Stefanie en Niels roadstomovement reisverhaal april 2022 Lac du Longemer

Het reisverhaal van… Stefanie & Niels, Roadstomovement (april 2022)

Het reisverhaal van… Stefanie & Niels, Roadstomovement (april 2022)

We willen jou als lezer niet alleen inspireren met onze eigen reiservaringen en verhalen, maar ook met die van anderen. Daarom laten we elke maand andere inspirerende reizigers aan het woord. Deze maand het reisverhaal van de Vlaamse Stefanie & Limburgse Niels. Nou vinden wij fietsen in het buitenland heel leuk, maar voor Stefanie en Niels is het hun vervoersmiddel. Ze reizen namelijk met de fiets. Ze zijn net getrouwd, begonnen aan hun lange (huwelijks)reis en hebben een héél bijzonder reisplan. Benieuwd naar dit plan én het reisverhaal van Stefanie & Niels? Lees dan snel verder!

Korte introductie Stefanie & Niels

Namen en leeftijd: Stefanie (30 jaar) & Niels (35 jaar)
Waar wonen jullie: We zijn nu onderweg, maar woonden de laatste jaren in Gent, België.
Wat is/was jullie beroep? Niels studeerde ooit marketing, maar werkte de laatste 7 jaar voor Kilroy als reisagent. Stefanie studeerde af als sociaal werker, maar werkte voor vertrek in een restaurant. 
Hoe lang zijn jullie al samen? 6,5 jaar

Jullie zijn net getrouwd. Wij zijn benieuwd naar jullie liefdesverhaal: hoe, wat, waar, wanneer:
We hebben elkaar leren kennen in 2015 tijdens de opening van de Kilroy shop in Gent. Niels werkte daar als reisagent en Stefanie was daar in de hoop een rondreis te winnen naar de USA. Ze won de reis niet, maar sloeg wél Niels aan de haak. Het duurde even voor we officieel een koppel werden, maar het was wel heel snel duidelijk dat we samen dezelfde passie deelden, en dat is reizen!

Just married

Reis & bestemmingen

Waar ging jullie eerste reis/vakantie samen naar toe?
Dat was in de zomer van 2016 naar Polen. We maakten er een kleine rondreis van Krakau naar Warschau en vierden er toen Stefanies verjaardag. We waren toen helemaal weg van Zakopane.

Hoe ziet jullie ideale vakantie/reis eruit?
Vooral veel buiten zijn en bewegen. We voelen ons het best in een bergachtig landschap (felblauwe meren en besneeuwde bergtoppen op de achtergrond). We houden van kamperen, maar wisselen graag af met een goed bed en douche.

In hoeveel landen zijn jullie samen geweest?
15 landen: Polen, Hongarije, Portugal, Marokko, USA, Denemarken, Colombia, Schotland, Nieuw Zeeland, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Italië, Spanje.

Apart van elkaar hebben we ook nog heel wat landen in Zuid-Amerika, Azië en Afrika bezocht.

Jullie unieke reisplan

Stefanie & Niels zijn van plan om van Noord- naar Zuid-Amerika te fietsen!!

Wat een super toffe reis hebben jullie in het vooruitzicht! Hoe en wanneer hebben jullie dit plan bedacht?
Al sinds de eerste ontmoeting wisten we van elkaar dat we ooit samen op wereldreis wilden gaan. De timing was echter niet goed, want Niels begon net met zijn droomjob in Gent en had het enorm naar z’n zin. Toch maakten we elk jaar samen een verre reis en droomden we luidop. Van een jaartje reizen in Zuid-Amerika met de rugzak, tot het zelf ombouwen van een campertje.

Belangrijke elementen
We schreven 5 elementen op die volgens ons in een wereldreis moeten zitten, ieder apart. Dat konden ideeën, landen, activiteiten, manieren van reizen etc. zijn. Tot onze verbazing kwamen 4 van de 5 zaken ongeveer overeen, waaronder “actief en uitdagend”.

Fietsreis?!
Toen kwam Niels op de proppen met het idee van een fietsreis. Stefanie verklaarde hem voor gek, maar toen Niels een paar dagen later met een fietsboek naar huis kwam was onbewust het eerste zaadje gepland. We begonnen beiden meer en meer te lezen en filmpjes te kijken over wereldreizigers te fiets. Dat was enorm inspirerend, maar leek enkel weggelegd voor de échte avonturiers. Tot we in Nieuw-Zeeland in 2019 voor enkele dagen een fiets huurden. Opeens zei Stefanie dat ze het tóch zag zitten. Enkele weken later kwamen we thuis, bezochten we een fietszaak en de rest kwam vanzelf.

Op de fiets de wereld rond

Reisplan

Hebben jullie een globaal reisplan?
We hebben niet echt een plan, maar wel een richting die we voor ogen hebben. Intussen zijn we opnieuw vertrokken met de fietsen en gaan we nu richting het Noorden van Europa. Op 5 juni hadden we normaal een vlucht naar Alaska, maar we kregen helaas te horen dat deze werd geannuleerd. We denken wel nog steeds om richting Noord-Amerika te gaan, om zo onze weg zuidelijk tot hopelijk ooit in Patagonië te volgen. Het blijft echter noodzakelijk om, nu nog meer dan ooit, jezelf flexibel op te stellen en niet al te hard te treuren wanneer plannen in het water vallen.

Update: inmiddels hebben Stefanie & Niels een nieuw plan bedacht, maar dit blijft nog even geheim…

Wat zuur dat de vlucht niet doorgaat…. En nu?
We hebben al een heel fijn alternatief gevonden om onze reis verder voort te zetten. Dit houden we graag nog even geheim en gaan dit binnenkort delen op onze sociale media! We kunnen wel al zeggen dat we met de boot gaan! En in juli nemen we de fietsen mee op een vlucht, waarvoor we specifieke fietsdozen nodig hebben. Best wel spannend, want het zal de eerste keer zijn dat onze fietsen in de lucht zullen hangen.

Hoe pakken Stefanie en Niels het aan?

Hoeveel kilometer zijn jullie van plan per dag te fietsen?
Ons gemiddelde ligt op 55 à 60 km per dag, inclusief rustdagen. We weten bijna nooit waar we de avond zelf zullen slapen, want je kan niet altijd voorspellen of je jezelf voldoende oké voelt om lange dagen te fietsen. Onze tip hier is, maak jezelf niet gek met afstanden. Voor sommigen is dat wel belangrijk, wij vinden echter veel meer rust door onszelf geen enkele druk op te leggen. Geef jezelf het genot van die fietsdagen van slechts 20 km als je daar zin in hebt.

Enig idee hoe lang jullie gaan wegblijven?
We hebben altijd gezegd dat we het willen doen zolang we het leuk vinden en we er het geld voor hebben. In principe zouden we met de gespaarde centjes 3 jaar kunnen reizen, maar dit is zeker geen must. We zien wel hoe het gaat.

De keerzijde…

Wat gaan jullie missen uit/van België/Nederland?
Vooral onze vrienden en familie. We hebben samen ook 3 mete- en petekindjes die we verschrikkelijk hard zullen missen. Het 4e petekindje is onderweg en het is ontzettend moeilijk, wetende dat we er niet bij kunnen zijn als hij geboren wordt. Verder gaan we zeker de frietjes missen en gewoon simpel brood. Dat vind je toch bijna nergens zo lekker!

Waar zijn jullie nu? 
Wanneer we dit schrijven (begin april 2022) verblijven we in Hamburg, Duitsland, bij onze lieve Warmshower hosts Heike & Volker. Inmiddels zijn Stefanie en Niels in Zweden aangekomen.

De top-5 landen van Stefanie en Niels

Dit zijn de 5 lievelingslanden van Niels en Stefanie:

Niels

1. Colombia
2. Nieuw-Zeeland
3. Ecuador
4. Botswana
5. Portugal

Stefanie

1. Tibet
2. Nieuw-Zeeland
3. Colombia
4. Schotland
5. Nepal

Hoog op jullie bucketlist: 
Alaska en Patagonië staan op kop, kort gevolgd door Mongolië.

Liefde voor fietsen: het begin van het bijzondere reisverhaal

Wanneer/hoe is jullie liefde voor fietsen ontstaan?
Het eerste boek ‘One Year on a Bike’ van Marijn Doolaard heeft ons enorm getriggerd, net als onze vrienden van WeLeaf die enkele jaren op eigen kracht de wereld rond reisden. Het is een bijzondere manier van reizen, want je komt op de meest afgelegen plekken en leert zo op een veel persoonlijkere manier de locals kennen. Geen tourist traps! Toch ontstond de effectieve liefde pas tijdens onze eerste fietsvakantie van twee weken naar het Eifel-gebied in Duitsland: een waanzinnig mooie ervaring!

