uitzicht Amman Pasha hotel Romeinse theater

Overnachten in Amman – 6 redenen om Pasha Hotel te boeken

Overnachten in Amman – 6 redenen om Pasha Hotel te boeken

Je reis door Jordanië begint waarschijnlijk in de hoofdstad Amman. Qua accommodaties heb je hier best veel keuze. Maar je hoeft niet lang te zoeken, want wij hebben de beste accommodatie al voor je gevonden. Wil je een top begin van je reis door Jordanië? Blijf dan overnachten in het Amman Pasha Hotel. Waarom? De 6 redenen om Amman Pasha Hotel te boeken lees je in deze blog.

1. Rooftop & beste uitzicht van Amman

Het Amman Pasha hotel heeft een fantastisch dakterras, met een super mooi uitzicht op het oude Romeinse theater. Overdag kan je ook de Citadel zien liggen. Sommige kamers hebben ook uitzicht op het oude Romeinse theater. Het heerlijke dakterras is een goede plek om met een hapje en/of drankje te genieten van het uitzicht en een beetje af te koelen. Het dakterras is ook toegankelijk voor niet-gasten. Voor de liefhebber, ze verkopen hier ook bier.

2. Centrale ligging

Amman Pasha Hotel ligt super centraal in downtown Amman. Je stapt zo het gezellige (enigszins chaotische) centrum in. Het oude Romeinse theater ligt voor de deur en de Citadel is op 15 min loopafstand. Beide plekken zijn gratis te bezoeken met de Jordan pass.

3. Free walking tour door Amman

Elke dag is er minimaal één free walking tour. Sowieso in de ochtend en soms ook nog een in de middag. De free walking tour was bij ons meer een soort food tour. We hadden het niet beter kunnen treffen. De enthousiaste Shadi (de jongen die de dagelijkse leiding heeft in het hotel) leidde ons rond door downtown Amman, we bekeken street art, bezochten een bakker, een kruidenwinkel en de markt. We proefden allerlei lokale lekkernijen, zoals suikerrietsap, kunafeh en shefa. Super leuk om Amman te verkennen samen met een local. Zelf weet je vaak toch niet zo goed waar je nou moet beginnen. Zeker doen dus! Ook als je ergens anders slaapt kan je deelnemen.

4. Cooking class

Samen met de gepassioneerde kok Ron maakten we twee typisch Jordanese gerechten. Een voorgerecht (falafel) en een hoofdgerecht (mansaf met kip). We waren ongeveer 2 uur aan het koken. Daarna genoten we van het resultaat op het dakterras mét fantastisch uitzicht.

5. Super aardig personeel

Het personeel spreekt goed Engels. En ze kunnen je overal mee helpen. Van informatie over de stad, vervoer naar bezienswaardigheden en taxiservice van/naar het vliegveld. Een airport pick-up kost 22 JD, een drop off 20 JD.

We hopen dat alle Jordanezen zo aardig en lief zijn als het personeel in dit hotel. En we overdrijven niet.

6. Goede prijs-kwaliteitverhouding

Amman Pasha Hotel heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding. Wij hebben rechtstreeks bij het hotel geboekt en hadden een tweepersoonskamer voor 20 JD per nacht, inclusief ontbijt. Je kan ook gratis (koud!) drinkwater tappen. Verwacht geen luxe en mooi afgewerkt hotel. Het neigt meer naar een hostel, maar dan in hotelvorm gegoten.

Hoe boeken?

Inspiratie voor je reis door Jordanië

Dit zijn de vereisten voor reizen naar Jordanië (coronaregels)
Geld besparen? Koop de Jordan pass
Zo reis je goedkoop met de bus van het vliegveld naar het centrum van Amman
Simkaart kopen in Jordanië
Amman – 9 dingen om (niet) te doen

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.