Ravana waterval ella dichtbij

Ella – Bezoek de Ravana waterval

Bezoek de Ravana waterval

De Ravana waterval zeker niet zo spectaculair als de Little Adam’s Peak of de Nine Arch Bridge, maar het is een leuk uitje als je nog wat tijd over hebt in Ella. Of bijvoorbeeld als er wat slechter weer is voorspeld (wat wel vaker het geval is in het bergdorpje Ella). De waterval is namelijk makkelijk te bereiken met de bus.

Onderaan dit artikel vind je een interactieve kaart, waarop je kunt zien waar de Ravana waterval precies ligt.

Gratis entree. Een busrit kost Rs 30 (€0,15) per persoon voor een enkeltje vanuit het centrum van Ella.
De beste manier om hier te komen is met de bus. Je kunt iedere bus pakken, die vanuit het centrum Ella uit rijdt (in de richting van de waterval).
Let op brutale apen en brutale verkopers.
Je kunt de waterval op ieder moment van de dag bezoeken. Omdat je er niet voor hoeft te lopen, kan je een bezoek plannen op een wat minder mooie (regenachtige) dag. Rond 13.15 uur staat de zon achter de waterval. Dan kan het bijvoorbeeld wat lastiger zijn om goede foto’s te maken.

Hoe kom je bij de Ravana waterval

De waterval, die bestaat uit een aantal delen, is eenvoudig te bereiken met de bus. Als je bij de bushalte bij de kruising van Wallawaya-Ella-Kumbalwela Highway (de hoofdweg) en Ella Passara Road gaat staan, kan je elke bus pakken die langs komt (en die het centrum uit rijdt). Je hoeft dus nooit lang te wachten.

Heb je nog niet gegeten, dan kan je schuin tegenover de bushalte in Ella een heerlijke lunch kopen bij The Pastry House. We raden de ‘chicken roll’, ‘vegetable roll’ en ‘vegetable rotti’ aan. Deze kosten Rs 40/50 per stuk (€0,20/0,25).

De Ravana waterval bevindt zich direct aan de weg, zodat je zelf eigenlijk niets hoeft te lopen. Je kunt er ook met de tuktuk heen gaan, als je geen zin hebt om op de bus te wachten. De bus kost Rs 30 (€0,15) per persoon voor een enkeltje. De tuktuk kost ongeveer Rs 800 (€4) per tuktuk. De rit duurt in beide gevallen net iets langer dan 10 minuten.

Waar moet je op letten

Zwemmen in de waterval

Wij waren eind januari in Ella en het had de hele ochtend flink geregend. In ons geval was het onmogelijk (en gevaarlijk) om in de waterval af te koelen (anders dan in veel andere blogs te lezen is). Overal staat ook met borden aangegeven dat het verboden is om te zwemmen in de waterval. Nou hoef je je daar ook niet alles van aan te trekken, aangezien je officieel ook niet op het spoor mag lopen (en iedereen dat wel doet). Maak hier zelf de juiste keuze in. Mocht je tóch het water ingaan, wees dan in elk geval erg voorzichtig.

Brutale verkopers en apen

Bij de waterval staan veel mannetjes die je kristallen/stenen proberen te verkopen. Hun standaard openingszin is: “where are you from”. Het is beter om daar geen antwoord op te geven, maar gewoon meteen “nee” te zeggen en wat onbeleefd weg te draaien. Zodra je antwoord geeft, zit je aan ze vast. Mocht je ze niet makkelijk kunnen afschudden, zorg dan in elk geval dat je handen niet leeg zijn. Zodra ze daartoe de gelegenheid hebben, stoppen ze meteen een steen in je hand. En zie die maar weer eens terug te geven…

Er zijn ook aardig wat apen bij het restaurant aan de overkant van de weg. Let goed op je spullen. Ze kunnen aardig brutaal zijn.

Wil je een compleet overzicht van de bezienswaardigheden in Ella, bekijk dan ons artikel 8 leuke dingen om te doen in Ella.

De Ravana waterval op de kaart

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *