Roma Mexico City

Mexico City – Dit zijn 6 leuke én veilige wijken (slapen)

Mexico City – Dit zijn 6 leuke én veilige wijken (slapen)

Mexico City – de hoofdstad van Mexico – is enorm groot! Met ruim 9 miljoen inwoners en 30 wijken rijst al snel de vraag: Wat is een leuke en goede plek om te slapen? Wij vonden het lastig om hier vooraf goede en duidelijke informatie over te vinden. Dus we dachten, daar gaan we verandering in brengen. Hieronder geven we je praktische informatie over de leukste en veiligste wijken van Mexico City. Met een kaart van de stad en tips voor leuke én betaalbare accommodaties. Zodat jij je trip naar Mexico goed kan beginnen en/of afsluiten.

Onze persoonlijke ervaring

Wij hadden nooit gedacht dat we ooit een bezoek aan Mexico City (CDMX = de afkorting voor Ciudad de Mexico) zouden brengen. Want wat hebben twee backpackers nou te zoeken in die onveilige miljoenenstad?! Nou jongens, als Mexico City in Europa had gelegen, hadden we elk weekend een stedentrip gemaakt naar deze stad. Waarom? Mooie historische en koloniale gebouwen, fantastische restaurantjes, kleurrijke en goedkope streetfoodkraampjes, toffe streetart, grote en kleine parken, veel musea, de goedkoopste metro ter wereld en een bruisende en gezellige sfeer. Wij wilden niet meer weg. Deze stad heeft ons zó verbaasd en positief verrast! Waar we vooraf dachten, Mexico City is een moetje en laten we er het beste van maken…veranderde in: we willen hier niet meer weg!

Benieuwd naar hoe we in Mexico terecht zijn gekomen? Lees ons persoonlijke verhaal: Durven we het aan? MexiGO of MexiNO?

Twee keer Mexico City
We zijn twee keer in Mexico City geweest. Aan het begin en aan het eind van onze reis door Mexico. De eerste keer sliepen we in de wijk Roma (Sur), wat ons betreft de beste keuze! De tweede keer sliepen we in de wijk Reforma, minder sfeervol, maar super centraal. Ook aan alle andere wijken die we noemen in dit artikel hebben we een bezoekje gebracht. De volgorde van de wijken is gebaseerd op onze persoonlijke voorkeur.

Tip, autoloze zondag:

Op zondagochtend (tussen 10.00 en 14.00 uur) worden een aantal grote wegen in Mexico City afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De Mexicanen maken hier dankbaar gebruik van en gaan massaal fietsen, hardlopen of skaten. Erg leuk om te gaan kijken of om je te mengen in dit sportieve gezelschap!

Accommodatie tips per wijk in Mexico City

Per wijk geven we minimaal twee goede opties qua accommodaties. Zowel een budget optie als een luxe variant. Er is namelijk zoveel keuze en het is ook best wel lekker om net een beetje extra verwend te worden na die lange vlucht of om de trip door Mexico in stijl af te sluiten. Alle accommodaties die we noemen, hebben minimaal een 8,5 als beoordeling op de boekingssites. De budget optie ligt (vaak ver) onder de 50 euro per nacht (voor een tweepersoonskamer).

Kaart met overzicht van de beste wijken in CDMX

Hieronder vind je een kaart met daarop de locaties van de 6 wijken in Mexico City (CDMX), die wij je aanbevelen. Klik op de link om de interactieve versie van de kaart te bekijken.

1. Roma

Roma is wat ons betreft de mooiste wijk van Mexico City, met haar koloniale oude gebouwen, lanen vol bomen afgewisseld met fijne restaurantjes en kleurrijke street art. Het zuidelijke deel van de wijk – Roma Sur – is wat rustiger dan het noordelijke deel – Roma Norte. Roma Norte grenst aan de wijken Condesa en Juarez.

*Deze accommodatie heeft zowel slaapzalen (dorms) als privékamers.

Budget tip:
Bekijk en vergelijk de prijzen van Hostel Home en Colmena Suites ook op Booking.com

2. Condesa/Juarez

Restaurantjes, restaurantjes, nog meer restaurantjes, cafeetjes, barretjes en heel veel levendigheid en gezelligheid. Het is een beetje lastig om de precieze grens aan te geven tussen de verschillende wijken. Wil je iets meer rust, kies dan voor Roma Sur. Wil je midden in de gezelligheid zijn, kies dan voor Roma Norte, Condesa of Juárez.

3. Centro Historico

Het oude historische centrum van Mexico City is erg mooi. Er zijn veel bezienswaardigheden om te bezoeken, zoals het grote plein ‘Zócalo’, het Palacio de Bellas Artes. Geniet van het uitzicht bij Sears of nog hoger vanaf Torre Latino Americana, wandel door China-street en kom even tot rust in het heerlijke stadspark Alameda Central. Vanaf het centrum pak je ook makkelijk de metro naar een van de andere wijken.

Slaaptip

Ontbijt/lunch tip:
Of je nou in de buurt slaapt of niet, breng zeker een bezoekje aan Pasteleria Madrid. Je hebt hier keuze uit super veel broodjes, gebakjes en koekjes.

4. Coyoacán

Coyoacán was vroeger een apart dorpje. Inmiddels is het een van de wijken van Mexico City. Deze wijk (in het zuiden van de hoofdstad) is heel groen en voelt heel gemoedelijk aan. Je hebt hier een groot plein, een markt en ook het Frida Kahlo museum ligt in deze wijk. Een relaxte plek om je reis door Mexico te beginnen of af te sluiten. De prijzen van de accommodaties liggen hier over het algemeen wel wat hoger dan in een aantal andere leuke wijken.

Tip
De coyote is het boegbeeld van deze wijk en je komt ‘m op allerlei plekken en in allerlei vormen tegen. Leuk om hem zo vaak mogelijk te spotten als je door de wijk loopt. Bijvoorbeeld boven op de straatnaambordjes, de putdeksels, voordeuren etc.

Slaaptip

5. Polanco

De wijk Polanco ligt ten noordwesten van het grote Chapultepec park. Het is een nieuwere en rijkere wijk, waar veel expats wonen. Er zijn veel hoge en nieuwe gebouwen. Het is de toegang tot het zakelijke district van Mexico City. Je vindt hier veel luxe accommodaties, duurdere hotels en appartementen, mooie parken, hippe eettentjes en het gratis Museo Soumaya (zie de foto’s hieronder). Er hangt een prettige sfeer, maar totaal anders dan in bijvoorbeeld Roma of het historisch centrum. Een tacokraampje zal je hier niet snel tegenkomen op straat. Ben je op zoek naar rust en luxe, dan is dit je plek!

6. Reforma

Deze wijk is iets minder sfeervol, maar compenseert dit door het aanbod aan betaalbare accommodaties en de super centrale ligging. Je bent te voet zo in het historisch centrum, en de wijken Roma, Juarez en Condesa. Ook kan je eenvoudig de metro pakken naar een andere plek in CDMX, want er is altijd wel een metrostation in de buurt.

Suggesties

Heb jij op een leuke, mooie of fijne plek geslapen in Mexico City? Laat het ons weten, dan zie je jouw tip hier misschien wel terug. Stuur ons een mailtje of een DM op Instagram.

Dagtrips vanuit Mexico City

Meer inspiratie voor Mexico?

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *