Nun's Valley coverfoto

Curral das Freiras – 3 adembenemende hikes in de Nuns Valley

Curral das Freiras – 3 adembenemende hikes in de Nuns Valley

Curral das Freiras oftewel – in het Engels – de ‘Nuns Valley’ (de Nonnenvallei) is een prachtige vallei die omringd wordt door hoge bergen, gelegen in het hart van Madeira. Wat ons betreft is dit een van de mooiste plekken van het hele eiland. Als je hier bent, voelt de hoofdstad Funchal heel ver weg, terwijl je er met de bus in slechts 40 minuten naartoe rijdt. De bergachtige omgeving van de Nuns Valley leent zich uitstekend voor een aantal mooie (en soms intensieve) hikes. In dit artikel vind je de 3 mooiste hikes (in willekeurige volgorde).

Tip: Download de gratis app Maps.Me voor een offline interactieve kaart met alle wandelpaden. Op Google Maps zijn deze niet zichtbaar.

De Nuns Valley op de kaart

  • Klik hier voor een interactieve versie van deze kaart. Voor iPhone en iPad-gebruikers: hou de link hiervoor ingedrukt en klik op ‘Open in nieuw tabblad’.

1. PR2 Vereda do Urzal (een deel van de hike)

Praktische informatie in het kort

Afstand:
3 km enkele reis, 6 km retour
Tijd:
4 uur (retour)
Inclusief fotomomenten en (kortere) pauzes
Heenweg 2,5 uur en terugweg 1,5 uur
Bereikbaar met de bus:
Het startpunt van de wandeling is goed bereikbaar met de bus.

De volledige PR2 hike is erg lang (10,3 km enkele reis en ruim 11 uur retour). Als je geen zin of tijd hebt om de hele route te lopen (kunnen we ons heel goed voorstellen), dan kunnen we je aanraden om een gedeelte van deze hike te lopen. Het is namelijk zonde om je af te laten schrikken, want tijdens het eerste gedeelte van deze wandeling loop je door een prachtig bos, met onderweg de mooiste uitzichten. Dus wij kunnen je alleen maar aanraden om in ieder geval een deel van deze route te lopen.

  • We schreven een uitgebreid artikel over de PR2 hike naar Urzal. Klik hier om dit artikel te bekijken. Het bevat extra informatie, zoals een kaartje van de route, wat je onderweg kan verwachten en hoe je er komt met de auto en de bus.

2. Hike naar het uitzichtpunt Relvinha

Praktische informatie in het kort

Afstand:
3,5 km enkele reis, 7 km retour
Tijd:
4 uur (retour)
Inclusief fotomomenten en (kortere) pauzes
Heenweg 2,5 uur en terugweg 1,5 uur
Bereikbaar met de bus:
Het startpunt van de wandeling is goed bereikbaar met de bus.

De hike naar het uitzichtpunt van Relvinha is redelijk steil, maar zeker de moeite waard. Je loopt vrijwel constant langs de bos- en rotsrand. Hierdoor heb je bijna de hele route een fantastisch panoramisch uitzicht op de hele Nuns Valley en de bergen die eromheen liggen.

  • Klik hier voor ons artikel over deze hike naar Relvinha. Inclusief: een kaartje van de route, wat zie je onderweg en hoe kom je er met de auto en de bus.

3. Zigzag naar het uitzichtpunt bij Eira do Serrado

Praktische informatie in het kort

Afstand:
2,5 km enkele reis
Tijd:
Heenreis ruim 1 uur (terugweg, afhankelijk van je keuze, bekijk hier de mogelijkheden).
Moeilijkheidsgraad: 2/5
Korte redelijk steile weg naar boven.
Bereikbaar met de bus:
Het startpunt van de wandeling is goed bereikbaar met de bus.
  • Bekijk hier ons artikel over de hike naar het uitzichtpunt bij Eira do Serrado, inclusief: een kaartje van de route, wat zie je onderweg en hoe kom je er met de auto en de bus.

Hoe kom je in de Nuns Valley?

Met de bus

Curral das Freiras (oftewel de Nuns Valley) is goed met de bus te bereiken vanaf Funchal. Je pakt daarvoor lijn 81 (Curral das Freiras) van de busmaatschappij Horários do Funchal.

Duur busrit & kosten
De busrit duurt ongeveer 40 minuten. Een enkeltje kost €3,35 per persoon (cash betalen bij de chauffeur).

Met de auto

Vanaf Funchal ben je met de auto in ongeveer 25 minuten in het centrum van Curral das Freiras.

Slapen in de Nuns Valley

Wij willen je aanraden om niet een dagtrip vanuit Funchal te maken naar de Nuns Valley, maar om hier een paar nachten te blijven slapen. Zelf sliepen we bij Danny’s Rural Suite. Een eenvoudige en low budget accommodatie (vanaf €30 per nacht), maar heel ruim en prachtig gelegen. Je hebt de bovenste verdieping van een huis voor jezelf, met een eigen keuken en een dakterras rondom met een fenomenaal uitzicht. Dit is de perfecte plek om te verblijven als je wilt gaan hiken in de Nuns Valley.

Het startpunt van de hike naar Relvinha ligt om de hoek en de PR2 naar Vereda do Urzal is ook op loopafstand. Eira do Serrado is iets verder lopen, maar zeker goed te doen. Ook gaat er regelmatig een bus, als je geen zin hebt om te lopen. Het aanbod van accommodaties in en rond Curral das Freiras is niet groot, maar als je op zoek bent naar iets eenvoudigs midden in de natuur, dan is dit is echt een aanrader.

  • Bekijk hier de actuele prijzen en beschikbaarheid van Danny’s Rural Suite. Of bekijk de andere mogelijkheden met de tool hieronder.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *