pita pizza

Recept – Snelle pita pizza

Recept – Snelle pita pizza

Snelle en makkelijke pizza
De pita pizza: Dit gerechtje maken wij vaak thuis én op reis. Het is makkelijk, lekker en ook nog eens snel klaar. Hieronder lees je hoe je in een paar simpele stappen hoe je deze snelle pita pizza’s ook makkelijk op tafel kan toveren.

Uitgebreide versie – maak een echte Italiaanse pizza
Heb je meer tijd? En zin om helemaal zelf een pizza te maken, van het deeg tot de saus? Klik dan hier voor het recept van een echte Napolitaanse pizza.

pita pizzaatjes

Pita pizza

Pita pizza's zijn handig om te maken als je niet veel tijd hebt. De snelle variant van een pizza, maar misschien wel net zo lekker! Van één pitabroodje kan je twee pizzabodems maken. Wat tomatensaus, kaas en beleg naar keuze erop, even in de oven… en klaar zijn je pitzaatjes!
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 10 min
Baktijd 10 min
Totale tijd 35 min
Gang Bijgerecht, Borrelhapje, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Italiaans
Portie 1 persoon

Benodigdheden

  • Oven
  • Bakplaat
  • Mes
  • Lepel

Ingrediënten
  

  • brood (broodjes, pita’s of tortilla’s)
  • tomatensaus
  • 2 teentjes knoflook (indien gewenst)
  • kruiden (zoals zout, peper, paprikapoeder en cayennepeper)
  • kaas (geraspt/in stukjes)
  • mozzarella (indien gewenst – extra of in plaats van de kaas)
  • vlees (zoals spek, ham of salami )
  • groente (zoas ui, champignons, paprika of courgette)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor (ongeveer 200 graden).
  • Snij de broodjes of de pita’s door midden/snijd het brood in plakken.
  • Snij de groente die je hebt gekozen (bijvoorbeeld ui, courgette, paprika en champignon) in kleine stukjes.
  • Pel twee teentjes knoflook en snij deze in kleine stukjes (als er een knoflookpers is, dan kan je die gebruiken).
  • Mix de tomatensaus met de geperste/gesneden knoflook/pesto/kruiden (de smaak die jij het lekkerst vindt, wij voegen vaak zout en cayennepeper toe).
  • Smeer het tomatenmengsel op één kant van de broodjes (bij pittabroodjes leg je de korst naar onderen toe en smeer je het mengsel op de binnenzijde).
  • Verdeel de kaas erover (als je mozzerrella hebt, kan je dit het beste pas na het andere beleg toevoegen).
  • Als je nog meer beleg hebt (zoals salami/spek/ham en ui/courgette/paprika/champignon), dan kan je dit er als laatste boven op leggen. Je hoeft dit niet eerst te bakken.
  • Leg de broodjes in de oven en bak deze in ongeveer 10 minuten op 200 graden (of totdat de kaas lekker gesmolten is).
    pita pizza

Tip:
Extra lekker met een beetje olijfolie. Bestel echte Italiaanse olijfolie makkelijk, snel en zonder verzendkosten bij Olivery.

Vind je dit een lekker en makkelijk recept? Deel het dan met je vrienden en familie. Dit kan al met één muisklik, via een van de social media knoppen hieronder.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept