Coverfoto coronatest Mexico cactus

Waar doe je goedkoop en makkelijk een coronatest in Mexico?

Waar doe je goedkoop en makkelijk een coronatest in Mexico?

In Mexico zijn veel plekken waar je een coronatest kan laten doen. Dit geldt zowel voor sneltesten (de antigeentest) als PCR-testen. Hieronder noemen we zowel de goedkoopste als de makkelijkste optie.

Ben je benieuwd naar de huidige coronamaatregelen in Mexico? Lees hierover alles in ons artikel Reizen naar Mexico – De corona maatregelen op een rijtje.

De goedkoopste coronatest in Mexico

De goedkoopste coronatest kan je in Mexico laten afnemen bij Salud Digna (bij ons opent de website in Nederland niet, maar in Mexico wel). Wij hebben onze coronatest in Mexico ook door Salud Digna laten afnemen en waren hier erg tevreden over.

Waar kan je de test uitvoeren?

Salud Digna zit op meer dan 100 plekken in Mexico. In Mexico City zitten een stuk of 10 vestigingen. Op de website kan je de locaties vinden. Zie ook de afbeelding hieronder of check de locaties op Google Maps.

Hoe duur zijn de testen bij Salud Digna?

PCR-test
MX$950 (ongeveer €40)

Sneltest/antigeentest
MX$260 (ongeveer €11)

Handige informatie

Afspraak maken
Je kunt online een afspraak inplannen voor een antigeentest of een PCR-test.

Adres invullen
Bij het maken van de afspraak moet je een adres invullen. Hier kan je gewoon het adres van je accommodatie invullen. Hier wordt verder niets mee gedaan.

Telefoonnummer
Bij het telefoonnummer kan je maar maximaal 10 cijfers invullen. Je Nederlandse mobiele nummer, inclusief landnummer (+31), is dus niet mogelijk. Het bleek geen enkel probleem te zijn dat we niet ons volledige juiste nummer invulden. Het nummer wordt gebruikt om via Whatsapp de uitslag door te geven, maar dit is niet de enige manier. Je kan de uitslag ook krijgen door in te loggen op de website. Bij je test krijg je een bonnetje, met daarop je inlognaam en wachtwoord. Je kunt overigens zelf ook gewoon het nummer van Salud Digna toevoegen op Whatsapp (+52 55 3956 6729) en ze een berichtje sturen. Je kunt met een robot praten die je automatisch de uitslag toestuurt, maar je kunt ook vragen om met een echt persoon te appen.

De uitslag

De uitslag van de antigeentest ontvang je binnen 2 uur. Je ontvangt de uitslag via Whatsapp of via een inlog op de website. Je krijgt een Pdf-bestand met de uitslag, die je op de luchthaven gewoon digitaal op je telefoon kunt laten zien.

Contact opnemen

Website
https://salud-digna.org/ (bij ons opent de website in Nederland niet, maar in Mexico wel).

Whatsapp
+52 55 3956 6729
Je krijgt eerst contact met een robot, maar kunt ook vragen om met een medewerker te appen (ook in het Engels).

Coronatest op de luchthavens

Als je het geen probleem vindt om last minute de uitslag (van je sneltest) te ontvangen, dan kan je op de meeste luchthavens van Mexico ook een coronatest laten uitvoeren vlak voordat je gaat inchecken. In Mexico-Stad kan dit in elk geval. Wij vonden het prettiger om de dag van tevoren zeker te weten dat we het vliegtuig in konden stappen (met een negatieve test) en kozen voor de goedkoopste optie van Salud Digna.

Waar kan je de test uitvoeren in Mexico-Stad?

Je kunt je op twee plekken laten testen op de luchthaven van Mexico-Stad:
– Bij deur (puerta) F3.
– Tussen deur (puerta) 5 en 6.

Hoe duur zijn de testen op het vliegveld?

PCR-test
MX$2600 (ongeveer €108)

Sneltest/antigeentest
MX$750 (ongeveer €31)

De uitslag

De uitslag van de antigeentest ontvang je binnen 1 uur. Van de PCR-test krijg je de uitslag tussen de 12 en 24 uur.

Laat je testen in je accommodatie

Mocht je het handig vinden om ‘thuis’ (in je accommodatie) een test te laten afnemen, dan is Medify een mooie opties. Je maakt via Whatsapp (in het Engels) een afspraak en ze komen bij je langs om de test af te nemen.

Waar kan je de test uitvoeren?

Je hoeft de deur niet uit, want ze komen in je accommodatie de test uitvoeren.

Hoe duur zijn de testen bij Medify?

Als je via Whatsapp (+52 55 3261 7389) contact opneemt, kan je meteen een afspraak inplannen en krijg je (in elk geval voor de PCR-test) een goedkopere prijs dan op hun website.

PCR-test
MX$1990 (ongeveer €83)

Sneltest/antigeentest
MX$990 (ongeveer €42)

De uitslag

De uitslag van de antigeentest ontvang je binnen 1 uur. Die van de PCR-test duurt tussen de 12 en 24 uur.

Contact opnemen

Website
https://www.medify.com.mx/

Whatsapp
Neem contact op via Whatsapp (ook in het Engels): +52 55 3261 7389

Geld besparen in het buitenland

Tip: Geld besparen met de credit/debitcard van Vivid
Bij betalingen in een andere valuta, kost het je altijd extra geld. Vaak wordt je geld omgewisseld van euro naar dollar en dan naar de Mexicaanse peso (of een andere valuta). Niet bij Vivid. Wij zijn fan van Vivid. Waarom?

Vivid is een online betaalsysteem, met een gratis (online en/of fysieke) Visa debit/creditcard, via een Duitse bank. Je kan aparte potjes aanmaken voor verschillende valuta, zodat je kan betalen in de gewenste valuta. Je krijgt hierdoor meer waarde voor je geld. Meld je gratis aan via onze link, besteed €20 en krijg €20 welkomstbonus. Ook krijg je cashbacks op wat je uitgeeft (thuis en op reis). Dat is snel en makkelijk verdienen/besparen!

Inspiratie voor Mexico

We hebben al veel mooie dingen gezien en heerlijke dingen geproefd in Mexico. Onze tips willen we graag met je delen. Check daarvoor ook onze Instagram highlights van Mexico.

GA JE ONLINE IETS BOEKEN/BESTELLEN? GEBRUIK DAN ONZE LINKJES
Als je online iets gaat boeken of bestellen, zouden we het heel leuk vinden als je dat via een van onze links doet. Een handig overzicht per categorie vind je op onze pagina: Boek of bestel & doneer gratis.

Wij krijgen dan een kleine vergoeding voor promotie, maar het kost jou niks extra’s. Het geeft ons wel de mogelijkheid om onze website te onderhouden en meer informatie met je te delen. Daarnaast doneren we 33% van het bedrag aan een goed doel.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *