Boliviaans eten Luciernagas restaurant La Paz

Restaurants in La Paz – Ga eten bij deze 6 leuke plekken

Restaurants in La Paz – Ga eten bij deze 6 leuke plekken

La Paz in Bolivia heeft ons in meerdere opzichten enorm verrast. Het is echt een hele leuke stad en qua eten kan je hier alle kanten op. Van lokaal tot internationaal en van heel goedkoop tot super luxe. We geven je 6 leuke en verschillende opties om te gaan eten in deze kleurrijke Boliviaanse stad. Ook voegen we een plattegrondje toe met de locaties van de restaurants, zodat je een idee hebt waar in La Paz je moet zijn.

Plattegrond restaurants in La Paz

Klik hier voor de interactieve versie van deze kaart op Google Maps.

Budget en Burgers

1. Mama Grande

Hier eet je de lekkerste & grootste burgers van La Paz

Heb je zin in een grote & sappige burger met een enorme hoeveelheid friet? Ga dan eten bij Mama Grande. Dit tentje wordt gerund door twee hele leuke jongens. Het is geen echt restaurant, maar een grote barbecue met daarachter een paar plekjes om binnen te zitten. Je kan een burger van het menu kiezen, maar je kan er ook zelf eentje samenstellen. Ze zijn in Bolivia niet goed in friet bakken (veel te licht en slap), maar hier is het nog goed te doen.

Goedkoop eten op de markt in La Paz

2. Mercado Camacho

Wil je echt lokaal en goedkoop eten? Ga dan naar de markt. In La Paz heb je meerdere markten. Wij bezochten de Mercado Camacho. Op de eerste verdieping (ingang naast de street art van de foto), heb je heel veel verschillende plekjes om te eten.

Lokale Boliviaanse specialiteiten proeven

3. Luciernagas restaurant La Paz

Dit fijne restaurant wordt gerund door de Nederlandse Peter en zijn Boliviaanse vrouw Claudia. Zij maakt de lekkerste lokale gerechten en Peter geeft je goede uitleg over wat de gerechten inhouden en geeft je tips over wat je het beste kan kiezen. Het eten is hier super lekker, vol van smaak en de porties zijn enorm. Je kan hier ook terecht voor het dagmenu (lunch en diner) en voor lokale en speciaalbiertjes. Ben je op zoek naar lekker lokaal eten en wil je weten wat je precies geserveerd krijgt? Ga dan eten bij Luciernagas. 

Wat ons betreft is dit de perfecte kennismaking met de Boliviaanse keuken. 

Internationaal + heerlijke nagerechten

4. The Carrot Tree

The Carrot Tree heeft twee vestigingen in La Paz. Eén in het centrum – bij de heksenmarkt – en de andere in de wijk Sopocachi. Wij bezochten het restaurant in Sopocachi (dichtbij Hostel Selina). Deze vestiging heeft een heerlijk groot terras in de zon (uniek voor deze wijk & eigenlijk voor heel La Paz). Een heerlijke plek voor je ontbijt of lunch. The Carrot Tree heeft een goede lunchdeal voor 45 Bs (ongeveer €6). Ook in de avond kan je op het – door heaters verwarmde – terras eten. Het pand is erg mooi & karakteristiek en het personeel is super aardig. De perfecte plek voor als je lekker op het terras wilt zitten, op zoek bent naar vega(n) opties en/of iets anders wilt eten dan lokale Boliviaanse gerechten.

Wat kan je hier eten?
The Carrot Tree heeft een internationale kaart, met onder andere ruime keuze uit salades en vega(n) hamburgers. Wij aten hier de nachos & een hamburger met spek en kaas. Ze hebben ook veel sapjes en heerlijke nagerechten: brownies, appeltaart & Oreo cheesecake. De brownie met ijs en slagroom was té lekker!

Boliviaans + luxe(r) eten

Bij Popular Cocina Boliviana krijg je voor nog geen €10 een heerlijk 3-gangen lunchmenu. De borden worden heel mooi opgemaakt en het menu wisselt elke week. Qua opmaak lijkt het wel een sterrentent. Per gang kan je kiezen uit een aantal opties: voorgerecht 2 keuzes, hoofdgerecht 3 keuzes en nagerecht 2 keuzes. 

6. Gustu

Wil je echt een keertje uitpakken? Ga dan eten bij Gustu. Dit restaurant staat in de top 50 van de beste restaurants van Zuid-Amerika. Voor Boliviaanse begrippen is het vrij prijzig, maar vergeleken met het eten in bijvoorbeeld een Westers sterrenrestaurant is het een koopje. Je eet hier een 8-gangen lunch/diner voor €50. Je kan ook à la carte gerechten bestellen.

Foto credits: @gusturestaurant

Wij hebben helaas niet bij Gustu kunnen eten. Het kwam net niet uit met de dagen dat het restaurant geopend was.

Meer tips en inspiratie

Meer tips voor eten, restaurants en recepten? Bekijk ze hier.
Bekijk al onze tips voor Bolivia.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *