Ga terug
moju curry Ella Sri Lanka

Recept voor moju of brinjal curry (met aubergine)

Moju (of brinjal) curry is een curry met aubergine als hoofdingrediënt. Het ziet er misschien niet heel erg leker uit, maar het is een van de meest smaakvolle curries die we hebben geproefd in Sri Lanka. We kunnen je dan ook absoluut aanraden om dit gerecht eens klaar te maken in je eigen keuken. Het uitgewerkte recept vind je hieronder.
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 50 min
Gang Bijgerecht
Keuken Aziatisch, Sri Lankaans
Porties 2 personen

Equipment

  • Pannen (2), eventueel frituurpan
  • Mes
  • Snijplank
  • Bakje
  • Spatel

Ingrediënten
  

  • 1 aubergine
  • olie
  • ½ rode ui
  • 3 groene pepers klein -ook wel capsicum genoemd
  • 3 eetlepels kokosazijn
  • 3 eetlepels rietsuiker
  • peper
  • 1 peul kardemom
  • 1 theelepel chilivlokken

Instructies
 

  • Snij de aubergine in de lengte door, zodat je halve cirkels krijgt, snij daarna dunne plakjes.
  • Zet een pan met een laagje olie op het vuur.
  • Frituur de plakjes aubergine in de olie, totdat ze kleur krijgen.
  • Doe de aubergine in een bakje en zet dit even apart.
  • Snij vervolgens een halve rode ui in reepjes.
  • Snij de 3 groene pepertjes in plakjes.
  • Doe 3 eetlepels (kokos)azijn en 3 eetlepels rietsuiker in een pan.
  • Roer dit door elkaar, totdat het één geheel wordt.
  • Voeg dan de ui, groene peper, kardemom en chilivlokken toe.
  • Mix dit goed door elkaar.
  • Voeg daarna de aubergine toe.
  • Laat nog even door pruttelen en het is klaar.
  • Tijd om te genieten van deze smaakvolle curry!