar het is ook nog eens de leukste manier om te reizen.

Je reist dan niet alleen trager, waardoor je de omgeving beter in je kunt opnemen, maar je maakt ook nog eens op een mooie manier kennis met locals en de lokale gebruiken van het land.

Het probleem? Het is vaak lastig om vooraf de juiste informatie te vinden. Dit probleem willen we voor jou verhelpen. Klik hier en vind veel handige en praktische informatie die je nodig hebt voor reizen met het openbaar vervoer in je land naar keuze.

Low-budget activiteiten

Reizen kán absoluut duur zijn, maar dat hoeft het niet per definitie te zijn. Er zijn vaak genoeg leuke dingen te doen die erg goedkoop of zelfs gratis zijn. Je moet soms alleen even weten waar je die moet zoeken.

Klik hier en vind veel leuke tips over low-budget activiteiten voor op reis.

Reisbudget per land

Niet ieder land is even duur. Voordat je je reis gaat plannen is het vaak handig om te weten hoeveel geld te kwijt bent aan een (rond)reis door een bepaald land.

Klik hier en vind van een aantal landen het (eerlijke) reisbudget. Zo weet je vooraf precies hoeveel geld je nodig hebt.