Street art fietsen Bogotá

Bogotá – Doe een fietstour om de stad te verkennen

Bogotá – Doe een fietstour om de stad te verkennen

Bogotá – de hoofdstad van Colombia – is een grote en toch wel relatief onveilige stad. Op eigen houtje kan je niet op heel veel plekken komen, zodat je aangewezen bent op tours om de stad (veilig) te verkennen. Aangezien je met de fiets snel en gemakkelijker op allerlei plekken komt, is een fietstour wat ons betreft is een ideale manier om de stad te ontdekken. Bogotá wordt omringd door bergen, maar de stad zelf is redelijk vlak en dus prima om doorheen te fietsen.

Is Bogotá veilig?

Bogotá is in principe veilig, maar je moet wel voorzichtig zijn en blijven opletten. Er zijn eigenlijk maar een paar (delen van) wijken waar je als toerist veilig kunt rondlopen. En daarom is een tour met een gids ook zo fijn. Je komt dan niet alleen op plekken waar je zelf niet kan komen, maar de gids kan je ook precies vertellen waar je juist wél veilig kan rondlopen. Na de tour weet je dan ook precies waar je prima nog een keer kan terugkomen en welke delen van de stad je juist moet vermijden.

Is het veilig om te fietsen in Bogotá?

Ja! We zouden je niet aanraden om op eigen houtje te gaan fietsen in Bogotá, maar met een gids is het zeker veilig. Er zijn erg veel fietspaden in de stad! Maar dat betekent natuurlijk niet dat het andere verkeer veel rekening met je houdt. Dus je moet blijven opletten! En vandaar ook onze mooie helmpjes.

Fietstour Bogotá – praktische informatie 

Samenvatting

 • Dagen: alle dagen van de week
 • Tijden: 10.30 en 13.30 uur
 • Afstand: ongeveer 13 kilometer
 • Duur v/d tour: 4 à 5 uur
 • Prijs: US$15 (dollar) per persoon
 • Startpunt: in de wijk La Candelaria
 • Belangrijk: vooraf reserveren!

Meenemen

 • Drinken
 • Snacks
 • Geld (voor de tour & eventueel eten)
 • Camera/telefoon
 • Regenjasje
 • Regenhoes (als je een tas meeneemt)

Wat ga je zien tijdens de fietstour door Bogotá?

Wat je gaat zien en doen hangt een beetje af van het weer, de groep en de gids. Wij fietsten onder andere door La Candelaria (het koloniale deel), downtown, langs de weg El Dorado (de grens tussen het rijke noorden en het arme zuiden), de rijke Engelse wijk (Santa Anna), de markt Paloquemao en de rosse buurt Santé Fe. We stopten regelmatig en kregen veel uitleg over de geschiedenis, de politieke situatie en wat de jongere generatie doet om de situatie te verbeteren. Een van hun initiatieven is fietsen!

Stops
Onderweg zagen we veel street art, proefden we allerlei soorten exotisch fruit op de markt van Paloquemao en gingen we naar een plek waar ze koffiebonen roosteren (waar uiteraard ook koffie mocht worden geproefd). 

Onze ervaring 

Wij zijn tijdens de fietstour op plekken in Bogotá geweest, die we anders niet gezien hadden. Het was heel afwisselend en ook best confronterend op bepaalde momenten. We fietsten bijvoorbeeld door een park (Parque Nacional) dat nu helemaal vol staat met tenten van mensen die uit het noorden van Colombia gevlucht zijn voor guerrilla-groepen. Om vervolgens door de chique Engelse wijk te fietsen. Het contrast is groot. Persoonlijk vinden we Bogota geen mooie stad, maar wel erg interessant als je de verhalen van de gids hoort.

Pluspunten

 • Onze gids sprak super goed Engels
 • Hij heeft ons veel verteld én het echte Bogotá laten zien
 • De fietsen waren goed
 • Er was een materiaalmannetje mee, voor het geval er iets kapot zou gaan

Praktische info m.b.t. eten
Wij deden de fietstour van 10.30 uur. Onderweg heb je de kans om wat (fruit) te snacken, maar er was helaas geen tijd voor een lunch in het programma. Door al het fietsen kregen we best wel honger. Neem dus wel wat eten mee óf doe de tour van 13.30 uur (na de lunch). Geen eten mee, maar wel honger? Op de markt van Paloquemao zijn veel eettentjes met lokale gerechten, zodat je je gids kan vragen of het qua tijd mogelijk is om daar wat te eten.

Fietstour boeken

Wil jij ook meer zien dan alleen het oude en kleurrijke centrum van Bogotá? Boek dan zeker deze fietstour!
Klik hier om de mogelijkheden te bekijken.

Korting

Met deze code krijg je 5% korting op alle tours van Baja Bikes. Niet alleen in Bogotá, maar wereldwijd!

Meer inspiratie

Bekijk alle artikelen over Colombia.

Bekijk ook:

Meer inspiratie voor Colombia

Bekijk al onze tips & artikelen over Colombia

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 commentaren