Adam's Peak zonsopgang cover

Wat is de beste reistijd voor Sri Lanka?

Wat is de beste reistijd voor Sri Lanka?

Sri Lanka heeft twee regenseizoenen, die elkaar gelukkig om het half jaar aflossen. De ene helft van het jaar valt de meeste regen in het noorden en het oosten. De andere helft van het jaar valt de meeste regen in het zuiden en het westen. Om die reden is het belangrijk om per regio de beste reistijd te geven. Dat zullen we hieronder ook voor je doen, zodat je goed kunt bepalen in welke maanden je een bepaald gebied kunt bezoeken. Wil je meer informatie over onze ultieme reisroute door het zuiden en westen van Sri Lanka? Klik dan hier.

Beste reistijd zuid/west Sri Lanka

December-maart

De temperatuur in Sri Lanka is het hele jaar door vrij stabiel, gemiddeld zo rond de 30 graden.

In de maanden december t/m maart valt de minste regen. Februari is de droogste maand, met alsnog tussen de 65 en 95 mm regen. Wel een stuk minder dan de 350 mm regen op de top van het regenseizoen in mei, oktober en november.

Beste reistijd noord/oost Sri Lanka

Maart-september

De temperatuur in Sri Lanka is het hele jaar door vrij stabiel, gemiddeld rond de 30 graden.

Vanaf februari begint het al wat droger te worden in het noorden en oosten van het land. Maar pas vanaf maart zou je kunnen zeggen dat het regenseizoen écht ten einde is. Tot en met september is het vrij droog en valt er tussen de 20 en 65 mm regen. Een stuk minder dan de meer dan 400 mm regen op de top van het regenseizoen in december.

Beste reistijd heel Sri Lanka

Februari en maart

De meeste bezienswaardigheden liggen in het zuiden en westen van Sri Lanka, zodat het weer op die plekken het belangrijkste is om in de gaten te houden. Mocht je daarnaast ook een bezoek willen brengen aan het noorden en oosten, dan liggen de maanden februari en maart het meest voor de hand. In het oosten en noorden begint de regen dan flink af te nemen en in het zuiden en westen is het echte regenseizoen nog niet begonnen.

De temperatuur in Sri Lanka

Het is eigenlijk alleen de regen die de beste reistijd bepaalt in Sri Lanka. Qua temperatuur maakt het niet veel uit waar je zit en wanneer je er zit. In het hele land ligt de temperatuur het gehele jaar rond de 30 graden.

Meer inspiratie voor Sri Lanka

Bekijk hier al onze artikelen & tips voor Sri Lanka

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *