Boeddhabeeld

Kandy – Bewonder het enorme Boeddhabeeld Bahiravokanda Vihara

Kandy – Bewonder het enorme Boeddhabeeld Bahiravokanda Vihara

Het Bahiravokanda Vihara Boeddhabeeld, of makkelijker gezegd, het grootste boeddhabeeld van Sri Lanka, zie je al staan als je Kandy binnen komt rijden. Het is het grote, witte beeld dat bovenop de berg staat. Hoe dichter je bij het beeld komt, hoe imposanter het wordt. Je kunt naar de berg wandelen waar de boeddha op staat en je kunt het beeld zelfs een stukje beklimmen. Hoe en wat? Wij vertellen het je in dit artikel.

Onderaan dit artikel vind je een interactieve kaart met de exacte locatie van het boeddhabeeld.

Bij de ingang betaal je Rs 250 (€1,25) per persoon om binnen te komen. Bij het ophalen van je schoenen/slippers wordt verwacht dat je nog een fooi geeft (bijvoorbeeld Rs 50).
De wandeling naar het boeddhabeeld is vrij steil, maar prima te toen met de benenwagen. Je bent er met een half uurtje, vanaf het centrum. Slechter ter been of geen zin om te lopen? Geen probleem. Het stikt er van de tuktuks in Kandy. Ze brengen je maar al te graag naar boven.
We lezen hier en daar dat de stenen wat heet kunnen worden op het warmste moment van de dag. Dat kan wat vervelend zijn als je op blote voeten loopt. Zelf waren we er aan het einde van de middag. De zon scheen toen nog volop, maar de stenen waren niet erg heet. Het was ook erg rustig toen wij er waren. Richting zonsondergang wordt het wat drukker, omdat je dan een mooi uitzicht zou hebben. Wij hebben daar niet op gewacht. Het leek ons niet te moeite waard, vanwege een gebrek aan echt vrij zicht en het gebrek aan ruimte op de trap aan de kant waar de zon ondergaat. Het maakt dus niet zoveel uit wanneer je het beeld bezoekt.

Hoe kom je bij het boeddhabeeld

Vanuit het centrum is het ongeveer een half uurtje lopen naar het boeddhabeeld. Omdat het boeddhabeeld op een berg staat, is het laatste stuk vrij steil om te lopen. Je loopt gewoon over een asfaltweg, dus dat is geen probleem. Je kunt ook een tuktuk nemen vanuit het centrum. Dat kost je rond de Rs 300 (€1,50) enkele reis.

Tijdens het lopen zie je het laatste stuk ook nog aapjes in de boom zitten. Let wel goed op. De kokosnoot die naar ons werd gegooid miste Annick maar op een haar na.

In het complex van het boeddhabeeld

Bij de ingang van het boeddhabeeld staat dat je je tas moet achterlaten, maar daar doen ze niet moeilijk over. Wij konden onze tas gewoon meenemen, net als de rest van de mensen die hier liepen. Wel moet je je schoenen/slippers uit doen. Deze kan je bewaakt achterlaten bij de ingang. Bij het ophalen wordt verwacht dat je een kleine fooi geeft voor de service, bijvoorbeeld Rs 50 (€0,25).

Je bereikt de voet van het beeld via een stenen trap, direct links na de ingang. Vanaf die trap kan je leuke foto’s maken met het beeld erbij. Aan de achterkant van het boeddhabeeld kan je nog een klein stukje naar boven lopen, met de trap. Het uitzicht is daar mooi, maar niet helemaal vrij van daken, palen en draden. Met name als het druk is, sta je elkaar hier wel erg snel in de weg. Bij ons was het bovenste gedeelte van de trap afgesloten, zodat we niet helemaal naar boven konden.

Het mooiste uitzicht over Kandy heb je eigenlijk vanaf de voorkant van het boeddhabeeld. Je kijkt vanaf daar uit over Lake Kandy en de omringende heuvels.

Wil je een compleet overzicht van de bezienswaardigheden in Kandy, bekijk dan ons artikel 8 leuke dingen om te doen in en rond Kandy.

Het boeddhabeeld op de kaart

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *