Madeira reislekker veilig

Regels corona Madeira – Alles wat je moet weten voor een verblijf op Madeira

Regels corona Madeira – Alles wat je moet weten voor een verblijf op Madeira

Madeira is een prachtig en afwisselend eiland. Deze bestemming is fantastisch als je op zoek bent naar een actieve vakantie en/of mooie natuur. Madeira is/was gedurende de gehele pandemie een van de meest veilige bestemmingen op de wereld. Tot 9 februari 2022 golden er bij binnenkomst op Madeira een aantal regels in verband met corona. Deze inreisbeperkingen zijn komen te vervallen. Wij zetten alle actuele regels rondom corona/COVID-19 voor Madeira voor je op een rij.

Laatste update van dit artikel: 20 mei 2022

Het reisadvies voor Madeira is sinds 21 februari 2022 groen. Het reisadvies voor het vasteland van Portugal (en de Azoren) is eveneens groen.

Regels voorafgaand aan vertrek naar Madeira

Tot 9 februari 2022 waren er wat zaken die je zelf (vooraf) moest regelen, voordat je naar Madeira afreisde, zoals het overleggen van een vaccinatiebewijs of een eventuele verplicht test (gratis te doen bij aankomst). Je moest je ook aanmelden op www.madeirasafe.com.

Sinds 9 februari 2022 gelden er geen enkele inreisbeperkingen meer voor Madeira. Je hoeft dus geen coronabewijs te overleggen en je hoeft je dus ook niet meer vooraf aan te melden bij Madeira Safe.

Regels tijdens je verblijf op Madeira

Hieronder lees je aan welke regels je je moet houden en welke maatregelen er van kracht zijn op Madeira.

1. Mondkapjes

Je bent – vanaf de leeftijd van 6 jaar – alleen verplicht om een mondkapje te dragen in het openbaar vervoer (inclusief de stations), ziekenhuizen en apotheken.

2. Afstand houden (1,5 meter)

Er geldt geen specifiek advies meer om 1,5 meter afstand te houden tot andere mensen.

3. Was regelmatig je handen

Was en/of ontsmet regelmatig je handen.

Terugreis naar Nederland

Geen eisen vanuit de Nederlandse overheid
Sinds 23 maart 2022 gelden er geen eisen meer voor een terugkeer naar Nederland. Als EU-burger heb je geen test-, vaccinatie- of herstelbewijs meer nodig om Nederland in te komen.

Eisen luchtvaartmaatschappij en overstappen
Het kan zijn dat je luchtvaartmaatschappij extra/andere eisen stelt. Zij zijn degene die de check doet. Vraag dit dus altijd na, voordat je terugvliegt! Hou ook de wijzigingen in de gaten van de Nederlandse overheid. Let vooral op met een eventuele overstap in een ander land. Ook bij een overstap kan een ander land bepaalde aanvullende eisen stellen, zoals een vaccinatie of negatieve test.

Let op: vóór 22 april 2022 was het nog nodig om een Passenger Locator Card in te vullen als je via het vasteland van Portugal (met overstap) terugreisde naar Nederland. Deze eis is komen te vervallen sinds 22 april 2022. Het is dus niet meer nodig om een PLC in te vullen bij een overstap op het vasteland van Portugal.

Gezondheidsverklaring
De Nederlandse overheid eist sinds 19 april 2022 geen gezondheidsverklaring meer bij terugkomst naar Nederland.
Let op: bij een overstap kan het wél mogelijk zijn dat je een gezondheidsverklaring moet invullen voor het land waar je overstapt.

Geen thuisquarantaine
Er geldt geen verplichting meer tot thuisquarantaine bij aankomst in Nederland. 

Advies aan iedereen
Sinds 19 april 2022 is het geen dringend advies meer van de overheid om een zelftest te doen, voordat je weer anderen gaat ontmoeten of weer naar werk/school gaat. Heb je klachten? Doe dan wél een zelftest.

Handige websites

GA JE ONLINE IETS BOEKEN/BESTELLEN? GEBRUIK DAN ONZE LINKJES
Als je online iets gaat boeken of bestellen, zouden we het heel leuk en fijn vinden als je dat via een van onze links doet. Een handig overzicht per categorie vind je op onze pagina: Boek of bestel & doneer gratis.

Wij krijgen dan een kleine vergoeding voor promotie, maar het kost jou niks extra’s. Het geeft ons wel de mogelijkheid om onze website te onderhouden en meer informatie met je te delen. Daarnaast doneren we 33% van het bedrag aan een goed doel.

Ook interessant

Slapen op Madeira – De beste plekken en low budget accommodaties
Met de bus op Madeira – Alles wat je moet weten
Madeira – met de (Aero)bus van en naar het vliegveld
Ponta São Lourenço – indrukwekkende hike op Madeira
Curral das Freiras – 3 adembenemende hikes in de Nuns Valley
Alle artikelen over Madeira

Voorbereiding
Staan deze handige reisspullen al op jouw inpaklijst?
7 handige (web)winkels voor al jouw reisartikelen
Leuke en kleine spelletjes voor op reis
Reisverzekering – Deze verzekeraars bieden wél dekking bij een oranje reisadvies
Boek of bestel & doneer gratis

Hoe reis je goedkoop naar Madeira?

Tip om goedkoper te vliegen
Madeira is een eiland – in de Atlantische oceaan – dat bij Portugal hoort. De snelste manier om er te komen is met het vliegtuig. Wil je ook goedkoop naar Madeira vliegen? Dan hebben we een goede tip! Vaak is de goedkoopste optie om eerst naar het vaste land van Portugal te vliegen. Bijvoorbeeld naar Lissabon (LIS) of Porto (OPO) en vanaf één van deze steden een enkele reis naar Madeira (FNC) te boeken.

Onze route + ticketprijzen
Wij vlogen op de heenweg naar Madeira met Easyjet van Lissabon naar Funchal voor €51 p.p. (€20 ticket + €31 bagage). Op de terugweg vlogen we van Funchal naar Porto met Transavia voor €61 (€46 ticket + €15 bagage).

Geld besparen op bagage
Bij bijna alle maatschappijen moet je tegenwoordig betalen om je ruimbagage in te checken. Dus als je je bagage kan beperken tot alleen handbagage, kan je besparen op de kosten van je ticket.

De inhoud van deze pagina is zorgvuldig samengesteld, maar check altijd zelf vooraf de meest recente regels op de websites van de overheid. Zo voorkom je dat je voor vervelende verrassingen komt te staan,

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 commentaren