Oranje reisadvies reisverzekering

Reisverzekering – Deze verzekeraars bieden wél dekking bij een oranje reisadvies

Reisverzekering – dekt jouw verzekeraar bij een oranje reisadvies?

Wij vinden het belangrijk om een goede reisverzekering te hebben als we op reis zijn. Je weet namelijk nooit wat er met jezelf, je bagage of het thuisfront kan gebeuren. De doorlopende reis- en annuleringsverzekering die wij al jaren hadden (bij National Academic) bleek echter geen dekking te bieden bij een oranje reisadvies. Omdat we onverzekerd op reis zijn geen prettig idee vinden, gingen we op zoek naar een andere reisverzekering die wél dekt in geval van een oranje reisadvies. We kozen uiteindelijk voor Allianz. We besparen jou graag dit zoekwerk en delen daarom onze bevindingen.

Table Of Contents

Jouw situatie

Doorlopende reisverzekering
Heb jij een doorlopende reisverzekering? Neem je reisverzekering dan eens onder de loep. Labels van Achmea, zoals Interpolis, Centraal beheer en FBTO bieden helemaal geen dekking bij een oranje reisadvies.

Geen reisplannen
Ben je NIET van plan binnenkort op reis of vakantie te gaan? Dan zou je de dekking kunnen aanpassen (bijvoorbeeld van wereld- naar Europadekking) of zelfs je verzekering op kunnen zeggen.

Wel reisplannen
Ben je WEL van plan binnenkort op reis te gaan? Check dan of jouw verzekeraar dekking biedt bij een oranje reisadvies. Blijkt jouw verzekeraar geen dekking te bieden? Onderstaande lijst helpt jou een reisverzekering te vinden die wel dekking biedt.

Geen dekking voor coronagerelateerde schade

Let op: De meeste verzekeraars sluiten coronagerelateerde schade uit. Op zich geen probleem, aangezien medische zorg meestal gedekt is door je zorgverzekering. Het is wél verstandig om een aanvullend pakket af te sluiten bij je zorgverzekering, aangezien daarin vaak meer (buitenlandse zorg) gedekt is. Klik hier voor onze tips om honderden (!) euro’s te besparen op je zorgverzekering.

*Disclaimer: de lijst hieronder is niet volledig, check altijd zelf goed de meest recente polisvoorwaarden en win advies in bij een deskundige.

Overzicht reisverzekeraars dekking oranje reisadvies

1. Allianz (Global Assistence)

2. Ditzo

3. Europeesche

4. NN (Nationale Nederlanden)

5. OHRA

6. SNS

7. Unigarant

8. Univé

9. VEH (Vereniging Eigen Huis)

Waar moet je goed op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

Aandachtspunten reisverzekering

  • Hoeveel reisdagen er maximaal verzekerd zijn
  • Europadekking of werelddekking
  • Annuleringsverzekering
  • Hoogte vergoeding bagage-items (bekijk goed wat de waarde is van wat je meeneemt)
  • Eigen risico
  • Medische kosten niet meeverzekeren als je een aanvullende zorgverzekering hebt

Andere handige artikelen

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *