Het reisverhaal van… Nadia & David (nov 2021)

Het reisverhaal van… Nadia & David (nov 2021)

We willen jou als lezer niet alleen inspireren met onze eigen reiservaringen en verhalen, maar ook met die van anderen. Daarom laten we steeds andere inspirerende reizigers aan het woord. Deze maand het reisverhaal van het Zwitserse stel Nadia & David. Ze zijn al sinds september 2020 op reis. Zij vroegen ons via Instagram advies over de vereisten voor het reizen naar Jordanië. En een paar weken later zaten we toevallig in hetzelfde hostel in Petra! Daarna scheidden onze wegen: zij gingen naar het oosten (Azië) en wij naar het westen (Midden-Amerika). Benieuwd naar het reisverhaal van Nadia en David? Je leest hun verhaal hieronder.

Korte introductie Nadia & David

Namen: Nadia en David
Leeftijd: 27 en 30 jaar

Waar en wanneer hebben jullie elkaar ontmoet? We hebben elkaar 12 jaar geleden leren kennen via een vriend van ons. Eerst waren we gewoon vrienden en zagen we elkaar soms als we uitgingen. En toen, na 2 jaar alleen maar vrienden te zijn geweest, werden we verliefd. We zijn nu 10 jaar een stel en zijn 6 maanden geleden verloofd.

Hoeveel talen spreken jullie? 5, als Zwitser-Duits telt.

Welke talen? Duits, Frans, Engels, basis Spaans en onze moedertaal Zwitsers-Duits.

Wat is/was jullie beroep?
Nadia is radiografe (ze werkt in het ziekenhuis en maakt röntgenfoto’s, mri, ct-scans, etc.). Ze heeft haar baan opgezegd voor de reis. David is servicemonteur en werkt voor een waterfiltratiebedrijf. Ook hij heeft zijn baan opgezegd, maar start in mei 2022 wel weer bij hetzelfde bedrijf als productiemanager. Dat is de reden waarom we tegen die tijd weer in Zwitserland moeten zijn.

Soort reizigers

Wat zijn jullie voor soort reizigers? Actief & cultuurreizigers, met backpack. We houden ervan om de landen te verkennen en meer te leren over de lokale culturen. Om in contact te komen met de lokale bevolking, gebruiken we het openbaar vervoer, eten we lokaal eten en delen we verhalen met andere mensen. Ook tijdens onze reizen is veel afwisseling erg belangrijk. We houden van wandelen, bergen beklimmen, kamperen, surfen, duiken, tempels bezoeken en soms gewoon op het strand rondhangen. Meestal is onze accommodatie goedkoop en eenvoudig, zodat we meer geld kunnen uitgeven om de landen te verkennen en activiteiten te ondernemen.

Hoeveel tassen en kilo bagage hebben jullie mee? We hebben allebei een grote en een kleine backpack. Nadias backpack weegt 15 kg en Davids 20 kg. Zwaar, maar nu met de pandemie weten we nooit waar we heen moeten. We moeten klaar zijn voor koud en warm weer, kamperen of backpacken.

Wereldreis & planning

Wanneer zijn jullie vertrokken? September 2020.

Waar zijn jullie nu? Op dit moment reizen we voor 2 maanden door Indonesië.

Wanneer hebben jullie dit plan bedacht? 4 jaar geleden besloten we om een ​​wereldreis te maken.

Hebben jullie een globaal reisplan? Ja, we hadden er een, maar toen met de pandemie veranderde alles. We hebben nu geen plan meer, we gaan gewoon daar waar het kan.

Hoe lang zijn jullie van plan te reizen? Tot april 2022.

Waar gaan jullie het liefste naar toe? Japan en China omdat we erg geïnteresseerd zijn in de cultuur van die landen.

Welke landen staan ​​op jullie verlanglijstje? Voor deze reis elk Aziatisch land dat ‘open’ is. We hebben geleerd heel flexibel te zijn tijdens de pandemie.

Naar welke landen zijn jullie samen geweest? Oeh, best veel al. Italië, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Denemarken, Nederland, Zweden, Engeland, Ierland, Turkije, Spanje, Griekenland, Tunesië, Egypte, Jordanië, Kenia, Tanzania, Oeganda, Zambia, Zimbabwe, Zuid-Afrika, Sri Lanka, Indonesië, Australië, VS incl. Hawaii, Mexico, Costa Rica, Colombia, Peru, Bolivia en Brazilië.

De top-5 landen van Nadia en David

Dit zijn de 5 lievelingslanden van Nadia & David:

1. Mexico
2. Costa Rica
3. Australië
4. Sri Lanka
5. Indonesië

Reisbudget & geld verdienen

Wat is jullie reisbudget (per dag en totaal)? We hebben geen dag- of totaalbudget, want elk land is anders. De Verenigde Staten waren bijvoorbeeld super duur en Sri Lanka erg goedkoop. Als we besluiten een land te verkennen, maken we een begroting voor het land en doen we onderzoek naar de kosten.

Hoeveel hebben jullie vooraf gespaard? We hebben niet alleen voor deze reis gespaard. Over het algemeen besparen we veel wanneer we thuis zijn, omdat onze levensstijl eenvoudig is en we het meeste van ons geld uitgeven aan onze reizen.

Verdienen jullie geld tijdens het reizen? Nee, maar we hebben hier veel over nagedacht tijdens onze reis. Er zijn veel verschillende opties, maar als we tegelijkertijd werken en reizen, zou het niet dezelfde ervaring zijn. En om eerlijk te zijn houden we allebei van onze oude baan in Zwitserland.

De dromen van Nadia en David

Wat is jullie droom? Blijven reizen tot we oud zijn.

In welk land willen jullie wonen? Zwitserland, maar als het een oceaan zou hebben, zou het perfect zijn 😉

Grootste angst: Dat er iets ergs met onze familie of vrienden thuis gebeurt tijdens onze reis.

Hoog op jullie bucketlist: Japan.

Beste en slechtste reiservaring

Beste reiservaring: Dat is lastig kiezen, want we hebben zóveel mooie ervaringen gehad. Een van de beste reiservaringen was de hike naar de top van Mount Rinjani, in Indonesië. Het regenseizoen was al begonnen, dus we wisten niet zeker of het de moeite waard was. Om 2 uur ‘s nachts begonnen we aan de hike, vanaf de camping naar de top. Het was erg bewolkt en de wind was super sterk en koud. We dachten allebei dat we de zonsopgang en het uitzicht niet zouden zien (het mooiste moment van de hele wandeling), maar we bleven stug doorlopen naar de top. Toen we op de top aankwamen, verdwenen de wolken ineens en konden we alsnog genieten van het prachtige uitzicht met de zonsopgang. Echt fantastisch.

Slechtste reiservaring: Als mensen je proberen te bedriegen en extra geld proberen te verdienen en je het vertrouwen in alle andere mensen verliest. Dat is een keer gebeurd in Sri Lanka. Een aardige vent was de hele dag bij ons, we huurden een tuk-tuk chauffeur en daarna zetten ze ons af op een donkere eenzame plek en wilden geld van ons hebben. Het was niet zo veel geld, maar na dat moment verloren we het vertrouwen in iedereen en dachten we de hele tijd: iedereen wil ons oplichten.

Lekkerste eten

Wat is het lekkerste gerecht dat jullie in het buitenland hebben gegeten (en waar was dit)?

Beste ontbijt: Egg Hoppers met dahl en coco sambol na vroeg surfen in de baai van Arugam, Sri Lanka.
Lekkerste lunch: Enchiladas in Tulum, Mexico.
Beste diner: Tijdens onze laatste avond in Caïro kookte onze vriendin Hala verschillende traditionele Egyptische gerechten voor ons. Dit was absoluut het lekkerste eten dat we ooit hebben gehad.
Beste drankje: Caipirinha in Rio de Janeiro, Brazilië.

Favoriete plekken

Stedentrip in Europa: Amsterdam of Dublin.

Zonvakantie: Costa Rica, vooral als het winter is in Europa.

Actieve vakantie: Indonesië. Er zijn niet alleen stranden, ze hebben een paar van de beste duikplekken ter wereld, heel erg goede golven om te surfen en je kan er hiken bij de vulkanen.

Gouden reistip

Gouden reistip voor andere reizigers: Wees niet verlegen om nieuwe dingen te proberen en wees ruimdenkend, zodat je de volledige ervaring van het land kunt opdoen.

Meer inspiratie?

Volg Nadia & David via Instagram om op afstand mee te genieten van hun fantastische reis. En doe meteen inspiratie op voor jouw volgende vakantie of bucketlist.

Meer reisverhalen

Lees alle reisverhalen van de afgelopen maanden.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *