mexicaanse guacamole met tortillas

Recept voor romige Mexicaanse guacamole – lekker, snel & makkelijk

Recept voor romige Mexicaanse guacamole – lekker, snel & makkelijk

Ben je op reis of thuis en heb je een blender/staafmixer tot je beschikking? Dan kan je in no-time deze heerlijke romige Mexicaanse guacamole maken. Naast avocado’s heb je maar een paar ingrediënten en een blender/staafmixer nodig. Guacamole is natuurlijk lekker met nachos, in je tortillas, tacos of wraps. Maar ook als spread op een broodje. Extra tips vind je onder het recept. Bestel hier direct het geheime ingrediënt.

mexicaanse tortillas, nachos met guacamole

Recept voor romige Mexicaanse guacamole

Wie is er nou niet gek op guacamole? We love it!! Met guacamole kan je enorm varieëren. Bij de borrel, met nachos, in je wrap. Met dit recept maak je in no-time de lekkerste guacamole. Geheim ingrediënt: de blender of staafmixer!
INGREDIËNTEN
  
  • 2 avocado’s
  • 1/4 ui
  • 1/2 tomaat
  • 1/2 limoen (voor het sap)
  • 2 teentjes knoflook
  • zout (naar smaak)
  • chilipeper (naar smaak)
BENODIGDHEDEN
  • Snijplank
  • Mes
  • Blender of staafmixer
  • Bakjes
Voorbereiden 15 minuten
Bereiden 2 minuten
Gang Bijgerecht, Borrelhapje, Lunch, Salade
Keuken Mexicaans
INSTRUCTIES
  • Snij alle ingrediënten in (kleine) stukjes.
  • Doe daarna alle gesneden groenten in de blender of in een bakje waar je met de mixer in kunt.
  • Voeg het limoensap toe (knijp deze gewoon uit of draai er met een vork in).
  • Laat de blender/staafmixer een paar seconden draaien (dit werkt het beste op de laagste stand)
  • Voeg wat zout en chilipeper toe.
  • Pureer net zolang tot het een gladde en romige massa is geworden.
  • Wordt het niet helemaal glad, voeg dan een beetje extra limoensap toe.
  • Klaar! Schep je guacamole in een bakje en dippen maar!

BUEN PROVECHO!

Extra tips voor de perfecte guacamole

Tip 1:
Bewaar de pitten van de avocado’s als je niet alle guacamole in 1x op gaat eten. Leg de pit bovenop de overgebleven guacamole. Dit voorkomt dat je guacamole helemaal bruin kleurt.

Tip 2:
Hoe zachter de avocado, hoe beter je guacamole wordt. Is je avocado nog een beetje hard? Leg ‘m dan buiten de koelkast samen met een paar (over)rijpe bananen.

Bereid je goed voor en maak het helemaal af

Nog geen blender of staafmixer?
Bestel je blender hier
Bestel je staafmixer hier

Mexicaanse salsas & moles
Bestel dit leuke kookboek

Vrolijke gekleurde schaaltjes
Bestel deze vrolijke schaaltjes of deze mooi beschilderde schaaltjes

Klik op bovenstaande links & wij doneren
Meer informatie? Kijk op onze pagina ‘Boek, bestel & doneer’

Inspiratie voor Mexico

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept