recept makkelijke en lekkere pannenkoeken

Pannenkoeken – een makkelijk recept met gegarandeerd succes

Pannenkoeken – een makkelijk recept met gegarandeerd succes

Als er íéts is wat wij op reis vaak eten (en dan bedoelen we een paar keer per week), dan zijn het pannenkoeken. Heerlijk als ontbijt of lunch, maar ook makkelijk mee te nemen voor onderweg in de bus of trein. Voor wat extra energie voegen we banaan toe aan het beslag. Deze pannenkoeken zijn ook ideaal om te eten tijdens een hike. Met dit makkelijke recept maak je in een handomdraai deze heerlijke pannenkoeken!

pannenkoeken recept

Recept voor snelle en makkelijke pannenkoeken

Een makkelijk recept voor lekkere, dikke en fluffy pannenkoeken. Deze blijven (bijna) nooit aan de pan vastplakken!!
INGREDIËNTEN
  
Voor ongeveer 6 pannenkoekjes van 12 cm doorsnee:
  • 1 mok bloem (eventueel deel havermout)
  • 1 mok melk
  • 1 ei
  • theelepel baking soda (of mespuntje)
  • iets zuurs (zoals het sap van een citroen, sinaasappel, mandarijn, azijn of yoghurt, zodat het baking soda zijn werk gaat doen en het beslag luchtig wordt)
  • snufje zout
  • snufje suiker (als je zoete pannenkoeken wil)
  • olie (of boter om in te bakken)
Beleg naar keuze
  • 1 banaan (geprakt: dit kan je door het beslag roeren. Of in plakjes: aan het einde op je pannenkoek)
  • spek (bak eerst het spek en schenk vervolgens het beslag eroverheen, zie de instructies hieronder)
  • (poeder)suiker (fruit, chocopasta, hagelslag, yoghurt, noten of wat jij lekker vindt op je pannenkoek)
BENODIGDHEDEN
  • – (Koeken)pan
  • – Grote kom of pan om het beslag in te mengen
  • – Garde, vork of iets anders om te roeren
  • – Een diepe lepel of mok om het beslag in de pan te gieten
  • – Een spatel of iets anders om de pannenkoekjes om te kunnen draaien
  • – Bestek om je pannenkoek op te eten (optioneel)
Voorbereiden 15 minuten
Bereiden 15 minuten
Gang Lunch, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Amerikaans
INSTRUCTIES
Hoe maak je het beslag?
  • Doe eerst de bloem in een kom, voeg de melk, baking soda en iets zuurs toe. Roer alvast een beetje.
  • Kluts het ei en voeg dit ook toe. Voeg ook het zout (en de suiker) toe.
  • Meng alle ingrediënten door elkaar. Er mogen nog wat klontjes in het beslag zitten.
  • Wacht daarna ongeveer 10 minuutjes, totdat er belletjes in het beslag komen en de substantie wat gladder en dikker is geworden.
  • Daarna kan je beginnen met bakken.
Het bakken
  • Doe wat olie of boter in de pan.
  • Leg het spek in de pan, als je een pannenkoek met spek maakt.
  • Schep daarna met een lepel een aantal schepjes beslag in de pan (over het spek, als je een pannenkoek met spek maakt).
  • Keer het pannenkoekje om als het buitenste randje niet meer vloeibaar is. Als het goed is komen er ook luchtbelletjes in het beslag.
    Pannenkoek in de pan
  • Even omdraaien en klaar is je eerste pannenkoek.
  • Herhaal dit tot je beslag op is of je genoeg hebt gemaakt.
  • Als er nog beslag over is, zet dit in de koelkast voor de volgende ronde.
NOTITIES
Tip: Ben je van plan om een grotere hoeveelheid te maken (die je niet in 1x opmaakt)? Meng de ingrediënten dan in een bak/pan/kom die je kan afdekken en in de koelkast kan zetten. Scheelt weer afwas!

Handige hulpjes voor het pannenkoeken bakken

Siliconen pannenkoekvorm
70 internationale pannenkoeken recepten
Speciale pannenkoekenpan

Meer inspiratie

Bekijk alle backpackers recepten
6 heerlijke en typische gerechten uit Sri Lanka
Ga naar alle wereldse recepten op onze website

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept