man at work cumil Bratislava Slowakije

Bucketlist Slowakije – 12 dingen die je zeker moet doen

Bucketlist Slowakije – 12 dingen die je zeker moet doen

Slowakije is een nog niet zo bekende vakantiebestemming. Helemaal als je buiten het hoogseizoen reist, kom je hier weinig buitenlandse toeristen tegen. Wij ontdekten Slowakije per trein, een erg leuke en relaxte manier om dit mooie land te verkennen. Wat kan je doen in Slowakije? Wat zijn de highlights? Een samenvatting van de leukste dingen vind je in dit artikel. Zet deze 12 dingen in ieder geval op je bucketlist voor Slowakije.

12x Bucketlist Slowakije

Is je interesse gewekt?
Kijk dan snel hoe je makkelijk in Slowakije komt met de trein, de bus of het vliegtuig.

Beste reistijd
Vergeet ook niet om even de beste reistijd te checken.

Tip: combineer Slowakije en Polen
Het is ook leuk om een vakantie in Slowakije te combineren met het zuiden van Polen.

Als je vanaf Nederland wil vliegen, kunnen we je aanraden om geen retourtje te boeken van en naar dezelfde plek, maar om bijvoorbeeld te vliegen op het prachtige Krakau of Katowice (in Polen). Vanuit daar kan je namelijk makkelijk de Poolse en Slowaakse kant van het Tatragebergte bezoeken. Je kan vervolgens met de trein vanaf bijvoorbeeld Bratislava (Slowakije) – vanaf 47 euro – of Wenen (Oostenrijk) – vanaf 30 euro – terug naar huis reizen. Terugvliegen vanaf een van deze steden kan ook.

De route andersom is natuurlijk ook mogelijk, met de trein naar je bestemming reizen (relaxt beginnen) of starten in Slowakije en eindigen in Polen.

  • Hieronder vind je een aantal links naar onze artikelen over wat je kan doen in het verrassend mooie Polen.

Meer inspiratie

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *