Recept voor romige Mexicaanse guacamole – lekker, snel & makkelijk
Ben je op reis of thuis en heb je een blender/staafmixer tot je beschikking? Dan kan je in no-time deze heerlijke romige Mexicaanse guacamole maken. Naast avocado’s heb je maar een paar ingrediënten en een blender/staafmixer nodig. Guacamole is natuurlijk lekker met nachos, in je tortillas, tacos of wraps. Maar ook als spread op een broodje. Extra tips vind je onder het recept. Bestel hier direct het geheime ingrediënt.
Recept voor romige Mexicaanse guacamole
- 2 avocado’s
- 1/4 ui
- 1/2 tomaat
- 1/2 limoen (voor het sap)
- 2 teentjes knoflook
- zout (naar smaak)
- chilipeper (naar smaak)
- Snijplank
- Mes
- Blender of staafmixer
- Bakjes
- Snij alle ingrediënten in (kleine) stukjes.
- Doe daarna alle gesneden groenten in de blender of in een bakje waar je met de mixer in kunt.
- Voeg het limoensap toe (knijp deze gewoon uit of draai er met een vork in).
- Laat de blender/staafmixer een paar seconden draaien (dit werkt het beste op de laagste stand)
- Voeg wat zout en chilipeper toe.
- Pureer net zolang tot het een gladde en romige massa is geworden.
- Wordt het niet helemaal glad, voeg dan een beetje extra limoensap toe.
- Klaar! Schep je guacamole in een bakje en dippen maar!
BUEN PROVECHO!
Extra tips voor de perfecte guacamole
Tip 1:
Bewaar de pitten van de avocado’s als je niet alle guacamole in 1x op gaat eten. Leg de pit bovenop de overgebleven guacamole. Dit voorkomt dat je guacamole helemaal bruin kleurt.
Tip 2:
Hoe zachter de avocado, hoe beter je guacamole wordt. Is je avocado nog een beetje hard? Leg ‘m dan buiten de koelkast samen met een paar (over)rijpe bananen.
Bereid je goed voor en maak het helemaal af
Nog geen blender of staafmixer?
Bestel je blender hier
Bestel je staafmixer hier
Mexicaanse salsas & moles
Bestel dit leuke kookboek
Vrolijke gekleurde schaaltjes
Bestel deze vrolijke schaaltjes of deze mooi beschilderde schaaltjes
Klik op bovenstaande links & wij doneren
Meer informatie? Kijk op onze pagina ‘Boek, bestel & doneer’
Reageren