Wat is de eerste lange fietstocht die jullie hebben gemaakt?
In september 2020 fietsten we van onze eigen voordeur tot Spanje, 2700 km en geen lekke banden 😉

Hoeveel km hebben jullie samen al gefietst?
De teller zal nu op ongeveer 7000 km staan.

Mooiste fietstocht tot nu toe?
Zwitserland was echt gewéldig! We stonden versteld van de gastvrijheid van de Zwitsers en het was er prachtig fietsen. De Alpen over fietsen was een enorme uitdaging, maar nog nooit waren we zo fier op onszelf!

Zwaarste etappe
In Italië kwamen we plots in storm Alexis vast te zitten, het weer was vreselijk en we waren onder de indruk van de kracht van de natuur. Dat was het eerste en enige moment dat we ons niet veilig voelden op de fiets. We werden gewoon omver geblazen. Omdat het zo onveilig aanvoelde, besloten we om een stuk met de trein te overbruggen, wat ook niet van een leien dakje ging. Een lokale conducteur besliste dat onze fietsen niet welkom waren, ook al zat er niemand op de trein en hadden we een kaartje. Zo veroordeelde hij ons om de laatste 15 km door ondergelopen straten en langs omgevallen bomen te fietsen. Die avond smaakte een pizza bij aankomst in de Airbnb nog nooit zo lekker, maar we hebben zowel fysiek als mentaal toch even een paar dagen nodig gehad om dit te verwerken. Dit was tevens ook onze langste etappe, want we waren bezig van 9.00 uur in de ochtend tot 20.00 uur in de avond om op de bestemming te komen.

De voorbereiding

Een jaar om voor te bereiden

Hoe ziet de voorbereiding voor zo’n lange tocht/reis eruit?
Wij hadden een jaartje de tijd om onszelf voor te bereiden. Dit is best lang, maar dat voelde voor ons wel lekker. We werkten allebei fulltime en konden zo op het gemakje afscheid nemen van vrienden en familie. Je hebt zo ook het voordeel dat je voldoende opzoekwerk kan verrichten.

Heel veel regelen
Er komt ontzettend veel kijken bij deze voorbereidingen, gaande van de saaiere administratieve zaken (visums, paspoorten, verzekeringen, thuissituatie …) tot bezig zijn met de coole zaken (een fiets kiezen, slaapmateriaal uitzoeken, mogelijke routes bestuderen …). Als je zo ongeoefend bent als wij waren, kunnen we twee tips geven. Begin hier op tijd mee + luister naar het advies van meer ervaren fietsreizigers.

Stappenplan
Zo schreven wij een uitgebreid stappenplan, inclusief een paklijst, dat kan dienen als de ultieme leidraad voor de voorbereiding van een wereldreis met de fiets. Deze kan je gratis downloaden op onze website www.roadstomovement.com en zal je zonder twijfel op weg helpen om die droomreis te plannen. We hopen op deze manier anderen echt te inspireren om hun fietsavontuur te starten!

Trainen

Trainen jullie voor jullie nieuwe avonturen? Hoe en hoeveel?
We zijn ervan overtuigd dat je geen atleet hoeft te zijn om een fietsreis te maken. Wij hadden bijvoorbeeld nog nooit meer dan 60 km gefietst op 1 dag. Wel blijven we in ons dagelijks werkleven graag actief. We gaan met de fiets naar het werk, doen yoga of gaan klimmen of een rondje lopen. We zijn ervan overtuigd dat iedereen een fietsreis kan maken. Je traint jezelf onderweg en na een paar dagen heb je geen last meer aan je poep 😉 Niks móét ook tijdens zo’n reis: heb je zin om maar 20 km te fietsen, dan kan dit perfect. Je hoeft niet elke dag meer dan 100 km te fietsen. Je doet alles op je eigen tempo.

Fietsen + materiaal

Hoe kies je bijvoorbeeld de fietsen en ander materiaal?
Jezelf laten begeleiden door speciaalzaken kan hier misschien toch wel de beste oplossing zijn, zeker als je zelf niets kent van fietsen of ander reismateriaal. Of toch op z’n minst iemand in je omgeving hebben die weet waarover hij/zij praat. Iemand die bijvoorbeeld veel gaat wielrennen, kan veel over fietsen weten, maar weet vaak niet wat er voor de rest allemaal bij komt kijken en over welke verschillende soorten terreinen je jouw tweewieler moet meesleuren. In die fase hebben wij ons door Steershop in Brugge laten bijstaan en Ben en zijn team hebben ons super geholpen.

Vragen stellen
Ondertussen zijn we nog steeds geen kenners, maar vooral Niels weet wel al een pak beter waar hij het over heeft. Jezelf de juiste vragen stellen, daar begint alles eigenlijk mee. In welke landen wil je fietsen? Hoe lang wil je weg zijn? Over welk terrein zal je voornamelijk fietsen? Heb je een maximum budget voor ogen? Op basis van deze antwoorden kan je dan al vrij snel bepaalde selecties maken. De beste tip hier: steel is real! Een stalen fiets is in onze ogen een noodzaak om een wereldreis te maken met een fiets, zeker als je richting Zuid-Amerika, Afrika, Azië… wilt fietsen. Deze frames zijn namelijk wereldwijd te herstellen.

Om een lang verhaal kort te maken: eigenlijk wordt de keuze van het materiaal bepaald door de antwoorden op die belangrijke vragen. Dit in combinatie met de bijstand van een speciaalzaak of ervaren persoon zullen vaak tot de juiste keuze leiden. Of je kan ons uiteraard een berichtje sturen 🙂

Wat gaat er mee?

Hoeveel kilo bagage hebben jullie mee op de fiets?
We zitten ongeveer aan 20 kg bagage per persoon (inclusief de fietstassen) en dit zonder eten en drinken. De fietsen zijn ook van staal en zijn dus vrij zwaar. Op een dag dat we de fietsen moeten duwen, omdat het bijvoorbeeld zo steil is, vloeken we wel even en dan missen we ook wat armkracht. Maar de beloning achteraf is vaak groot.

Welk handig/leuk/dierbaar item nemen jullie altijd mee op reis?
De knuffelbeertjes Panda en Molletje gaan overal mee naartoe! Verder zijn we ook fan van onze merino wollen t-shirt, deze dragen we dagen na elkaar zonder dat ze gaan stinken. Heel handig tijdens een fietsreis.

Panda en Molletje

Panda & Molletje, dat klinkt gezellig, daar willen we meer over weten. Stefanie slaapt al lang met knuffels. De knuffel Panda is ooit meegekomen uit de IKEA. Vernoemd naar de kat die Stefanie had (hij leek echt op een panda), die nu helaas niet meer bij ons woont. Om hem wat in herinnering te brengen, kwam de Pandaknuffel in ons leven. Molletje is vernoemd naar het metekindje van Stefanie, Isolde. Zij wordt Molletje genoemd. Vandaar de verwijzing. Zo is ze altijd met ons mee op reis.

Stefanie met knuffeltjes panda en molletje

Welke spullen mogen er nog meer niet ontbreken? 
Dan denken we toch meer aan zaken zoals een goed zakmes, een waterfilter en reservemateriaal voor de fiets (dat je hopelijk nooit hoeft te gebruiken!). Daarnaast kan je er niet omheen dat het slaapmateriaal van goede kwaliteit moet zijn. We slapen momenteel rond vriestemperaturen en het heeft pas gesneeuwd. Een festivaltentje van €100 is voor ons niet voldoende.

Onderweg

Hoe laat starten jullie de dag meestal?
Tussen 7 en 8 uur worden we wakker. Tussen 9 en 10 uur beginnen we te trappen. 

Hoeveel breaks tijdens hebben jullie tijdens een fietsdag?

1 lange lunchbreak en nog een tweetal extra korte stops, exclusief foto breaks 🙂 

Wat is een ideaal moment/tijdstip voor jullie om te stoppen met fietsen?
Wij stoppen meestal met fietsen tussen 16.00 en 17.00 uur. Onze gouden regel is om ten laatste 2 uur voor zonsondergang een slaapplekje te zoeken.

Een slaapplek vinden, hoe pakken jullie dat aan?
Dit is heel erg afhankelijk van het land waar we zijn. We maken af en toe gebruik van ‘Warmshowers’, dat is een platform voor fietsers. Heel soms een Airbnb of hostel, maar meestal beslissen we de dag zelf waar we gaan slapen. Best spannend, maar ook leuk. We spreken locals aan en vragen of we ons tentje in de tuin mogen zetten of dat ze een goed plekje weten. Dat lukt meestal vrij goed en mensen zijn over het algemeen meer open dan je zou denken.

Hebben jullie een vaste rustdag?
Nope. Soms fietsen we 3 dagen achter elkaar, soms 8. We stemmen dit vooral af op de weersomstandigheden en hoe we ons voelen. 

Website

Hoeveel tijd zijn jullie per dag/week kwijt aan jullie website?
Tjoh, moeilijk te zeggen… In uren hebben we dat nog niet zo echt uitgeteld. Wel kunnen we zeggen dat we er dagelijks mee bezig zijn. Dagelijks nemen we foto’s die we achteraf gebruiken op onze Instagram pagina of in onze blogs. We schrijven ook ongeveer 1 blog per week waar best wel wat tijd in kruipt. Maar we vinden dit ook wel heel leuk om te doen! Ons doel is om zoveel mogelijk mensen te inspireren en te laten zien dat traag en duurzaam reizen ook écht leuk is. Ondertussen groeien we hier dagelijks in en als we berichtjes binnen krijgen van mensen die we hebben kunnen helpen of inspireren, dan maakt dat echt wel onze dag! Wanneer we de nood voelen om offline te gaan dan doen we dat ook. We delen ook niet alles en doen waar we ons zelf goed bij voelen.

Reisbudget & geld verdienen

Het budget van Stefanie & Niels

Hebben jullie vooraf een budget bepaald?
We hebben een onderverdeling gemaakt tussen ‘kosten vooraf’ en ‘reisbudget voor onderweg’. Voor de kosten vooraf hadden we ongeveer een budget van €5.000 per persoon (al is dat niet helemaal opgegaan). Voor het reisbudget onderweg richten we ons op €30 per dag voor twee personen. Hiermee kunnen we maximaal drie jaar weg zijn hiermee, al is dat zeker geen must. Het is al bij al een beperkt budget eenmaal je vooraf de investeringen hebt gemaakt.

Wat is jullie reisbudget (per dag en totaal)?
Ons dagbudget is €30 voor 2 personen.

Dit hebben Stefanie en Niels gespaard voor hun reis

Hoeveel hebben jullie vooraf gespaard?
We hebben voor de hele reis ongeveer €20.000 per persoon geteld (inclusief ook de kosten vooraf). In ons stappenplan gaan we hier ook uitgebreid op in.

Grootste kostenpost

Waar gaat het meeste geld aan op?
Tijdens onze reis naar Spanje was het overduidelijk dat we het meeste geld spendeerden aan accommodaties. Nu vertrokken we wel te midden van een pandemie, waardoor veel campings gesloten waren en locals ons niet altijd met open armen ontvingen. Uiteindelijk bleven we wel rond het budget van €30 per dag voor ons twee.

Lekkerste eten

Dit was het lekkerste ontbijt ooit:
Een acaï bowl, elke ochtend op het strand voor het surfen bij Ericeira (Portugal)
Beste lunch:
Hier kiezen we voor een moment in plaats van een gerecht/plaats. De lunchpauzes op de fiets zijn het beste moment van de dag. Als je al 30 tot 50 km hebt gefietst en zalig in het zonnetje een lunch kan eten, daar gaat niets boven!
Beste diner:
Dit blijft toch een verse pad thai in de kleinere straten van Bangkok, heerlijk!
Lekkerste drankje:
Caipirinha in Ilha Grande (Brazilië)
Hier kan je me ’s nachts voor wakker maken: Vegan American pancakes met bosbessen!

Zelf koken

Wat koken jullie zelf graag?
Thuis koken we voor 90% veganistisch en na enige aanpassing vinden we dit ondertussen steeds zeer lekker en gezond. Over het algemeen is de Aziatische keuken toch onze favoriet!

Hoe pakken jullie het boodschappen doen & koken aan onderweg?
In Europa plannen we voorlopig niet al te veel. Er zijn heel veel winkels om boodschappen te doen en het gebeurt zelden dat je twee dagen niets tegenkomt. We hebben wel steeds 1 gerecht per persoon als noodrantsoen in onze tas zitten voor een worstcase-scenario. We worden ook super vaak uitgenodigd om bij mensen mee te dineren en/of ontbijten wanneer we ergens blijven slapen, super tof! Eenmaal in Noord- en Zuid-Amerika zullen we meer moeten plannen, maar dat zien we dan wel weer. Hier volgen we het advies in van meer ervaren fietsers.

Wat is jullie favoriete gerecht om onderweg te maken? 
Waarschijnlijk toch wel een simpele volkoren pasta met tomatensaus en minstens 3 soorten groenten, afgetopt met een portie noten of edelgistvlokken als we dit voor handen hebben. Snel, super gezond en voldoende krachtvoer voor de volgende fietsdag!

Dilemma

Ontbijt of lunch
Voorgerecht of nagerecht
Klimmen of dalen
Koud of warm

Zon of sneeuw
Trein of boot

Banaan of appel

De dromen & angsten van Niels & Stefanie

Hebben jullie nog een droom die niet in vervulling is gegaan?
Onze droom is om te kunnen leven van wat we nu doen, dat we remote kunnen werken en anderen kunnen blijven inspireren. We hopen om ooit een camper te kunnen bouwen (met fietsenrek) en een hondje te nemen. Maar op dit moment is onze droom, een wereldreis maken met de fiets, meer dan genoeg voor ons.

Grootste angst: 
Dat er onderweg iets ernstigs zou gebeuren met een van ons beiden in the middle of nowhere. En voor Stefanie ongedierte in de tent krijgen, bah!

Mooiste en slechtste reiservaring

Mooiste reiservaring:
Met onze fietsen op eigen kracht de Zwitserse Alpen over fietsen blijft heel erg bijzonder. Daarnaast zijn we ook trots op onszelf dat we, voor we elkaar kenden, al veel aandurfden en alleen op reis gingen. Stefanie zat enkele maanden in Zuid-Amerika voor een stage, terwijl Niels voor bijna een jaartje met de rugzak ging rondtrekken. Ervaringen om in zijn geheel nooit te vergeten.

Slechtste reiservaring:
Voor Stefanie moet dit toch gebeurd zijn in India, waar het elke dag opnieuw een struggle was om niet opgelicht te worden (vaak tot het agressieve toe). Niels is in Brazilië ooit in een totaal verkeerd gebied terecht gekomen, doordat de bus in panne viel. Hierdoor moest hij de hele nacht doorbrengen in een gebied dat allesbehalve veilig was, een paar bange uren!

De favoriete plekken van Stefanie & Niels

Stedentrip (in Europa): Budapest en Lissabon.
Zonvakantie: Mm, we vinden dit een moeilijke. We zijn niet echt zonnekloppers, maar als we echt moeten kiezen, dan gaan we voor Portugal.
Actieve vakantie: Nieuw-Zeeland

Leukste reisanekdote

Jullie leukste reisanekdote:
Niels deed Stefanie voor de reis naar Nieuw-Zeeland speciale sportschoenen cadeau, ideaal om mee te reizen. Tijdens de tweede week in NZ ging Stefanie skydiven en je raadt al wat ze verloor tijdens haar vrije val. Inderdaad: één van die schoenen (ze vond ze misschien toch niet zo mooi:p).

Gouden reistip van Stefanie en Niels

Gouden reistip voor andere reizigers:
Plan niet te veel op voorhand en laat je leiden door het advies van de locals. Reis op een rustig tempo, je hoeft niet alle highlights van een land te bezoeken. Duw op pauze, rust, ervaar, geniet!

Laatste vraag

Welke vraag zijn we jullie vergeten te stellen?

Waarom we jullie Instagram account leuk vinden 😉

We merken dat jullie ook echt de tijd nemen om een land te ontdekken, dat jullie verschillende weken op dezelfde plek blijven en dat vinden we fijn om te zien. Reizen en duurzaamheid gaan moeilijk samen, maar als we allemaal een beetje water bij de wijn doen en de tijd nemen om bestemmingen écht te ontdekken, dan zijn we al een stap verder.

Meer inspiratie?

Volg Stefanie en Niels via Instagram @roadstomovement om op afstand mee te genieten van hun fantastische fietsavontuur. En laat je inspireren om ook groener of misschien ook wel met de fiets te gaan reizen!

Meer reisverhalen

Lees alle reisverhalen van de afgelopen maanden.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *