Waar koop je een simkaart in Jordanië + kosten

Waar koop je een sim kaart in Jordanië + kosten

Wil je bellen en/of internetten tijdens je reis of vakantie door Jordanië? Je Europese databundel is hier niet geldig. De kosten kunnen behoorlijk oplopen: je betaalt €5 per MB, ruim €2,50 per minuut en €0,51 per sms’je. Het is daarom handig en goedkoper om een lokale simkaart aan te schaffen in Jordanië, als je bereikbaar wilt zijn, een taxi wilt bellen of een Uber wilt bestellen. Lees snel verder om erachter te komen bij welke provider je het beste een simkaart en abonnement kan aanschaffen + wat de kosten zijn.

Telefoon & internet provider met landelijke dekking

ZAIN
Zain is de grootste telecom provider in Jordanië. Als je een simkaart van deze maatschappij koopt, weet je zeker dat je (bijna) overal dekking hebt. De afgelegen plekken zoals bijvoorbeeld de woestijn en nationale parken niet meegerekend.

ANDERE AANBIEDERS
Andere aanbieders zijn Orange en Umniah. Maar daar hebben we zelf geen ervaring mee.

Locatie Zain winkel Amman Downtown

Wij kochten onze simkaart en data – op aanraden van het hotel – direct bij de winkel van Zain in downtown Amman. De medewerkers spreken goed Engels en zijn heel behulpzaam.

Je moet in principe een nummertje uit de automaat halen, voordat je naar de balie kan:

  • Zet de taal op Engels
  • Vul een willekeurig 10 cijferig nummer in
  • En kies voor de optie ‘sales’

Kosten simkaart Jordanië

Opties simkaart en bundels met prepaid data

Zain heeft een breed aanbod, maar online is het niet helemaal duidelijk welke opties er zijn/wat de prijzen zijn. Daarom kan je het beste naar de winkel gaan (eventueel met een screenshot van het aanbod dat je online hebt gezien en graag zou willen) en ter plaatse kijken welke mogelijkheden er zijn. Wij kregen in de Zain winkel de volgende opties:

8 GB | 1000 min bellen (binnen Jordanië) = 14,5 JD
15 GB | 1000 min bellen (binnen Jordanië) = 18,45 JD | opwaarderen 14,45 JD
20 GB | 1000 min bellen (binnen Jordanië) = 22,75 JD | opwaarderen 19,70 JD
50 GB | 1000 min bellen (binnen Jordanië) + 50 min internationaal = 29,25 JD | opwaarderen 26,25 JD

Onze keuze
Wij kozen voor de tweede optie: 15 GB inclusief simkaart voor 18,45 JD. Een losse simkaart kost 3 JD en de databundel 15,45 JD. De daadwerkelijke databundel lijkt overigens groter dan 15 GB, je hebt namelijk ook nog 8 GB buiten Amman en 6 GB voor Facebook.

Geldigheid

De databundel is 1 maand geldig en stopt dan automatisch. Je koopt dus eenmalig de bundel, zonder ergens aan vast te zitten. Blijf je langer dan een maand in Jordanië of is je bundel al eerder op, dan kan je gewoon een nieuwe bundel op de simkaart laden. Je nummer vervalt automatisch na 5 maanden.

Betalen

Je kan bij Zain cash betalen of met je pinpas of creditcard. Onze voorkeur gaat uit naar de pinpas, omdat je dan de beste wisselkoers krijgt. Je creditcard rekent een hogere koersopslag en voor cash geld opnemen betaal je in Jordanië een vrij hoge fee.

Belangrijk: Neem je paspoort mee als je een simkaart & bundel gaat kopen, ze moeten hier een scan van maken!

Tip: download de Zain-app

Via de Zain app heb je makkelijk en snel inzicht in je verbruik. Ook krijg je af en toe een cadeautje. Bijvoorbeeld 1 GB data gratis.

Inspiratie voor je reis door Jordanië

Bekijk hier alle artikelen over Jordanië.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *