Wadi Rum Guide with a Camp Jordanië

Unieke ervaring – Slapen in de Wadi Rum woestijn

Unieke ervaring – Slapen in de Wadi Rum woestijn

De woestijn van Wadi Rum is een van de bekendste plekken van Jordanië.  Voor ons was dit zeker een van de hoogtepunten van onze reis door dit prachtige land. Onze tip: wil je het maximale uit je verblijf in Wadi Rum halen, blijf dan minimaal 2 nachten slapen in de woestijn. De vraag is waar. Want de keuze is reuze. Van super luxe tot slapen in de buitenlucht onder de sterrenhemel en alles er tussen in. Wij kozen voor een low budget optie. Uiteraard hebben wij maar één plek bezocht, maar we hadden ons niets beters kunnen wensen. Ben je op zoek naar de echte Wadi Rum ervaring, maar wil je niet de hoofdprijs betalen, lees dan snel verder.

Locatie van de kampen

Veel kampen in Wadi Rum staan op booking.com, zo hebben we ook het kamp gevonden waar wij hebben geslapen. Alleen geeft Booking.com meestal de locatie van het ‘kantoor’ in Rum Village aan. Dit is niet de plek waar het tentenkamp zich daadwerkelijk bevindt. Het is daardoor vaak een verrassing waar je precies terecht komt.

De locatie van ons kamp 

De locatie van ons kamp had niet beter gekund. Het kamp van Salameh en zijn familie ligt beschut tussen twee rotspartijen. Daardoor heb je aan het eind van de middag al schaduw. En dat is fijn na een dag in de brandende zon. Sommige kampen liggen de hele dag in de zon. Vanaf ons kamp zie je eigenlijk geen andere kampen. De hoogste rots kan je beklimmen (10 minuten) en vanaf hier heb je een fantastisch panoramisch uitzicht. Extra mooi tijdens zonsondergang. 

Bekijk hier de locatie op Google Maps.

Waarom dit kamp boeken?

 • De rustige ligging
 • Sprookjesachtig mooi uitzicht
 • Fantastische sunset spot naast het kamp
 • De eigenaar Salameh is behulpzaam, reageert snel (via Whatsapp) in het Engels en kan alles voor je regelen

Het kamp bestaat uit 16 tenten, variërend voor 2 tot 4 personen. Als je graag buiten wilt slapen onder de sterrenhemel van Wadi Rum, dan kan dat ook geregeld worden. ‘s Avonds is het kamp mooi verlicht door sfeervolle solarlampjes.

Er zin een aantal grotere tenten, waar het eten wordt geserveerd en waar je in de avond (of overdag) kunt zitten.

Sanitair
Er is een heel mooi stenen toiletgebouw met aparte wc’s en douches. Er is een gebouwtje voor vrouwen en een voor mannen. 

Activiteiten in de woestijn

Eten als de bedoeïenen 

Wij kozen voor een ‘all inclusive’ verblijf. Ontbijt, lunch, diner en water zitten bij de prijs inbegrepen. Ontbijt en diner eet je in het kamp. Lunch kregen we tijdens de jeeptour ergens op een schaduwrijke plek midden in de woestijn. Er wordt dan een vuurtje gemaakt en een lekker maaltje voor je bereid. Geen kleffe broodjes met kaas, maar een heerlijke smaakvolle lunch.

Jeeptour door de woestijn 

De woestijn van Wadi Rum is enorm uitgestrekt. Er zijn teveel mooie plekken om ze allemaal te kunnen bezoeken. Wij lieten ons verrassen door onze gids. Heb je specifieke wensen of nog geen idee? Op deze website kan je alle opties bekijken. 

Wij vonden de afwisseling van lopen, foto’s maken en rijden door het buitenaardse landschap echt super. We keken onze ogen uit en bleven maar foto’s maken! 

Hiken in de woestijn 

Samen met een van de gidsen kan je een hike maken. Er zijn heel veel mogelijkheden. Wij gingen naar het zuidelijkste stuk van de (witte) woestijn en hadden adembenemend mooie vergezichten tijdens de twee uur durende wandeling. Onderweg liet onze gids ons ook nog wat gebruiken van de bedoeïenen zien: welke planten ze gebruiken voor thee, van welke stenen je kleurstof kan maken en van welke plant je zeep kan maken.

Slapen in de woestijn 

De voordelen van slapen in de woestijn van Wadi Rum:

 • Zonsondergang
 • Enorme stilte & donker
 • Bizar mooie sterrenhemel
 • Zonsopgang
 • Je kan vroeg beginnen aan de activiteiten
 • Net voordat de zon achter de berg tevoorschijn komt, kleuren de bergen diep oranje. Ook dit is weer zo’n moment dat je helemaal een bent met de natuur.

Andere activiteiten

Er zijn meer activiteiten dan dat wij tijd hadden (en we waren er zelfs al 3 nachten). Andere activiteiten die je zou kunnen doen: op een kameel of paard rijden of een ballonvaart maken.

Hoe boek je het kamp?

Ben je op zoek naar een fijn en betaalbaar verblijf in Wadi Rum, ga dan naar het (nieuwe) kamp van Salameh of de plek waar wij verbleven.

Bekijk de recensies en boek via:
> booking.com
> Tripadvisor

Tips Wadi Rum: hou hier rekening mee

Geen internet/bereik
Hou er in elk geval rekening mee dat je in de meeste kampen geen signaal hebt met je mobiele telefoon. Ook in het kamp van Salameh is er geen bereik. Dit betekent dus: niet bellen, sms’en of internetten. In een paar minuten kan hij je naar een plek rijden met bereik, mocht dit nodig zijn. Maar we kunnen je verzekeren: het is echt heerlijk om even onbereikbaar te zijn.

Beperkte hoeveelheid elektriciteit
Er zijn zonnepanelen, maar die gaan uiteraard wel eens kapot. Ze hebben een generator, zodat je ‘s avonds in elk geval je telefoon of camera kunt opladen. Maar deze gaat op een bepaald tijdstip (redelijk vroeg) uit. Neem voor de zekerheid een powerbank mee. En een (hoofd)lampje.

Handige info: Hoe kom je in Wadi Rum met het openbaar vervoer?

Bus

1. Aqaba – Wadi Rum
2. Petra – Wadi Rum

Aqaba – Wadi Rum

Frequentie: 1x per dag
Tijd: de bus vertrekt om 13.00 uur (klik hier voor de locatie van de bushalte)
Prijs: 5 JD (€7) p.p.
Reistijd: 75 min

Tips
> Tip 1: Zorg dat je ruim van tevoren aanwezig bent, want vol is vol
> Tip 2: Laat de chauffeur even bellen met het kamp in Wadi Rum, dan staat er iemand klaar als je aankomt

 • Bekijk de locatie van het busstation in Aqaba op Google Maps

Bekijk ook: een mooie reisroute door Jordanië

Petra – Wadi Rum

Frequentie: 1x per dag
Tijd: de bus vertrekt om 06.00 uur (klik hier voor de locatie op Google Maps)
Prijs: wij betaalden 10 JD (€14) p.p. (prijs is soms wat lager)
Reistijd: ongeveer 2 uur

 • Bekijk de locatie van het busstation in Petra op Google Maps

(Shared) taxi

Een andere mogelijkheid is om met een (gedeelde) taxi naar Wadi Rum te gaan.

Aqaba – Wadi Rum
Prijs: 20-40 JD per taxi (delen met maximaal 4 personen)

Petra – Wadi Rum
Prijs: 35-40 JD per taxi (delen met maximaal 4 personen)

Meer inspiratie voor je reis door Jordanië

Reisroute voor 2 tot 3 weken + tips over het (openbaar) vervoer
(Bespaar)tip: koop de Jordan pass voor je vertrekt
Dit zijn de vereisten voor reizen naar Jordanië (coronaregels)

Amman – 9 dingen om (niet) te doen
Petra – Dit is waarom je de ‘backdoor’-route moet nemen!
7 tips voor Aqaba
Top 6 leukste hostels in Amman, Jordanië

Bekijk al onze artikelen over Jordanië

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *