Oost IJsland bergen en fjorden

Low budget reizen in IJsland – Doe dit niet + goede alternatieven

Low budget reizen in IJsland – Doe dit niet + goede alternatieven

Low budget in IJsland?! Niet echt, maar het kán. IJsland is zeker niet een van de meest goedkope bestemmingen in Europa, daar zullen we niet geheimzinnig over doen. Maar we geven je graag een paar tips over wat je niet moet doen, zodat je flink wat geld kan besparen en ook in IJsland prima low budget kan reizen. Natuurlijk geven we je ook direct wat advies over wat je juist wél moet doen.

1. Reizen in het hoogseizoen – killing voor je budget

Misschien een inkoppertje, maar toch goed om je hier bewust van te zijn. Tussen juni en augustus zijn de prijzen het hoogst.

Onze tip om goedkoper te reizen:
Reis buiten het hoogseizoen. Wij gingen zelf in mei en hadden nog sneeuw, maar ook zon! Het beste van twee werelden.

Check ons artikel over de beste reistijd, om te zien wanneer je IJsland het beste kunt bezoeken. De beste reistijd is overigens ook afhankelijk van wat je wilt zien (noorderlicht, walvissen, etc).

2. Je accommodatie kort van tevoren boeken

Als je je accommodatie in IJsland kort van tevoren boekt, heb je vaak niet veel keuze meer. Vaak zijn dan alleen nog accommodaties in het duurdere segment over. En deze hebben meestal ook geen keuken. Hier lees je waarom een keuken belangrijk is als je goedkoop wilt reizen door IJsland.

Onze tip om goedkopere accommodaties te scoren:
Boek je trip naar IJsland een aantal maanden van tevoren en leg ook meteen je accommodatie (met keuken) vast. Lees hier waarom een accommodatie met keuken een goed idee is.

  • Coming soon: tips voor betaalbare accommodaties (meestal met eigen keuken) langs de ringroad in IJsland.

3. Elke dag uit eten gaan (erg prijzig!!)

Elke dag uit eten gaan kost je in IJsland een rib uit je lijf. Niet alleen het eten is duur, ook voor drankjes met alcohol betaal je de hoofdprijs. Wat kost uit eten gaan dan? Bedragen vanaf €30 voor slechts één gang en een drankje zijn niet ongebruikelijk. En dan hebben we het niet over luxe dineren.

Onze tip om te besparen op eten:
Boek een accommodatie met keuken, zodat je zelf kan koken en niet uit eten hoeft. Je doet voordelig boodschappen bij de Bonus supermarkt. Klik hier voor meer praktische tips voor IJsland.

4. (Veel) alcohol drinken

Alcohol is duur! Zeker buiten de deur, maar ook als je het koopt in de slijterij. In een café of restaurant betaal je al snel tussen de €7 à €10 voor een biertje.

Onze tip om geld te besparen op alcohol:
Geen leuke tip, maar wel een nuttige… Drink geen of minder alcohol. Wil je toch alcohol drinken? Koop je drankjes dan bij de slijterij. (IJsland heeft aparte winkels waar je drank moet kopen). Nog steeds niet echt goedkoop, maar wel een stuk minder duur. In de slijterij moet je rekening houden met bedragen rond de €25 voor 12 blikjes bier.

5. Alles vanuit Reykjavik doen

Alle hoogtepunten vanuit Reykjavik bezoeken is niet zo zeer slecht voor je budget, maar vooral erg zonde van je tijd. En tijd is natuurlijk ook geld. Plus je ziet op deze manier veel minder van dit prachtige land, dan wanneer je een (lange of korte) roadtrip maakt, waarbij je slaapt op verschillende plekken.

Onze tip om IJsland te verkennen:
Huur een auto en verken de minder toeristische delen van IJsland.

6. Blue Lagoon bezoeken – goedkopere alternatieven

De Blue Lagoon is een van de iconen van IJsland geworden. En dat merk je ook aan het prijskaartje (de entreeprijs ligt rond de €50). Er zijn (rustigere en goedkopere) alternatieven!

Onze tips voor rustigere en goedkopere natuurlijke zwembaden:

Meer inspiratie voor IJsland

8 gratis dingen om te doen in IJsland
Beste reistijd IJsland – dit zijn de beste maanden om IJsland te bezoeken
Duiken in IJsland – Unieke ervaring in de super heldere Silfrakloof
Praktische tips voor IJsland – goed voorbereid op pad

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *