gids Thiago Porto station Sao Bento

Walking of running tour met gids Thiago door Porto

Walking of running tour met gids Thiago door Porto

Met een gids zie en leer je veel meer van een stad dan wanneer je zelf op pad gaat. Dit geldt ook voor de prachtige stad Porto. Wij kwamen toevallig bij Thiago terecht en dit bleek een fantastisch begin van ons verblijf in Porto. Hieronder delen we onze ervaringen van de walking tour die we met Thiago deden door Porto. En uiteraard regelden we een goede korting voor je, als je ook met Thiago de stad wilt gaan verkennen. Een absolute aanrader! Boek dan wel rechtstreeks bij hem en niet via Airbnb.

Over Thiago

Over Thiago

Thiago is erg sympathiek, energiek en geïnteresseerd. Hij spreekt naast Portugees ook vloeiend Engels. En ook nog eens Spaans en Frans.

Thiago is geboren in Brazilië en woont sinds een paar jaar in Portugal. Tijdens de wandeling door Porto wijst hij je de leukste (eet)plekjes en vertelt je meer over de plekken die je bezoekt. Thiago weet ook veel te vertellen over de Portugese geschiedenis. En dan met name ook de Braziliaanse kijk erop. Dat maakt het extra interessant.

Contact na de tour

We hebben nog steeds goed contact met Thiago. Hij helpt je graag als je vragen hebt over andere plekken in Portugal of als je op een andere manier hulp nodig hebt.

Een betere gids kan je je niet wensen.

Thiago vertelt waarom je bij hem een tour moet boeken!

Onze ervaring: food & walking tour

Wij deden de ‘Porto Walking Tour & Tasting’ met Thiago. De tour duurt ongeveer 3 uur. Je begint bij station São Bento en kijkt hier meteen je ogen uit. Al die gekleurde tegeltjes, meer dan 20.000. We hadden deze plek al eerder bezocht, maar met alle verhalen erbij gaat het pas echt leven en kijk je pas écht goed naar alle verhalen die worden uitgebeeld op de tegeltjes.

Vanaf daar maak je een rondje door de stad. Heb je voorkeur voor bepaalde plekken, deel deze dan met Thiago. Hij past de wandelroute graag aan, afhankelijk van je behoefte. We eindigden de tour bij een schattig winkeltje, Pátio d’as Marias, waar ze uitsluitend lokale producten en wijn verkopen van kleine producenten. Hier proef je heerlijke hapjes en drink je de lekkerste Vinho Verde.

We hebben echt een top middag gehad dankzij Thiago. En we hebben er ook nog een paar leuke foto’s van ons zelf aan overgehouden, die Thiago van ons heeft gemaakt.

Prijs
De walking & food tour kost (zonder korting) €25.

Andere tours van Thiago

Het bedrijfje van Thiago heet Mati Experiences. Hij runt dit samen met zijn vrouw Marina. Naast de walking tour bieden ze ook nog twee andere tours aan. Ook kan je een modern appartement in Porto bij ze boeken.

1. Dinner with a local

Tijdens deze ‘tour’ neemt Thiago je mee naar een verborgen restaurantje, weg van alle toeristische restaurants. Daar krijg je een speciaal geselecteerd menu voorgeschoteld inclusief bijpassende wijnen. Tijdens dit diner vertelt Thiago je alles wat je wilt weten over de stad Porto en de rest van Portugal. Een ideale manier om de smaken van Portugal te leren kennen met deze gezellige en interessante man. Hij kan je ook tips geven voor het eventuele vervolg van je reis.

Meer informatie
Wil je meer weten over deze tour? Klik dan hier. De informatie staat op Airbnb, maar we adviseren je om rechtstreeks bij Thiago te boeken. Je kan dan gebruik maken van onze speciale korting.

Prijs
Het diner inclusief drankjes kost €35 (zonder korting).

2. Running tour – Run in Porto Experience

Als je van hardlopen houdt, kan je ook een running tour bij Thiago boeken: de ‘Run in Porto Experience’. Een erg leuk alternatief als je van hardlopen houdt. Tijdens deze unieke 10 km zie je in korte tijd veel meer van de stad en haar omgeving, dan wanneer je zou gaan lopen. En natuurlijk vertelt Thiago je onderweg ook wat je allemaal ziet.

Meer informatie
Wil je meer weten over de running tour? Klik dan hier. De informatie staat op Airbnb, maar we adviseren je om rechtstreeks bij Thiago te boeken. Je kan dan gebruik maken van onze speciale korting.

Prijs
De tour kost (zonder korting) €25.

Conclusie

Ben je op zoek naar een leuke gids die kleinschalige en persoonlijke tours geeft in Porto? Boek dan zeker bij Thiago. En zoals we al eerder schreven, hebben we een leuke korting voor je geregeld als je rechtstreeks bij Thiago boekt.

Kortingscode

Boek rechtstreeks bij Thiago met de onderstaande kortingscode en ontvang 10% korting op al zijn tours.

Meer korting
Benieuwd naar andere kortingscodes (in Porto)? Je vindt ze in ons artikel ‘Reis goedkoper met deze kortingscodes‘.

Contact opnemen om te boeken

Als je wilt boeken, dan kan je het beste rechtstreeks contact opnemen met Thiago. Je kunt hem een berichtje sturen via zijn Instagram of Facebook, maar je kunt hem ook mailen of bellen, sms’en of een berichtje via Whatsapp sturen.

E-mail: mati.experiences@gmail.com

Telefoonnummer: +351 935 546 897

Slaapplek in Porto – appartement van Thiago

Ben je op zoek naar een slaapplek in Porto? Ook dát kan bij Thiago. Hij biedt via Airbnb (of rechtstreeks) een mooi en modern appartement aan waar je kan slapen tijdens je verblijf in Porto. Het appartement wordt uitmuntend beoordeeld door andere reizigers. Klik hier om het appartement te bekijken. Heb je interesse? Neem dan rechtstreeks contact met hem op voor de beste prijs.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *