ourdancearoundtheworld Marc, Sarah dochters in Yosemite USA

Het reisverhaal van… Marc, Sarah, Nikki en Jess (okt 2021)

Het reisverhaal van… Marc, Sarah, Nikki en Jess (okt 2021)

We willen jou als lezer niet alleen inspireren met onze eigen reiservaringen, maar ook met die van anderen. Daarom laten we steeds andere inspirerende reizigers aan het woord. Deze maand het reisverhaal van het positieve en sportieve gezin van ‘our dance around the world’. Ze zijn al sinds januari 2021 in Noord & Zuid-Amerika aan het reizen en zijn nog lang niet uitgereisd. Benieuwd hoe het is om te reizen samen met twee jonge kinderen? Lees dan snel verder voor het reisverhaal van Marc, Sarah, Nikki en Jess.

Korte introductie Marc, Sarah, Nikki en Jess

Namen: Marc van Versendaal & Sarah van Vlijmen en hun dochters Nikki Susanne & Jess Danielle
Leeftijd: 36, 32, 5, 2 jaar

Waar en wanneer hebben jullie elkaar ontmoet? Wij hebben elkaar ontmoet op een housewarming van een gemeenschappelijke vriend ruim 10 jaar geleden. In beschonken toestand sloeg de vonk vrijwel direct over.

Wat is jullie favoriete dans? En wie heeft de beste moves? Sarah kiest zonder twijfel voor salsa! Dat is alles behalve Marcs favoriete dans, maar hij doet graag mee als het moment daar is. Marc: ik denk dat ik wel eerlijk kan zijn dat ik de beste moves heb als het gaat om “volledig uit je dak gaan op muziek”.

Wat is/was jullie beroep? 
Marc: Ik was (en ben nog steeds) ondernemer. Tijdens het reizen werk ik maximaal 1 uur per dag, maar meestal is het eerder 1 uur per 3 dagen. Deze wereldreis gebruik ik tevens om mijn onderneming meer richting “mijn purpose” te sturen, zodat het nog steeds als vrijheid aanvoelt als we ons ooit gaan settelen.

Sarah: Ik werkte bij een groot bedrijf in de marketing en had daarnaast een onderneming met mijn zus (een bedrijf gericht op fysieke fitheid). Doordat we nu full time reizen heb ik voorlopig van beide afscheid genomen.

Praktisch

Hoeveel tassen en kilo bagage hebben jullie mee? We begonnen met slechts 2 backpacks en een simpele kinderwagen. De backpacks bij elkaar wogen zo’n 30 kilo. Inmiddels hebben we onderweg wat spullen opgepikt en hebben de kids beiden hun eigen rugzak gescoord, waardoor we nu met 4 rugtassen reizen. Anyways, we proberen licht te reizen en als we wat nieuwe kledingstukken kopen proberen we onze “oude” direct weg te geven of weg te gooien.

Hoeveel luiers hebben jullie bij je? Meestal zo’n stuk of 20. Al een x aantal keer hebben we meegemaakt dat we zonder kwamen te zitten, omdat we er beiden niet echt scherp op zijn tijdig nieuwe te halen, hahaha.

Hoe goed is jullie Spaans? Matig! Althans, dat van Sarah begint steeds beter te worden en ik blijf achter, waardoor ik alleen in staat ben mezelf te redden in restaurants en abc conversaties. We hebben het beiden pas voor het eerst opgepakt toen we in januari Mexico binnen kwamen en hebben het ons gaandeweg geprobeerd eigen te maken. Sarah is vlotter dan ik, dus zij voert de meeste gesprekken in Spaanstalige landen.

Wie beheert jullie insta-account? Marc

Soort reizigers

Wat zijn jullie voor soort reizigers? Haha, ehmmm, ik weet niet of we tot een bepaalde soort behoren en gezien de manier waarop we alles invullen zou ik durven zeggen dat we onze “eigen” soort hebben gecreëerd. We houden namelijk zowel van pure ontspanning op een onbewoond eiland met wijntjes, cocktails en heerlijk eten als dat we rauw door de ongerepte natuur wandelen en trails doen van 10+km met onze twee kids op onze rug/nek.

De ene keer gaan we van plek naar plek en de andere keer blijven we langere tijd op 1 plek. Met andere woorden, volledig go with the flow. Alles wat de tijd ons brengt omarmen we volledig en brengt ons op een natuurlijke manier naar ons volgende hoofdstuk. Laatst hebben we een maand lang “gekampeerd”. Iets wat we nog nooit eerder hadden gedaan, maar omdat iemand het ons had aangeraden hebben we het direct met beide handen aangegrepen… Zodoende, we staan overal voor open en laten het lot vrijwel altijd onze volgende bestemming bepalen. Bijna altijd zonder planning.

Het reisverhaal van Marc, Sarah, Nikki en Jess

Wanneer zijn jullie vertrokken? Wij zijn begin januari 2021 vertrokken naar Mexico.

Waar zijn jullie nu? Op dit moment (oktober 2021) reizen we door de USA, wat ons heel erg bevalt! Na dit 8 weken gedaan te hebben, we zitten nu op 6 weken, vliegen we naar de Dominicaans Republiek om even een maandje te luieren op het strand, sporten, mediteren en bijkomen.

Op wereldreis

Wanneer hebben jullie dit plan bedacht? We hebben dit plan bedacht toen Covid-19 in Nederland terecht kwam. De hele Covid-situatie zorgde er in het bedrijfsleven voor dat het plotseling goed was om op afstand te werken. Voorheen wilde mijn klanten mij vooral fysiek op locatie hebben, maar na deze gebeurtenis was ineens alles geoorloofd. Dat zorgde ervoor dat ik me nog vrijer ging voelen en dat ik bij Sarah aangaf dat we niet meer in Nederland hoefden te blijven. Precies op dat moment ging de huizenmarkt ook maar verder en verder omhoog. We realiseerden ons dat dit een goed moment kon zijn om de winst te pakken en de wereld rond te gaan reizen. Eerder hadden we weleens besproken om “zoiets” te gaan doen, maar toen werd het nooit serieus.

Serious business
Toen het serieuzer begon te worden zijn we veel bezig geweest met het visualiseren in de vorm van verschillende “vision boards”, maar ook zijn we meer gaan mediteren op de “waarom?”-vraag. Met andere woorden, waarom wilden we dit doen? Wat moest het ons als gezin en persoonlijk opleveren? Wat hoopten we te vinden? Hoe wilden we ons voelen wat we nu in ons huidige bestaan niet voelden? Hierdoor werd het steeds duidelijker wat we wilden en was het een ABC’tje om door te zetten. Naar onze mening: als je eenmaal een goed doordachte sterke visie hebt, dan worden de beslissingen die normaal heel moeilijk lijken ineens een stuk makkelijker…

Reisplan

Hebben jullie een globaal reisplan? Nee, eerlijk gezegd niet echt. Als in, natuurlijk hadden we een bepaalde volgorde bedacht en een lijstje met landen die we echt wilden zien, maar door de hele Covid-19 situatie bleek plannen vrij lastig. Nu we Zuid-Amerika, Midden-Amerika en Noord-Amerika voor een significant gedeelte hebben gedaan, willen we sowieso nog Afrika zien met de kinderen. Het plan was uiteindelijk (voorlopig) af te sluiten in Europa. Maar dan moet dat wel zonder al te veel verplichtingen mogelijk zijn. Voor de duidelijkheid, Australië en Nieuw-Zeeland stonden hoog op onze lijst, maar blijken al langere tijd onmogelijk door alle lockdowns. Tevens wilden we naar Azië, maar ook daar lijkt het niet gezelliger op te zijn geworden door de maatregelen die er getroffen worden.

Enig idee hoe lang jullie weg zullen blijven? De verwachting is in totaal zo’n 18 tot 24 maanden.

In welke landen zijn jullie al geweest? Ehmmmm, we zijn geweest in Zuid-Afrika, Thailand, Mexico, Costa Rica, Aruba, Curaçao, Colombia, Peru, Ecuador (inclusief de Galapagos!!!), USA (Californië, Utah, Arizona, Nevada, Florida & Texas) en we vliegen dus eind oktober 2021 naar de Dominicaans Republiek. Daarna staat Panama nog op de planning in deze regio en hoogstwaarschijnlijk vliegen we in januari naar Afrika!  

Waar willen jullie heel graag naartoe? Nieuw-Zeeland en IJsland!!

Reizen met kinderen

Wat is het mooiste van reizen met kinderen? Alles!! Maar vooral de reis door hun ogen beleven is echt geweldig. De manier waarop ze erover spreken of “verslag leggen” van een situatie is echt genieten. Zo oprecht en puur, zonder projectie of beperkende overtuigingen. Daarnaast is het natuurlijk een zegen dat we zoveel tijd met ze door kunnen brengen in een zeer belangrijke fase in hun leven. De connectie die we tijdens deze reis met elkaar opbouwen is voor altijd.

Wat is het meest uitdagende aan reizen met kinderen? Het gebrek aan “me-time”. Ze hebben je eigenlijk de hele dag wel nodig, waardoor er veel van je wordt gevraagd. Uiteindelijk een prachtige les om meer los te komen van je ego en de verwachtingen die jij hebt bij de reis. Je kan van alles willen en plannen, maar de kinderen bepalen voor een groot gedeelte wat wel/niet gebeurt. Hierdoor moet je een hoop accepteren. Dat is een geweldige uitdaging, maar brengt je als mens ook erg veel. Daarnaast is de fysieke uitdagingen met 2 kids op je nek ook zeer pittig als je door de bergen van Peru en Colombia aan het lopen bent.

De top-5 landen van Marc en Sarah

Dit zijn de 5 lievelingslanden van Marc en Sarah:

1. Galapagos (Ecuador)
2. USA (RV style)
3. Zuid Afrika
4. Costa Rica
5. Peru

Wat vonden de meisjes de leukste plek waar jullie geweest zijn? 
De meisjes vonden de rondreis met de RV door de USA op al die kampeerplekken het meest geweldig!! Daarnaast hielden ze ook van het eilandleven op Aruba en Curaçao.

Reisbudget & geld verdienen

Wat is jullie reisbudget (per dag en totaal)? Ons totale reisbudget ligt rond de € 150.000,- 

We hebben altijd geprobeerd om rond de € 200,- per dag uit te komen. Dit is in de armere landen met de lagere valuta’s aardig gelukt, echter in landen als de USA zijn we hier veel te ruim overheen gegaan. Het blijkt dat we hier niet echt goed in zijn en in de praktijk toch overal “ja” op zeggen. Met andere woorden, als het op is, is het op. We zitten in het moment en gaan ervan uit dat we toch wel weer voldoende bij elkaar verdienen indien nodig, zodat we onze bucketlist-landen vroeg of laat toch wel bezoeken. We houden nu eenmaal van goede wijnen en kwalitatief (gezond) eten. Op veel plekken kost dat meer geld, waardoor wij niet uitkomen op de budgetten die we in veel reisblogs voorbij hebben zien komen.

Hoeveel hebben jullie vooraf gespaard? Niets. We hebben het geld gebruikt dat is vrijgekomen van ons huis en diverse investeringen.

Werken jullie op reis/zijn jullie van plan om geld te gaan verdienen op reis? Zo ja, hoe? Ja, ik (Marc) werk nog af en toe. Dit houdt in dat ik training & coaching doe/geef op afstand met klanten in Nederland, België & Duitsland. Sarah doet vooral veel omscholing voor haar toekomstige rol in het zakelijke leven. Het geld dat ik verdien wordt overigens gespaard voor als we ons ergens willen gaan settelen en we kapitaal nodig hebben om ergens op te starten. Goede kans dat als we ergens op een plek komen waar we langer willen blijven, dat we “on the spot” geld gaan verdienen. Om daar te kunnen blijven of om onze rekening kunnen vullen, zodat we vervolgens weer verder kunnen reizen na een aantal weken/maanden.

De dromen van Marc en Sarah

Wat is jullie droom? Onze droom zien we als één met onze visie. Onze visie is een leven waarin we volledig vrij zijn en niet verplicht zijn om te werken om te kunnen leven. We willen beiden werk doen waarin we puur werken om waarde toe te voegen waar we nodig zijn en plezier & geluk te halen uit onze rol. Natuurlijk is er sprake van financiële vrijheid. Het niet meer “moeten” maar “mogen”. Onze droom is dat we een leven leiden waarin we maximaal 10 maanden per jaar werken op één plek, zodat we ook wat vastigheid hebben voor de kinderen, maar de andere 2 maanden zijn we aan het reizen om de wereld te blijven ontdekken. Het belangrijkste is dat we in “connectie” blijven met onszelf en elkaar… We leven door ons hart en laten ons geluk niet afhangen van anderen. Waar dat is, is wat ons betreft niet relevant. Dit kan gewoon in Nederland zijn, maar absoluut ook ergens anders.

Grootste angst: Geen. Echt niet.

Hoog op jullie bucketlist: 

1. Nieuw-Zeeland
2. Eilanden als Fiji, Frans Polynesië & Hawaii
3. Bali
4. Vietnam
5. IJsland

Mooiste reiservaring

Mooiste reiservaring: Oh jeeeee dit zijn er zoveel!!! Laat ik dan de Galapagos eilanden noemen, waar we zo’n twee weken overal en nergens naartoe zijn gevaren. Wat een prachtige natuur & wildlife!! Alles wat ze daar beloven is uitgekomen en nog meer… Van zwemmen met zeeleeuwen, pinguïns en zeeschildpadden tot aan duiken met hamerhaaien!!!! Prachtig.

Reisnachtmerrie

Slechtste reiservaring: Dat was toen we zonder reden van de weg werden afgehaald in Mexico door twee politie agenten met twee enorme geweren en ons zonder reden aan de kant hielden tot we geld wilden betalen… Dat was even schrikken, maar achteraf gezien gewoon een manier om je geld afhandig te maken.

Lekkerste eten

Wat is het lekkerste gerecht dat jullie in het buitenland hebben gegeten (en waar was dit)?

  • Paella (Spanje, Valencia)
  • Ceviche (Mexico, Isla Holbox)
  • Lomo Saltado (Peru, Lima)

Favoriete ontbijt: We houden eigenlijk van een gezond Westers ontbijtje (yoghurt met fruit en super food), maar het meest bijzondere ontbijt was Huevos Rancheros in Mexico 🙂

Beste lunch/beste diner: Alle bovenstaande gerechten vonden we lekker, zowel voor de lunch als voor het diner. Ook vonden we de krab geweldig in San Francisco en de Pescado Frito in Ecuador.

Lekkerste drankje: We hebben zoveel geprobeerd, maar niets is voor ons beter dan een goede Franse Chardonnay of Cabernet Sauvignon.

Favoriete plekken

Stedentrip: Rome
Zonvakantie: Caribische eilanden
Actieve vakantie: Peru!!!

Spannende reisanekdote

Spannend reisverhaal: Het spannendste tijdens onze reis was onze trail door de Colca Canyon, Peru. Vergeet niet dat we reizen met twee jonge kinderen (2 en destijds 4 jaar oud), dus we hebben ze bijna de hele tijd op onze nek en rug. Tijdens deze zeer zware wandeling namen we een verkeerde afslag en kwamen we op een echt steile klif waar we niet verder konden…

En toen
We moesten dus weer naar boven. En omdat de klif zo steil was en volledig bedekt met losse stenen, moesten we als wilde dieren 40 meter klimmen om weer op een veilige plek te komen! En nogmaals, met jonge kinderen in onze armen! Toen we weer boven waren waren we zo blij (& uitgeput) dat we op de grond wilden ploffen van geluk en vermoeidheid, maar we moesten onze reis nog 3 km voortzetten tot het einde (11 km in totaal).

Gouden reistip

Gouden reistip voor andere reizigers: Leef in het moment en werk niet teveel een “lijst” af van wat je allemaal wil doen en gezien hebben. Hierdoor mis je het leukste, namelijk “vrij & met elkaar zijn”.

Meer inspiratie?

Sarah, Marc en hun twee onwijs schattige dochtertjes Nikki en Jess zijn nog wel een tijdje onderweg. Volg ze via Instagram om op afstand mee te genieten van hun fantastische reis. En doe hierdoor meteen inspiratie op voor jouw volgende vakantie of bucketlist.

  • Waar vlieg jij heen? Bekijk de mogelijkheden via Skyscanner.

Meer reisverhalen

Ga naar alle reisverhalen

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *