Wodka proeven Krakau

Wodka tour in Krakau – deze mag je niet missen

Wodka tour in Krakau – deze mag je niet missen

Polen zonder wodka is als Engeland zonder bier of Italië zonder pizza. Met andere woorden: ondenkbaar. Wodka maakt een belangrijk onderdeel uit van de cultuur in Polen. In deze tour leer je alles over wodka en dus over Polen. Hier proef je de geschiedenis. En alleen om die reden zou je al een wodka tour moeten boeken. Nog los van het feit dat je hierdoor ontdekt dat wodka echt lékker kan zijn. De stad Krakau leent zich uitstekend voor een proeverij van wodka. Er zijn hier veel aanbieders van tours, maar we raden je aan om je tour te boeken bij Taste Vodka Krakow. Lees snel verder om meer te lezen over het proeven van wodka in Krakau.

Taste Vodka Krakow

Taste Vodka Krakow is wat ons betreft je beste optie als je een Wodka proeverij wilt doen in Krakau. Het is een redelijk kleine organisatie, waardoor het contact persoonlijk en soepel verloopt. Alle medewerkers spreken uitstekend Engels, wat heel erg fijn is in Polen. Trust us. Proost in het Pools is waarschijnlijk het enige dat je gaat onthouden.

Van de 350 beoordelingen in Tripadvisor, krijgt Taste Vodka Krakow 344 keer de maximale score. Wij zijn dus absoluut niet de enige die deze organisatie aanraden.

Onze gids was Iza. Ze kan prachtig vertellen in perfect Engels en is ook nog eens heel erg gezellig en makkelijk in de omgang (zelfs aan het begin van de tour, toen we nog weinig hadden gedronken). We hadden het niet beter kunnen treffen tijdens onze wodka tour. Als we afgaan op alle beoordelingen in Tripadvisor, dan zijn alle andere gidsen van dezelfde hoge kwaliteit als Iza. Je kan ook niet zomaar gids worden, je moet hier voor studeren en een examen afleggen. Wat extra leuk is, is dat alle gidsen echte locals zijn. Dat zorgt ervoor dat ze allemaal echt weten waarover ze het hebben.

Onze wodka tour

Wij boekten ‘The Krakow Vodka Tour‘. In totaal kom je tijdens deze tour langs 4 verschillende plekken om wodka te proeven. Iedere zaak met haar eigen specialiteiten en eigen verhaal. Het is erg leuk om zo’n breed spectrum van de wodka te ontdekken. Gedurende de avond drink je tussen de 7 en 9 shotjes wodka. De tour duurt ongeveer 2,5 uur.

De tour begint in een restaurant, waar je ook wat lekkere hapjes krijgt en waarbij de gids je wat interessante geschiedenis vertelt over wodka en Polen. Je komt van alles te weten over de geschiedenis van wodka, het productieproces en de verschillende smaken en soorten. Natuurlijk mag je ook proeven. Nee moet je ook proeven. Dit gebruik stamt uit de communistische tijd. Als je niet drinkt, ben jij degene die werkt voor de geheime dienst. Voor sommige soorten krijg je hele duidelijke instructies, zodat je het einde van de tour ook haalt.

Tijdens ‘The Krakow Vodka Tour’ kan je op bijna iedere plek zelf kiezen welke wodka je wilt proeven. Uiteraard worden er smaken aanbevolen, maar de keuze is aan jou. Nog los van de enorme hoeveelheid aan smaken, zijn er ook veel verschillende alcoholpercentages waar je uit kunt kiezen. Wodka met 72% alcohol? Daar draaien ze hier hun hand niet voor om. Wij dus ook niet.

En we hadden het niet verwacht, maar het smaakte nog lekker ook. Een van de lekkerste shotjes die we hebben geproefd. En dat is misschien wel wat ons het meest heeft verbaasd tijdens de wodka tour: wodka kan gewoon lekker zijn!

Aan het einde van de erg leuke (en steeds leuker wordende) tour, word je door Vodka Taste Krakow nog meegenomen naar een typisch Pools restaurant, om een van de meest typische gerechten uit Polen te proeven: pierogi. In drie verschillende varianten, twee hartige en een zoete. Als kers op de taart kregen we ook nog allemaal een Oscypek (een stukje gerookte kaas uit de bergen bij Zakopane).

We zijn niet snel tevreden, maar over de tour met Vodka Tasting Krakow kunnen we helemaal níks negatiefs zeggen. Ben je in Krakau, dan raden we je deze activiteit én organisatie dan ook voor 100% aan.

Gids Iza van Taste Vodka Krakow

In het volgende filmpje vertelt onze gids Iza nog iets meer over zichzelf, de organisatie waarvoor ze werkt en waarom je zeker weten een wodka tour moet boeken in Krakau. Ze gaat ook nog iets verder in op de twee verschillende tours die je kunt boeken bij Taste Vodka Krakow. Daarover geven we je onder het filmpje ook nog wat meer informatie.

Twee verschillende opties om wodka te proeven

1. The Krakow Vodka Tour

Naast ‘The Krakow Vodka Tour’, bieden ze bij Taste Vodka Krakow ook nog ‘The Polish Vodka Experience’ aan. Deze duurt iets minder lang (1,5 uur ten opzichte van 2,5 uur) en is wat goedkoper. Anders dan bij de tour die wij deden (‘The Krakow Vodka Tour’), blijf je bij ‘The Polish Vodka Experience’ op dezelfde plek en verplaats je je dus niet naar verschillende wodka cafés. Je proeft een aantal shotjes en ook tijdens deze activiteit krijg je verschillende smaken te proeven.

Duur: 1,5 uur
Locatie: restaurant in Krakow old town
Aantal shotjes: 7
Prijs: €23 of 99 PLN (+ fooi voor de gids)

2. The Polish Vodka Experience

Duur: 2,5 uur
Locatie: verschillende plekken in het oude centrum van Krakau (4x wodka, 3x eten)
Aantal shotjes: 8
Prijs: €34 of 149 PLN (+ fooi voor de gids)

Ons advies: doe de Krakow Vodka Tour

Mocht je de keuze hebben, dan raden we je absoluut aan om ‘The Krakow Vodka Tour’ te boeken. Wij vonden het namelijk vooral leuk dat je niet op één plek blijft en verschillende wodka zaakjes en cafés bezoekt. Met ieder hun eigen identiteit en specialiteit. Zo kom je op plekken waar je anders niet zo snel zou komen en leer je Krakau op een bijzondere manier kennen.

Meer informatie & boeken

Op de buttons hieronder kan je direct doorklikken naar de twee verschillende tours die Taste Vodka Krakow aanbiedt. Je vind hier meer informatie of je kan direct een tour boeken (doen!!). Heb je eerst nog wat vragen? Neem dan contact op met ons of een van de medewerkers van Vodka Taste Krakow. Ze helpen je graag verder.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *