Douro Vallei

Douro vallei – een fantastische tour vanuit Porto

Douro vallei – een fantastische tour vanuit Porto

Als je in Porto bent, dan is een tour naar de Douro vallei een must. Dit is namelijk de regio waar alle druiven voor de Port groeien. Los van de druiven en de wijngaarden is het een hele fotogenieke omgeving. Overal om je heen zijn heuvels, waar de rivier de prachtig Douro doorheen kronkelt. Wij kozen ervoor om een georganiseerde dagtour te doen vanuit Porto. Je hebt een gids die je alles vertelt over de omgeving en je komt op plekken waar je zonder auto niet zou komen. Wij hebben een heerlijke dag gehad en voelden ons enorm in de watten gelegd. Zo fijn om gewoon lekker te zitten en foto’s te maken, terwijl iemand anders rijdt en je van de ene naar de andere mooie plek brengt.

Onderaan dit artikel vind je een kaartje met daarop de locatie van de Douro vallei.

Living Tours – Historical Tour Douro Valley

Living tours
Wij kozen ervoor om een tour te doen met Living Tours. Zij regelen alles voor je. Living tours biedt veel verschillende tours aan. Onze keuze is gevallen op de ‘historical tour‘ door de Douro vallei. Omdat dit de meest complete tour is. Je bent een volledige dag onderweg en doet, ziet en proeft verschillende dingen.

Historical Tour Douro Valley
Je wordt opgehaald en afgezet in Porto, je hebt een gids die je alles vertelt over de omgeving en je komt op plekken waar je zonder auto niet zou komen. Je bezoekt onder andere een charmant stadje, eet een typische Portugese lunch, gaat naar een wijngaard, proeft port, maakt een boottour en je bezoekt ook nog twee uitzichtpunten. Hier vind je het volledige programma. Als je op zoek bent naar een leuke, afwisselende en complete tour, dan kunnen we je deze tour zeker aanraden.

Gids
Er werken ongeveer 10 gidsen bij Living Tours Porto. Het is een compacte en overzichtelijke organisatie. Onze gids Silvia was erg vrolijk, geïnteresseerd en behulpzaam. Ze spreekt heel goed Engels en daarnaast ook nog vloeiend Frans en Spaans. Alle gidsen spreken naast Portugees, Spaans en Engels ook nog een of meerdere andere talen.

Het programma – Douro vallei

Zo ziet het programma eruit van de ‘historical tour‘ door de Douro vallei:

Programma

08.20 – 08.30 uur: Verzamelen in Porto, dichtbij station São Bento (of opgepikt bij je accommodatie)
08.45 – 09.45 uur: Reistijd in het busje
09.45 – 10.30 uur: Bezoek aan Amarante, een karakteristiek stadje
11.30 – 12.00 uur: Prachtig uitzichtpunt São Leonardo
12.00 – 13.00 uur: Heerlijke en typisch Portugese lunch (met uitzicht op de Douro en de wijngaarden)
13.30 – 15.00 uur: Rondleiding wijngaard + proeven van 3 glazen wijn/port
15.30 – 16.30 uur: Boottour over de Douro vanuit het dorpje Pinhão
16.30 – 16.45 uur: Bezoek aan het kleurrijke station van Pinhão
17.00 – 17.10 uur: Uitzichtpunt over de Douro
17.00 – 18.30 uur: Reistijd terug naar Porto in het busje

Onze ervaring: Enorm genoten in de Douro vallei

Wij hebben enorm genoten van elk onderdeel van de tour. We deden de tour in oktober en de herfst bleek het perfecte moment om deze tour te doen. De blaadjes van de wijnranken kleuren dan van groen naar geel, oranje, bruin en rood. Onbeschrijfelijk mooi, alsof we in een sprookjeswereld waren beland. In de andere seizoenen zal het ook prachtig zijn, als de blaadjes juist knalgroen zijn of als de druiven geoogst worden.

Genoten van het eten, drinken en de uitzichten
De Portugese driegangenlunch was heerlijk! Het restaurant zit op een fantastische plek, tijdens het eten heb je een panoramisch uitzicht over de Douro vallei. Je gaat hier zeker niet met honger weg, want je bord wordt maar al te graag bijgevuld. Heb je bepaalde dieetwensen, geef dit dan vooraf door, dan wordt hier rekening mee gehouden.

Buiten door de wijngaarden lopen, gevolgd door een proeverij en een relaxt boottochtje in het herfstzonnetje was voor ons ultiem genieten. Aan het eind van de dag waren we moe, maar voldaan door alle indrukken. We hadden ons geen betere en mooiere dag kunnen wensen!

Aanrader
Wij kunnen deze tour van harte aanraden aan iedereen die naar Porto gaat en meer van de omgeving wil zien én proeven. Wij hebben een heerlijke dag gehad en voelden ons enorm in de watten gelegd.

Wat ons betreft is de naam van de tour (historical tour) niet helemaal treffend voor de inhoud van het programma. ‘Douro Valley: See, taste and relax’ zouden we een betere naam vinden!

Prijs Douro vallei tour

Prijs:
€85 per persoon (volwassene)

Prijs is inclusief:
* Vervoer
* Lunch (incl. wijn en andere drankjes)
* Bezoek aan een wijngaard
* Portproeverij
* Boottocht over de Douro (in Pinhão)

Toelichting
Volledige dagtours door de Douro vallei zijn niet goedkoop. Maar deze tour is de investering van het bedrag dubbel en dwars waard. Je krijgt echt waar voor je geld.

Korting
Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief krijg je 5% korting. Toch weer mooi meegenomen!

Meer tips voor Porto & Portugal

Mooie én gratis uitzichtpunten in Porto
Fijne en goedkope accommodaties in de Algarve
De mooiste stranden in de Algarve
Inspiratie voor bestemmingen in Europa
Reis goedkoper met deze kortingscodes

Al onze blogs over:

Locatie van de Douro vallei

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *