Spaanse trappen Rome

4 leuke wandelroutes in Rome

4 leuke wandelroutes in Rome

Rome, de stad van de eeuwigheid. Nou, daar is helemaal niets aan gelogen. Als je hier eeuwig zou rondlopen, dan ontdek je nog stééds nieuwe dingen. Helaas hebben de meeste bezoekers van Rome niet zoveel tijd. Om ervoor te zorgen dat je in een aantal dagen tóch de mooiste bezienswaardigheden en leukste plekjes van Rome hebt bezocht, hebben wij 4 geweldige wandelroutes voor je samengesteld. We hebben ervoor gezorgd dat het begin- en eindpunt van de wandeling steeds goed bereikbaar is met het openbaar vervoer, mocht je daarvan gebruik willen maken.

Inhoud van dit artikel

Kaart
Hieronder vind je eerst een kaartje met daarin de 4 verschillende wandelingen. Elke wandeling heeft zijn eigen kleur, dat geeft je alvast een beeld van de verschillende wandelingen en routes.

Omschrijving van de routes
Onder de kaart vind je een korte omschrijving van de vier wandelingen en een linkje naar de verschillende artikelen die bij de wandelingen horen. We hebben de wandelingen namelijk verder uitgewerkt in vier losse artikelen. Voor iedere wandeling één.

Combineren van routes
Als je minder dan vier dagen in Rome bent of nog iets anders wil gaan doen (zie de suggesties hieronder), dan kan je de wandelingen uiteraard ook met elkaar combineren.

Ontdek Rome op een andere manier

Tip 1: Verken Rome op de fiets
Naast wandelend is het ook erg leuk om Rome op de fiets te ontdekken. Je kan zelf een fiets huren (vanaf €12,50 per dag) of je aanmelden voor een van deze fietstours. Klik op de links voor meer informatie en/of om te reserveren.

Tip 4: Wil jij Rome op een hele andere manier ontdekken?
Kijk dan eens hier.

Tip 2: Doe een street food tour
Proef het echte Rome.

Tip 3: Volg een pizza & pasta kook workshop
Deze workshop krijgt super goede beoordelingen.
Inclusief wijn én tiramisu!

Overzichtskaartje met de 4 wandelroutes in Rome

Kaartje met de 4 wandelingen in Rome

Samenvatting 4 wandelroutes door Rome

Wandeling 1 (paars): Vaticaanstad, Engelenburcht, Villa Borghese en de Spaanse Trappen

In deze wandeling bezoek je het noorden van Rome. Je start in Vaticaanstad, bij de Sint-Pietersbasiliek en het Sint-Pietersplein. Vervolgens loop je via de Engelenburcht richting Villa Borghese. Een van de grootste parken van Rome. In dit park vind je veel mooie plekjes om te zitten, maar ook een aantal musea. Voor ieder wat wils. In het park zou je bijvoorbeeld ook een fiets of elektrische step kunnen huren om de wat grote afstanden te overbruggen. De wandeling eindigt bij de Spaanse Trappen, op Piazza di Spagna (bij de Spaanse ambassade).

Wandeling 2 (oranje): Circus Maximus, Forum Romanum (de Palatijn) en het Colosseum

In deze wandeling bezoek je veel Oud-Romeinse hoogtepunten. Je start bij het Circus Maximus (de vroegere paardenrenbaan). Vervolgens loop je via de Sinaasappeltuin (met geweldig uitzicht over Rome) en de beste intact gebleven tempel in Rome, de Tempel van Portunus, bereik je het échte oude Rome. Namelijk het Forum Trajanus en het Forum Romanum. In het Forum Romanum kan je ook de Palatijn oplopen. Op deze heuvel hadden de vroegere keizers van Rome hun paleizen staan. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over het oude en het nieuwe Rome én het Colosseum. Met dit kopstuk van Rome sluit deze wandeling ook af. Het Colosseum: het icoon van de stad en wat ons betreft de onbetwiste nummer 1 van Rome.

Powered by GetYourGuide

Goede voorbereiding voor je bezoek aan Rome

Wandeling 3 (groen): Trevifontein, het plein van Navona en het Pantheon

Tijdens deze wandeling bezoek je een aantal absolute hoogtepunten van Rome. Maak je klaar voor de ene na de andere onuitwisbare indruk. De wandeling begint nog vrij rustig, met de Tritonfontein op Piazza Barberini en Le Quattro Fontane (het kruispunt met de vier fonteinen). Vervolgens kom je bij dé fontein van Rome uit: de Trevifontein. Via een aantal andere bezienswaardigheden, inclusief het fantastische Piazza Navona, bereik je het Pantheon. Wát een geweldig gebouw. De wandeling eindigt bij de mooie ruïnes bij Lago Argentina en het bruisende plein Campo de’ Fiori, waar veel leuke restaurantjes zitten om deze drukke dag af te sluiten.

Wandeling 4 (blauw): Trastevere, Tibereiland en Theater van Marcellus

In deze wandeling loop je eerst om de enorm leuke wijk Trastevere heen, om uiteindelijk in deze wijk je wandeling weer te eindigen met een drankje. Of blijf hier hangen voor een heerlijk en gezellig diner of lunch.

De wandeling begint met een geweldig uitzichtpunt over Rome, bij het monument van Garibaldi. Via de prachtige fontein van Paolo en het pittoreske park Villa Sciarra, loop je naar het Tibereiland. Je vindt hier onder andere de oudste intact gebleven brug (Ponte Fabricius). Aan de overkant van het water kom je terecht in de prachtige Joodse wijk. Hier vind je onder andere het Theater van Marcellus en de schitterende Porticus van Octavia. Via de Ponte Garibaldi (met een uitzicht over de Ponte Sisto en in de verte de koepel van de Sint-Pietersbasiliek), eindig je deze wandeling in de bruisende wijk Trastevere, waar veel leuke restaurants te vinden zijn.

Wil je meer tips voor Rome?
Bekijk hier al onze artikelen over deze prachtige stad.

Meer inspiratie voor Rome en Italië

Rome
Rome – 10 budgettips
12 hoogtepunten in Rome
Snel & goedkoop met het openbaar vervoer
Alle artikelen over Rome

Italië
Napels – Ontdek het echte Napels met local Riccardo
Gargano – 6 dingen om te doen op het mooie schiereiland
De 6 mooiste stranden in Calabria (Zuid-Italië)
Bari – 7x zien en proeven in deze culinaire stad
Alle artikelen over Italië

Eten
Proef deze 7 lokale specialiteiten
Traditionele pizza uit Napels (pizza Napoletana)

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 commentaren