Oranje reisadvies reisverzekering

Reisverzekering – Deze verzekeraars bieden wél dekking bij een oranje reisadvies

Reisverzekering – dekt jouw verzekeraar bij een oranje reisadvies?

Wij vinden het belangrijk om een goede reisverzekering te hebben als we op reis zijn. Je weet namelijk nooit wat er met jezelf, je bagage of het thuisfront kan gebeuren. De doorlopende reis- en annuleringsverzekering die wij al jaren hadden (bij National Academic) bleek echter geen dekking te bieden bij een oranje reisadvies. Omdat we onverzekerd op reis zijn geen prettig idee vinden, gingen we op zoek naar een andere reisverzekering die wél dekt in geval van een oranje reisadvies. We kozen uiteindelijk voor Allianz Assistence. We besparen jou graag dit zoekwerk en delen daarom onze bevindingen in deze blog.

Kies een verzekering die past bij jouw situatie

Doorlopende reisverzekering
Heb jij een doorlopende reisverzekering? Neem je reisverzekering dan eens onder de loep. Labels van Achmea, zoals Interpolis, Centraal Beheer en FBTO bieden helemaal geen dekking bij een oranje reisadvies.

Geen reisplannen
Ben je NIET van plan binnenkort op reis of vakantie te gaan? Dan zou je de dekking kunnen aanpassen (bijvoorbeeld van wereld- naar Europadekking) of zelfs je verzekering op kunnen zeggen.

Wel reisplannen
Ben je WEL van plan binnenkort op reis te gaan? Check dan of jouw verzekeraar dekking biedt bij een oranje reisadvies. Blijkt jouw verzekeraar geen dekking te bieden? Onderstaande lijst helpt jou een reisverzekering te vinden die wel dekking biedt.

Geen dekking voor corona-gerelateerde schade

Let op: De meeste verzekeraars sluiten coronagerelateerde schade uit. Op zich geen probleem, aangezien medische zorg meestal gedekt is door je zorgverzekering. Het is wél verstandig om een aanvullend pakket af te sluiten bij je zorgverzekering, aangezien daarin vaak meer (buitenlandse zorg) gedekt is.

Overzicht reisverzekeraars dekking oranje reisadvies

*Disclaimer: de lijst hieronder is niet volledig, check altijd zelf goed de meest recente polisvoorwaarden en win advies in bij een deskundige.

1. Allianz (Global Assistence)

Tip: Ga je lang weg? Allianz heeft ook een Globetrotter verzekering. Hiermee ben je tot 24 maanden lang verzekerd. Ook geschikt voor (vrijwilligers)werk in het buitenland.

Toelichting vergoeding coronagerelateerde schade: Voor coronagerelateerde schade ontvang je alleen een vergoeding als je reist naar of verblijft in een land of gebied waar het reisadvies groen, geel of oranje is. Je moet dan wel de module ‘Medische Kosten’ hebben meeverzekerd. Klik hier voor de veel gestelde vragen en een overzicht met wat wel en niet gedekt is onder verschillende omstandigheden.

Quarantaine dekking
Allianz vergoedt ook kosten i.v.m. langer verblijf door quarantaine. Maar daar zijn wel voorwaarden aan verbonden. Een paar van de voorwaarden zijn: groen of geel reisadvies en bestemming binnen de Europese Unie. Hier vind je alle informatie en voorwaarden van de ‘Quarantaine dekking‘.

2. Ditzo

3. Europeesche

4. NN (Nationale Nederlanden)

5. OHRA

6. SNS

7. Unigarant

8. Univé

9. VEH (Vereniging Eigen Huis)

Waar moet je goed op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

Aandachtspunten reisverzekering

  • Kortlopende of doorlopende verzekering
  • Doorlopende verzekering: Hoeveel aaneensluitende reisdagen er maximaal verzekerd zijn
  • Europadekking of werelddekking
  • Annuleringsverzekering
  • Hoogte vergoeding per bagage-item/categorie (bekijk goed wat de waarde is van wat je meeneemt)
  • Verzekeren van cash geld
  • Eigen risico per gebeurtenis
  • Medische kosten, let op niet meeverzekeren als je een aanvullende zorgverzekering hebt.

Andere handige artikelen

Reisadviezen & regels corona

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *