Street art tour in wijk La Candelaria Bogota

4 toffe tours om de Colombiaanse hoofdstad Bogota beter te leren kennen

4 toffe tours om de Colombiaanse hoofdstad Bogota beter te leren kennen

Bogotá – de hoofdstad van Colombia – is een grote stad, met veel plekken waar je liever niet (alleen) komt. We voelden ons overigens vooral onveilig door wat verhalen van anderen vooraf, maar uiteindelijk bleek het 100% mee te vallen. Natuurlijk moet je voorzichtig zijn, maar op de meer toeristische plekken word je echt niet meteen beroofd op de eerste de beste straathoek. Verre van. Probeer vooral ook te genieten van wat de stad de bieden heeft. Wil je écht wat van de stad zien en hierover meer te weten komen, dan is het leuk om Bogotá te verkennen met een aantal tours. Je krijgt hierdoor veel achtergrondinformatie en komt op plekken waar je zelf niet zo snel zou komen. Wij hebben zelf de volgende tours gedaan: een fietstour, graffiti tour en food tour. Hierna heb je een vrij compleet beeld van de stad.

1. Fietstour door Bogota – ontdek het andere Bogota

Bogotá is een miljoenenstad en als toerist zie je maar een heel klein stukje van de stad. Vaak de wat betere gedeelten van de stad. Wij vonden het erg interessant om ook de ándere kant van de stad te zien. Op eigen houtje is dat niet veilig om te doen, maar met een gids is het wél veilig. Wij vonden een fietstour echt ideaal, omdat je daarmee ook wat sneller op meer verder gelegen plekken komt.

Wil je ook wat meer van de stad zien? Dan kunnen we je de fietstour door de stad absoluut aanraden.

Lees hier alles over de fietstour door Bogotá:
Doe een fietstour om de Colombiaanse hoofdstad te verkennen

2. Graffiti tour – de verhalen achter de street art

De wijk La Candelaria staat bekend om alle street art die hier te vinden is. Natuurlijk kan je hier zelf doorheen lopen (wat we je ook zeker moet doen), maar het is ook erg tof om hier een rondje te lopen met een local/gids. Zo hoor je meer over de geschiedenis van de wijk en de echte verhalen achter de muurschilderingen en de artiesten.

Free graffiti tour
Gran Colombia Tours biedt (o.a.) gratis graffiti tours aan in de bekendste wijk van Bogotá: de wijk La Candelaria. We kunnen deze maatschappij voor 100% aanbevelen. De gidsen spreken ook Engels. Houd er wel rekening mee dat ‘free’ tours vaak wel een bijdrage/fooi vragen. Je kunt in principe zelf bepalen wat je aan de gids betaalt.

  • Check hier de website van Gran Colombia Tours (je kunt hier ook reserveren).
    Je kunt ze ook even een berichtje sturen op WhatsApp: +57 321 2528806 (ze spreken Engels).

3. Food tour – wegwijs in de Colombiaanse keuken

Ben je nog niet zo bekend met het eten in een ander land, dan kan het op het begin van je reis vaak lastig zijn om te bepalen wat en waar je gaat eten. Wij vinden het daarom altijd leuk om aan het begin van onze trip een food tour te doen. Zo kom je meteen op leuke plekjes terecht en kom je erachter welke (lokale) gerechten je lekker vindt.

In Bogotá deden de food tour met Beyond Colombia. Net als bij de graffiti tour (die we hiervoor al noemden), is de food tour een ‘free’ tour. Het staat je vrij om de gids achteraf een donatie te geven. Los daarvan is de tour niet helemaal gratis, omdat je natuurlijk je eigen eten moet betalen. Zou je alles eten en drinken tijdens de tour, dan kost je dit ongeveer €7 p.p. Heb je minder honger of vind je bepaalde dingen niet lekker, dan kan je bepaalde gerechten gewoon overslaan.

Lees hier alles over de food tour door Bogotá:
Proef Bogotá met een food tour

Powered by GetYourGuide

4. ‘Free’ walking tour – verken de hoofdstad

Je kunt er natuurlijk ook altijd voor kiezen om de klassieke free walking tour te gaan doen. Net als bij de ‘free’ food tour en de graffiti tour, die we al eerder noemden, wordt er eigenlijk wel van je verwacht dat je een ‘vrijwillige’ donatie doet aan de gids. Het concept is bij vrijwel iedereen bekend, maar wij hebben toch altijd wat moeite met de manier waarop het als ‘free tour’ in de markt wordt gezet. Maar… als je echt niks wilt geven, dan houdt natuurlijk niemand je tegen.

Er zijn meerdere aanbieders van free walking tours, maar de meest bekende zijn Gran Colombia Tours en Beyond Colombia.

Welke tour moet je kiezen?

Walking tour
De walking tour door Bogotá gaat over het algemeen door de kleurrijke wijk La Candelaria en ‘downtown’ Bogotá. Je krijgt wat meer achtergrond te horen over de geschiedenis van Bogotá, waardoor je misschien net wat anders naar de stad gaat kijken. Een leuke manier om een eerste indruk van de stad te krijgen, helemaal als je weinig tijd hebt.

Powered by GetYourGuide

Food tour
De food tour draait om het eten en drinken in Colombia, een hele leuke kennismaking met de lokale keuken, cultuur én de hoofdstad. Je ziet wel minder van de stad zelf dan bij de andere tours, omdat je veel binnen zit. Maar hierdoor is deze tour wel heel leuk om te doen als het wat slechter weer is (wat best vaak het geval is in Bogotá).

Graffiti tour
De graffiti tour richt zich op de street art, vaak in de wijk La Candelaria, maar er zijn ook tours die naar andere plekken gaan. Omdat je ook de achterliggende verhalen te horen krijgt, pak je ook meteen een stukje politiek en geschiedenis mee.

Fietstour
Wil je wat meer verschillende plekken en (buiten)wijken zien, dan is de fietstour vooral leuk om te doen. Je komt dan gewoon wat verder dan wanneer je te voet gaat. Dit is vooral een aanrader als je meer tijd hebt, bijvoorbeeld als je meerdere dagen in Bogotá verblijft.

Meer tours in & dagtrips vanuit Bogotá

Meer inspiratie voor Colombia

Bekijk al onze tips & artikelen over Colombia

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *