Coverfoto Riccardo gids streetart Napoli

Ontdek het echte Napels met local Riccardo

Ontdek het echte Napels met local Riccardo

Je bezoek aan Napels wordt veel leuker door het doen van een of meerdere activiteiten met local Riccardo. Hij groeide op in de wijk Quartieri Spagnoli. Als echte Napolitaan wil hij jou graag alles over zijn stad én het eten vertellen en leren. Voor een onvergetelijk verblijf in Napels: Ontdek Napels samen met Riccardo! Zowel met een (streetart) tour als met een kookworkshop.

Ontdek en ervaar het echte Napels met gids & chefkok Riccardo

Als je de geheimen van Napels en haar heerlijke keuken wil ontdekken, ga dan op pad met Riccardo. Voor iemand die uit Italië komt, spreekt Riccardo heel goed Engels. Dit komt omdat hij 2 jaar in Engeland heeft gewoond. Maar hij is geboren en getogen in Napels. Meer specifiek in de wijk Quartieri Spagnoli. Hij is hier trots op en heeft zelfs een tatoeage op zijn arm met de tekst ‘Made in Naples’. Riccardo is trots op zijn stad en wijk en wil je er graag alles over vertellen.

Doe een kookworkshop en streetart walking tour met local Riccardo en ontdek het echte Napels

Sinds een jaar werkt hij als gids bij Naples Bay Tour. Riccardo is opgeleid als chef kok. Via de organisatie waarvoor hij werkt, kan je naast wandel & sightseeing tours ook kookworkshops volgen. Op deze manier kan hij beide passies combineren.

Meer over Riccardo

Persoonlijk

 • Naam: Riccardo
 • Beroep: Chef & gids
 • Afkomstig uit: Quartieri Spagnoli, Napels
 • Woont in: Quartieri Spagnoli, Napels
 • Favoriete lokale gerecht:
 • Favoriet buitenlands eten: uienringen en stroopwafels
 • Favoriete vakantiebestemming in Italië: Cilento, Ischia
 • Favoriete vakantiebestemming buiten Italië: Lissabon
 • Passie: Voetbal, koken en mensen vertellen over zijn stad Napels
 • Droom: Zijn eigen toeristenorganisatie
 • Tip: Ga op pad met een local, die laat je plekken zien waar je anders niet snel komt en vertelt je dingen die je anders niet te weten zou komen
Riccardo stelt zichzelf aan je voor

Onze ervaringen

We deden maar liefst drie activiteiten onder begeleiding van Riccardo: de pizza experience, de pasta cooking class én de streetart walking tour door Quartieri Spagnoli. Alle 3 heel verschillende ervaringen die ons bezoek aan Napels nog meer de moeite waard maakten. We kunnen alle drie de activiteiten dan ook zeker aanbevelen. En we zouden haast willen zeggen dat je bezoek aan Napels niet compleet is zonder (in elk geval één van) deze activiteiten.

Wij zijn fan van Riccardo. Hij is leuk, grappig en spreekt goed Engels. Maar voor de camera werd hij opeens heel erg zenuwachtig. Zie het filmpje.

 • Klik hier voor het recept van de traditionele Napolitaanse pizza.
Toen de camera aan ging werd Riccardo nerveus!

Overzicht en links naar activiteiten in Napels

Kookworkshops in Napels

Naast de pizza experience en de pasta cooking class, zijn er ook nog andere cooking classes die je kunt boeken bij Naples Bay Tour. Zo kan je bijvoorbeeld ook tiramisu en limoncello leren maken.

Walking tours in Napels

Naast de streetart walking tour, zijn er ook nog andere walking tours die je kan doen bij Naples Bay Tour. Dit zijn de ‘By night tour’, ‘Panoramic walking tour‘, ‘de historische tour‘ en ‘de streetfood tour‘.

Bekijk ook de website, de facebook-pagina of Instagram-pagina van Naples Bay.

Korting op je tour(s)

Met de kortingscode ‘5050‘ krijg je 10% korting op alle kookworkshops en walking tours die je boekt bij Naples Bay. Hoe werkt het? Boek een tour op de website, vul de code ‘5050’ in bij het winkelmandje en de totaalprijs daalt direct met 10%.

Kortingscode:

Meer Napels

Proef deze 7 lokale specialiteiten uit Napels
Met de bus van en naar het vliegveld van Napels – makkelijk, snel en goedkoop
Traditionele pizza uit Napels (pizza Napoletana)

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *