Colosseum Rome bovenkant

Wandelroute 2 in Rome: Circus Maximus, Forum Romanum en Colosseum

Wandelroute 2 in Rome: Circus Maximus, Forum Romanum en Colosseum

In ons artikel 4 leuke wandelroutes in Rome hebben we vier wandelroutes genoemd, waarmee je alle leuke plekjes van Rome ziet. In dit artikel lichten we wandelroute 2 (oranje) toe, waarbij je onder andere langs de volgende hoogtepunten in Rome komt: Circus Maximus, Forum Romanum en het Colosseum.

Samenvatting van wandelroute 2

Afstand: Ongeveer 6 km
Tijd: Ongeveer 6,5 uur
Beginpunt: Circus Maximus
Eindpunt: Colosseum

Kaart met overzicht van wandelroute 2

Hieronder zie je eerst een kaartje, voor het overzicht van de wandelroute. De wandeling begint bij punt 1 en eindigt bij punt 12. Onder de kaart lichten we je ieder punt afzonderlijk toe en geven we je wat praktische informatie voor onderweg. We linken je hier en daar ook door naar andere artikelen op onze website, waar je meer informatie vindt over de betreffende bezienswaardigheid.

Kaart wandelroute 2 Rome

Het startpunt van wandelroute 2: hoe kom je er?

Circus Maximus is het startpunt van deze wandeling. Mocht je geen zin hebben om naar Circus Maximus te lopen, dan kan je het begin van deze wandelroute ook met het openbaar vervoer bereiken. Je kunt dan uitstappen bij de volgende halte:

De bezienswaardigheden van de wandeling

Oranje 1: Circus Maximus

Circus Maximus is de oude paardenrenbaan van Rome. Er is helaas niet veel meer van over, maar vanaf de zuidwestkant heb je een prachtig uitzicht over de overblijfselen van de gebouwen die op de heuvel de Palatijn gebouwd zijn.

Klik hier voor meer informatie over Circus Maximus.

Oranje 2: Giadino degli Aranci (de sinaasappeltuin)

Voor een fantastisch uitzicht over de stad Rome, moet je bij Giadino degli Aranci zijn, oftewel ‘de sinaasappeltuin’. De kans is groot dat je dit pittoreske parkje niet voor jezelf hebt, aangezien hier ook veel Romeinen heengaan in hun vrij tijd. Bijna altijd zit er een muzikant in dit parkje, die de muzikale omlijsting voor zijn rekening neemt.

Mocht je wat strak in je tijd zitten, dan zou je ervoor kunnen kiezen om dit park over te slaan. Er zijn voldoende andere uitzichtpunten waar je in onze wandelroutes langskomt.

Oranje 3: Tempel van Portunus

De tempel van Portunus is de best bewaarde tempel van het oude Rome. Deze tempel komt niet veel voor in lijstjes van plekken die je gezien moet hebben in Rome, maar het is absoluut de moeite waard om even langs te lopen. Erg mooi om te zien.

Oranje 4: het Piazza del Campidoglio

Op het Piazza del Campidoglio vind je onder andere het standbeeld van Marco Aurelio (althans, de replica hiervan). Rondom het plein vind je – uiteraard – veel andere mooie gebouwen, waaronder het Pallazo dei Conservatori. Dit paleis is, net als het plein, ontworpen door Michelangelo.

Het plein bevindt zich op De Capitolijn, de kleinste van de zeven heuvels in Rome.

Oranje 5: Monument Vittoriano

Dit witte monument Vittoriano heb je waarschijnlijk al meerdere malen vanaf een afstand gezien. Het gebouw is namelijk enórm. 135 meter breed en 70 meter hoog. Het bevindt zich op Piazza Venezia en is gebouwd voor de eerste koning van Italië, Victor Emanuel II.

De meeste Romeinen vinden dit gebouw spuuglelijk en het wordt in de volksmond spottend ook wel ‘de suikertaart’ genoemd.

In het gebouw bevindt zich een museum en je kunt vanaf het dak de hele stad overzien. Het museum is gratis. Wil je (met de lift) naar het dak, dan kost dat €12 (of €2 voor 18-25-jarigen, onder de 18 jaar is gratis). Op de officiële website vind je hierover meer informatie.

Oranje 6: Forum van Trajanus

In het gebied van het Forum van Trajanus is enorm veel te zien. Zowel prachtige gebouwen, als de daadwerkelijke ruïnes van het Forum van Trajanus. Loop vooral een tijdje rond in dit gebied en vergeet de zijstraatjes niet. Je komt ogen (en tijd) tekort.

Het Forum van Trajanus ligt tegenover het meer bekende Forum Romanum (zie hierna). Van bovenaf kan je gewoon gratis de ruïnes bekijken. Het voegt weinig toe om het Forum van Trajanus daadwerkelijk te betreden.

Oranje 7 en 8: Forum Romanum (en De Palatijn)

Het Forum Romanum (de oude markt van Rome) beslaat een enorm gebied, waarvan de heuvel De Palatijn ook deel uitmaakt.

De oude ruïnes van het Forum Romanum kan je ook vanaf de straatkant bekijken. Alleen met een entreeticket kan je ook daadwerkelijk door de ruïnes heen lopen. Dat geldt ook voor De Palatijn. Hier kan je alleen op als je toegang hebt tot het Forum Romanum. Op deze heuvel hadden de keizers onder andere hun paleis staan. Wij vonden De Palatijn een van de mooiste plekken van Rome. Je kunt hier heerlijk rondlopen en je vindt er ook veel overblijfselen uit de Romeinse tijd. Verder heb je vanaf deze heuvel het beste uitzicht van bovenaf op het Forum Romanum. Je hebt ook nog eens een geweldig uitzicht over het Colosseum en Circus Maximus. Wij raden je dan ook zeker aan deze plek te bezoeken.

Powered by GetYourGuide

Klik hier voor meer informatie over het Forum Romanum en de Palatijn, inclusief ticketprijzen.

Oranje 9-12: het Colosseum

Het Colosseum is geweldig. We kunnen niet anders zeggen. Het gebouw is iconisch en je blijft maar foto’s maken. Vergeet het Colosseum niet ook nog een keer te bezoeken als het donker is. Het gebouw is mooi verlicht en dat geeft een prachtige sfeer. Van buiten is het Colosseum gewoon kosteloos te bewonderen.


Entreekaartje
Een bezoek aan Rome is niet compleet, zonder dat je ook in het Colosseum geweest bent. Als je naar binnen wilt, dan moet je wel een kaartje kopen.

Nog meer moois
Het Colosseum is niet het enige prachtige object dat je op deze plek kunt bewonderen. Je hebt namelijk ook nog de Boog van Constatijn (oranje 9), de Via Sacra (oranje 10) en de Boog van Titus (oranje 11) die je aandacht meer dan waard zijn.

Klik hier voor meer informatie over het Colosseum, inclusief ticketprijzen.

Het eindpunt van de wandeling

Het eindpunt van de wandeling is het Colosseum. Je vindt hier in de buurt veel restaurantjes. Na het eten (als het donker genoeg is) raden we je aan het Colosseum nogmaals bezoeken. Mocht je vanaf hier niet terug willen lopen naar je accommodatie, dan kan je er ook voor kiezen om met het openbaar vervoer te gaan. Je kunt dan opstappen bij de volgende halte:

Onze drie andere wandelroutes in Rome

Wandelroute 1 in Rome: Vaticaanstad, Engelenburcht en Spaanse Trappen
Wandelroute 3 in Rome: Trevifontein, Piazza Navona en Pantheon
Wandelroute 4 in Rome: Trastevere, Tibereiland en Theater van Marcellus

Wil je meer lezen over Rome? Klik dan hier voor al onze artikelen over deze prachtige stad.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *