Tatra Slowakije cover

Beste reistijd Slowakije

Beste reistijd Slowakije

Aangezien Slowakije, naast een prachtige bestemming voor een ‘normale’ vakantie, ook een wintersportbestemming is, zullen we voor beide soorten vakanties hieronder de beste reistijd geven. En omdat Bratislava ook een leuke bestemming is voor een stedentripje, zullen we die óók apart benoemen.

Beste reistijd ‘zomer’vakantie

September (en mei/juni)

In Slowakije zijn de zomers heet en valt er ook de meeste regen. Rondom het Tatragebergte (in het noorden van het land) liggen de temperaturen gemiddeld zo’n 5 graden lager. Bovenop de berg is het uiteraard nóg een stuk kouder.

Vanwege de hoge temperaturen in de zomermaanden, zijn de maanden juli en augustus niet de meest ideale reistijd. Alsnog prima, maar hou dan dus rekening met meer warmte. De prijzen liggen dan ook relatief hoger, aangezien het dan hoogseizoen is.

September is eigenlijk het meest ideaal. In die maand valt minder regen dan in de maanden mei, juni en juli.

Beste reistijd wintersportvakantie

Eind januari t/m half maart

In Slowakije kan je een geweldige wintersportvakantie beleven. Zorg er dan uiteraard wel voor dat je dit in de wintermaanden doet. In de maanden december tot en met maart kan je prima naar Slowakije voor je wintersport. Vanaf eind januari wordt het iets minder koud, zodat op dat moment de beste reistijd begint.

Beste reistijd stedentrip Bratislava

Mei, juni en september

In de zomermaanden, juli en augustus, is het erg warm in Bratislava. De prijzen liggen, vanwege het hoogseizoen, dan ook wat hoger. Aan het einde van de lente en het begin van de herfst is de temperatuur nog heerlijk, met gemiddeld ruim 20 graden. De maanden mei, juni en september zijn daarom de beste maanden om Bratislava te bezoeken. Waarbij in de maand september de kans op regen nog wat kleiner is.

De temperatuur in Slowakije

In Slowakije zijn de zomers heet en valt er in die periode ook de meeste regen. Vanwege het landklimaat is er een vrij groot verschil in temperatuur tussen de zomer- en de winterperiode. De winters zijn hier dus vrij streng, met gemiddelde temperaturen van net boven het vriespunt. Rondom het Tatragebergte (in het noorden van het land) liggen de temperaturen wat lager dan in de rest van het land.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *