aardappel curry Sri Lanka

Aardappel curry – makkelijk en verrassend lekker

In Sri Lanka krijg je nooit maar één curry, maar altijd meerdere verschillende varianten geserveerd bij de rijst. De aardappel curry is samen met sperziebonen curry en dhal curry een van de curries die wij het vaakst voorgeschoteld kregen. Als echte Hollandse aardappeleters kunnen wij dit gerecht enorm waarderen. Leuk weetje: In Sri Lanka heet de aardappel ook aardappel. Een overblijfsel uit het koloniale verleden.

aardappel curry Sri Lanka

Aardappel curry

De aardappel curry is erg gemakkelijk om klaar te maken (net als overigens alle andere curries). We hebben hieronder het recept voor je uitgewerkt. Typisch Sri Lankaans, maar eigenlijk ook wel weer typisch Hollands. Wij houden ervan.
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 30 min
Gang Bijgerecht
Keuken Aziatisch, Sri Lankaans
Portie 2 personen

Benodigdheden

  • Mes
  • Kookpan (aardappels)
  • Bakpan/koekenpan (curry)
  • Snijplank

Ingrediënten
  

  • 200 gram aardappel
  • water (om de aardappels in te koken)
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 1 rode ui (in reepjes)
  • 2 teentjes kardemomzaadjes
  • snuf zout
  • kurkuma
  • chilivlokken (voor extra kleur)
  • 10 kerrieblaadjes
  • kokosmelk (optioneel)

Instructies
 

  • Breng het water voor de aardappels aan de kook.
  • Snij de aardappels in stukken/partjes.
  • Kook de aardappels, totdat ze gaar zijn.
  • Snij de rode ui in reepjes.
  • Verhit kokosolie in een pan.
  • Bak de ui bruin in de kokosolie.
  • Voeg de kardemom, zout, kurkuma, chilivlokken toe in de pan.
  • Bak dit allemaal even aan.
  • Voeg de kerrieblaadjes toe.
  • Voeg daarna de stukken gekookte aardappel toe.
  • Roer het goed door elkaar.
  • Voor een wat romiger gerecht, kan je naar wens nog wat kokosmelk toevoegen.

Meer inspiratie

6 heerlijke en typische gerechten uit Sri Lanka
Moju of brinjal curry (met aubergine)
Naar alle wereldse recepten

Delen vinden we leuk!
Heb je dit recept of een van onze andere recepten gemaakt? Laat ons dan weten hoe het ging en hoe het smaakte. Een fotootje van het resultaat vinden we ook leuk! Stuur ons een berichtje of een DM op Instagram. Je kunt het recept ook eenvoudig delen met je vrienden en familie. Dit kan al met één muisklik, via een van de ‘social media’ knoppen hieronder.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept