Gedroogde pepers kookworkshop La Boca del Sapo

Doe een kookworkshop bij La Boca del Sapo – Sucre, Bolivia

Doe een kookworkshop bij La Boca del Sapo – Sucre, Bolivia

Wil je lekker eten én leren hoe je typische Boliviaanse gerechten maakt? Volg dan een kookworkshop bij La Boca del Sapo in Sucre, de hoofdstad van Bolivia. Een leuke en lekkere ervaring!

Traditionele gerechten met een moderne uitvoering

Chef Moisés steekt traditionele Boliviaanse gerechten in een hip jasje. Zijn keuken is modern, strak en hygiënisch. Hij vertelt je over de basisingrediënten van de Boliviaanse keuken en die van Sucre.

Hoe lang duurt de kookworkshop?

Wij stonden ruim drie uur in de keuken, maar dit vliegt voorbij. Het hoofdgerecht heeft de meeste tijd nodig, maar in de tussentijd hoef je je echt niet te vervelen. Want naast het hoofdgerecht, maak je een heleboel andere dingen. Het luisteren naar de uitleg en toelichting en het voorbereiden werd afgewisseld met maken en proeven van een voorgerecht en een cocktail. Na drie uur was het hoofdgerecht klaar en konden we echt gaan proeven. Daarna volgde nog een heerlijk toetje, dat we ook zelf gemaakt hadden.

Onze ervaring: koken bij La Boca del Sapo in Sucre

Moisés weet de ingrediënten en gerechten heel mooi te presenteren. Het is moeilijk om te stoppen met foto’s maken van alle kleurrijke groente en kruiden. ‘La Boca del Sapo’ betekent de mond van de kikker, dit zie je terug op de mooie schorten. Het is erg leuk om een kijkje te krijgen in de (geschiedenis van de) Boliviaanse keuken in de regio Sucre. Dit is echt een hele leuke activiteit om te doen als je in Sucre bent. Een combinatie van geschiedenis, cultuur, koken én natuurlijk lekker eten.

Wat kost de kookcursus?

Prijs: vanaf 195 Bs per persoon (mei 2022). Dit is omgerekend iets minder dan €30 p.p.
Check hier de actuele wisselkoers.

De prijs is afhankelijk van de prijs van de gerechten die je gaat maken. Check de prijs bij Moisés, die je gemakkelijk via WhatsApp kunt bereiken (contactgegevens Moisés).

Meer informatie over de kookworkshop bij La Boca del Sapo

Welke dagen van de week kan je de kookles doen?
Elke dag. Je bevestiging is 5 uur van tevoren nodig, zodat Moisés alle aankopen en de voorbereiding van de les kan doen.

Welke tijdstippen?
> 11.00 uur starten voor de lunch
> 17.00 uur starten voor het diner

Moisés is flexibel, dus andere tijden zijn ook mogelijk in overleg.

Welke gerechten kan je maken tijdens de kookworkshop?
> Sopa de Maní
Een gerecht op basis van pinda’s. Er wordt beweerd dat dit gerecht de laatste maaltijd van Che Guevara is geweest. Het bestaat naast pinda(melk), uit kip, groenten, pasta en dunne frietjes. Veganistische optie beschikbaar.

> Mondongo Chuquisaqueño
Dit gerecht wordt traditioneel gegeten op Allerheiligen, wanneer de zielen van dierbaren terugkeren om de dag door te brengen met familie. Het bestaat uit stukken varkensvlees, langzaam gekookt in een zoete paprikasaus, gecombineerd met speciaal gekruide gele maïs en Imilla-aardappelen.

> Picante de Pollo
Een typisch gerecht uit Sucre. Langzaam gegaarde kipfilet in een paprikasaus, gecombineerd met chuño (gedroogde aardappels) en zarsa salade. Het gerecht is pittig. De pittigheid van dit gerecht kan worden aangepast voor degenen die niet van pittig eten houden.

> Papas Rellenas
Krokante gecoate aardappelballetjes, gevuld met ei, kaas en hartig rundergehakt, gecombineerd met een tomaten-paprikasaus. Vegetarische optie beschikbaar (soja in plaats van gehakt).

Contact & boeken

Heb je nog vragen of wil je meteen boeken? Dan kan je Moisés een berichtje sturen (Engels of Spaans). Hij reageert heel snel via WhatsApp.

Ter info: Wij mochten deelnemen aan deze kookworkshop in ruil voor promotie & foto’s.

Meer inspiratie voor Bolivia

La Paz
Samaipata
Death Road

Meer inspiratie voor Latijns Amerika

Meer Zuid-Amerika
Meer Midden-Amerika
Ook handig: basiswoordjes Spaans voor op reis

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *