Sri Lanka rice and curry

Ella – Volg een kookworkshop

Volg een kookworkshop

In heel Sri Lanka kan je kookworkshops volgen, maar in Ella lijken ze hier haast een patent op te hebben. Bij de meeste restaurant en accommodaties kan je wel een kookworkshop volgen. En dit is niet voor niets. Het is dé manier om na je reis nog te kunnen nagenieten van je onvergetelijke reis in Sri Lanka. Want hoe leuk is het, om na je reis nog die heerlijke gerechten te kunnen maken. Wij hebben de heerlijkste Sri Lankaanse recepten ook nog helemaal voor je uitgewerkt.

Rs 1000 (€5) per persoon bij een homestay, oplopend tot 5.000 (€25) per persoon bij een restaurant.
Er zijn veel aanbieders van kookworkshops in Ella. Vraag je accommodatie om hulp, als je door de bomen het bos niet meer ziet. Je kunt natuurlijk ook onze tips uit dit artikel opvolgen of op Tripadvisor kijken voor recensies van andere reizigers.
Het beste moment voor het volgen van een kookworkshop is aan het eind van de middag. Je kunt dan zelf je avondeten klaarmaken tijdens de kookworkshop. Niet alleen lekker, maar het bespaart je ook de extra kosten van een diner.

Het eten in Sri Lanka is heerlijk en ook anders dan we kennen in Nederland. Het is daarom erg leuk om te leren hoe je dit eten klaar kunt maken. Zo kan je na je reis nog een stukje Sri Lanka klaar maken in je eigen keuken. We kunnen je uit eigen ervaring vertellen dat je hiermee weer helemaal terugkeert naar de heerlijke momenten die je hebt beleefd in Sri Lanka. Een absolute aanrader dus.

Recepten Sri Lanka

We kunnen ons ook voorstellen dat je bij de kookworkshop niet alles fanatiek mee schrijft. Geen probleem. Wij hebben dit namelijk al voor jou gedaan. We hebben de belangrijkste recepten voor je op een rij gezet. Uiteraard staat de bereidingswijze ook helemaal uitgeschreven, zodat je geen cruciale stappen overslaat.

Waar kan je een kookworkshop volgen

Wij kozen ervoor om de kookworkshop te volgen bij onze accommodatie, Nature Paradise Home Stay. We waren hier erg tevreden over. Mocht je in deze homestay verblijven (wat we je aanbevelen), dan raden we je dus ook zeker aan om daar de workshop te volgen. Het is heerlijk kleinschalig, zodat je alles goed kunt volgen. Uiteraard mag je na de workshop al je eigengemaakte gerechten opeten.

Het is sowieso ons advies om de workshop te volgen bij een homestay. Vaak is dit een stuk authentieker (en lekkerder) dan bij een (groter en commerciëler) restaurant. Uitzondering is de kookworkshop bij de Matey Hut. Wij zijn hier zelf niet geweest, maar hebben hier uit eerste hand veel goede verhalen over gehoord.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een kookworkshop

Omdat er zoveel keuze is voor kookworkshops, kunnen we ons voorstellen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Om spijt (of verrassingen) achteraf te voorkomen, hebben we voor je op een rijtje gezet waar je op moet letten bij het maken van een keuze:

de authenticiteit: hoe groter het restaurant, hoe commerciëler de kookworkshop. Je kunt het beste kiezen voor een workshop bij een homestay of een klein restaurantje.

– de prijs: er zijn veel prijsverschillen bij de verschillende workshops, maar het staat niet altijd benoemd. Vraag van tevoren dus altijd even hoeveel het kost om niet negatief verrast te worden achteraf.

de duur van de workshop: er zit ook veel verschil in de duur van de workshops. Soms wil je juist lekker lang bezig zijn. Dan kies je dus een lange workshop. Maar we kunnen ons ook voorstellen dat je niet de tijd (of het geduld) hebt voor een lange workshop. Dan moet je dus geen workshop kiezen die de hele middag duurt.

– de aanvangstijd: sommige workshops beginnen vrij vroeg, waardoor je eigenlijk ook te vroeg moet eten. Wij kozen bewust voor een cursus die in de middag begon (en niet in de ochtend), zodat we direct ons eigen avondeten aan het klaarmaken waren. Ook een goede budgetkeuze.

– de beschikbaarheid: mocht je bij een populair plekje een workshop willen volgen, zorg er dan voor dat je een dag van tevoren de workshop alvast vastlegt. Met name als je wat krap in je tijd zit en niet nog een dag extra kan wachten.

Wil je een compleet overzicht van de bezienswaardigheden in Ella, bekijk dan ons artikel 8 leuke dingen om te doen in Ella.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *