Zelfgemaakte aardappeltjes uit de oven
Aardappeltjes uit de oven is een van onze favoriete gerechten. De aardappeltjes worden extra knapperig door ze te mengen met paneermeel en couscous. Lekker met mayonaise of een ander sausje.
Benodigdheden
- Pan
- Oven
- Bakplaat
- Waterkoker – optioneel
Ingrediënten
- 600 gram aardappel (per persoon)
- paneermeel
- couscous (optioneel)
- olie
- zout
- kruiden (bijvoorbeeld paprika- en chilipoeder)
Instructies
- Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook, in de pan of in de waterkoker (zorg dat het water kookt als de aardappels gesneden zijn).
- Verwarm de oven vast voor op 220 graden.
- Snij de aardappels in partjes (eerst in de lengte doormidden, dan nog een paar keer in de lengte in 2 of 3 partjes – afhankelijk van de grootte van de aardappel).
- Doe ruim een eetlepel zout in het kokende water.
- Doe de gesneden partjes aardappel in de pan met kokend water.
- Kook de partjes aardappel ongeveer 6 minuten (ze moeten niet meer heel hard zijn, maar ook nog niet helemaal gaar, omdat ze dan uit elkaar vallen).
- Doe een ruime hoeveelheid olie op de bakplaat en laat dit alvast heet worden in de oven.
- Giet het water af.
- Meng het meel met zout en kruiden.
- Strooi eerst wat meel-kruidenmengsel over de aardappels en hussel, er zit nu een dun laagje over de aardappels.
- Daarna meng je er nog wa wat paneermeel en couscous doorheen, voor een extra krokante laagje.
- Haal de bakplaat uit de oven (pas op voor de olie) en verdeel de aardappeltjes over de bakplaat. Hussel ze een beetje door de olie.
- Bak de aardappeltjes ongeveer 30 minuten in de oven.
- Draai de aardappels halverwege een keer om of hussel een beetje.
- Eventueel de laatste 5 minuten kan je de grill aanzetten als ze nog niet knapperig genoeg zijn.
Vond je dit een leuk recept? Deel het dan met je vrienden en familie. Dit kan al met één muisklik, via een van de social media knoppen hieronder.
Reageren