reisverhaal Edouard en Claire

Het reisverhaal van… Edouard & Claire (juli 2021)

Het reisverhaal van… Edouard & Claire (juli 2021)

We willen jullie niet alleen inspireren met onze eigen reiservaringen, maar ook met die van anderen. Daarom laten we elke maand andere inspirerende reizigers aan het woord. Deze maand het verhaal van Edouard en Claire uit Frankrijk. Wij ontmoeten hen in San Miguel de Allende in Mexico. Nadat ze hun vintage Volkswagen busje moesten achterlaten in India, begonnen ze een nieuw avontuur met hun Volkswagen Kever in Mexico. En wij mochten een stukje meerijden! Lees snel verder voor het reisverhaal van… Edouard en Claire.

Korte introductie Edouard & Claire

Namen: Edouard en Claire
Leeftijd: 33 en 31 jaar 
Waar en wanneer hebben jullie elkaar ontmoet? In Claires huis 13 jaar geleden en 6 jaar later zijn we getrouwd.
Soort reizigers: We reizen met een VW campervan uit 1979
Wat is/was jullie beroep? Edouard is ingenieur en Claire is binnenhuisarchitect, maar 2 jaar geleden zijn ze gestopt met werken om te reizen.

Reisbestemmingen

Waar zijn jullie nu? Op dit moment zijn we in Mexico (juli 2021).

Waar zijn jullie al geweest? We verlieten Marseille in 2019 en reden naar Istanbul, daarna verscheepten we onze auto naar Mumbai (India). In de tussentijd reisden we door Jordanië, Oman en Vietnam. Daarna doorkruisten we India en Nepal, net voordat we vast kwamen te zitten door de pandemie. We verbleven op de grens tussen India en Myanmar. Toen het eindelijk lukte om terug naar Frankrijk te gaan, reisden we verder door ons eigen prachtige land. Begin 2021 gingen we terug naar India om onze camper terug te brengen naar Europa. Daarna vertrokken we naar Mexico en kochten daar een VW Kever om mee te reizen.

Hebben jullie een globaal reisplan? Het plan is geen plan.

Hoe lang zijn jullie van plan om te reizen? We zijn 2 jaar geleden vertrokken en we denken dat we nog een jaar zullen reizen.

Waar gaan jullie het liefste naar toe? Grote wilde natuur.

De top-5 landen van Edouard en Claire

Onderstaande landen zijn de 5 lievelingslanden van Edouard en Claire.

1. Turkije
2. Vietnam
3. Mexico
4. Oman
5. India

Reisbudget & geld verdienen

Wat is jullie reisbudget (per dag en totaal)? €55 per dag exclusief transport (per vliegtuig of verschepen van de campervan) €40.000 per jaar.

Hoeveel hebben jullie vooraf gespaard? Helemaal niks, we hebben ons appartement verkocht.

Zijn jullie van plan om geld te gaan verdienen op reis? Nee.

De dromen van Edouard en Claire

Wat is jullie droom? We leven op dit moment onze droom.

Grootste angst: Een verkeersongeval krijgen.

Wat staat er hoog op jullie bucketlist? Zuid-Amerika: Machu Picchu, Titicaca, Uyuni en nog veel meer!

Mooiste reiservaring: Snorkelen in de Rode Zee, Petra bezoeken (in Jordanië) en de Indiase gastvrijheid.

Reisnachtmerrie

Slechtste reiservaring: Lockdown in India.

Wat er aan vooraf ging

We waren op weg naar de grens met Myanmar, toen er iets kapot ging aan onze campervan. We brachten een week door in de grote stad Imphal om het te laten repareren. Uiteindelijk bereikten we éíndelijk de grens bij Moreh, dit is een vieze kleine stad in de bergen waar meestal niemand stopt. Toen we aankwamen, vroeg onze Birmaanse gids ons om te wachten tot de volgende ochtend om het land binnen te gaan! Toen we ‘s ochtends vroeg wakker werden, was de grens gesloten vanwege Covid, ook al was er in de provincie nog niemand besmet.

Sinds die dag zaten we vast bij de grens en door rellen was de stad onder een avondklok en konden we niet vertrekken!

Start van de lockdown + quarantaine

Enkele dagen later begon de lockdown en werden we midden in de nacht door de regering uitgekozen om in quarantaine te gaan, omdat we buitenlanders waren. Lokale mensen begonnen te klagen dat we in hun stad waren. Ze dachten dat wij ziek waren, ondanks dat we al 3 maanden in India waren! We hoorden dat de provincie gek aan het worden was, mensen begonnen naar hun geboorteplaats te lopen om honger te voorkomen.

Een maand afzien

We werden opgesloten in een verlaten en erg vies appartement. We mochten niet naar buiten om eten te kopen. De regeringsmensen gaven ons alleen rijst, meel, suiker en drinkwater!
In totaal hebben we daar meer dan een maand vastgezeten zonder mogelijkheid om terug te reizen naar Frankrijk. Alle staatsgrenzen waren gesloten, geen treinen, geen plannen, geen bussen en een speciale vergunning van de overheid was vereist om over de weg te reizen.

Hulp van de Spaanse ambassade

Uiteindelijk heeft de Spaanse ambassade ons geholpen, want we zaten vast met een Uruguayaans-Frans en een Spaans stel. We lieten ons busje (dat weer kapot was) achter op de aangepaste parkeerplaats. De Spaanse ambassade regelde een taxi voor 3 dagen en een bus voor 3 dagen om Delhi te bereiken! 60 uur rijden! Het was enorm duur en stressvol, maar we weten nu dat het onze enige mogelijkheid was!

Eindelijk onderweg… naar Helsinki

Toen we in Delhi aankwamen werden we op het vliegtuig gezet naar Helsinki en vanuit Helsinki vonden we een vlucht naar Parijs! Eenmaal in Frankrijk gingen we naar het ouderlijk huis in Bretagne.

Eten & favoriete plekken

Wat is het lekkerste gerecht dat jullie in het buitenland hebben gegeten (en waar was dit)? Vegetarische Thali in India; rijst met huisgemaakte groenten uit de tuin.

Favoriete plek voor een stedentrip: Istanbul

Favoriete plek voor een zonvakantie: Mexico

Waarheen voor een actieve vakantie? Nepal

Grappige anekdote & gouden tip

Reisanekdote: We zijn gearresteerd door de politie in India. Ze wilden Edouard eerst naar het politiebureau brengen (voor een biertje bij de auto) en een uur later vroegen ze om selfies met ons te maken. In Nepal probeerden apen de auto binnen te komen door een raam dat slechts 2 cm open stond.

Gouden reistip voor andere reizigers: Vanlife is zo cool, je hebt altijd alles bij je (zwemspullen, wandelschoenen, bier en pinda’s…) en je kunt elke dag de zonsopgang en zonsondergang zien.

Meer inspiratie?

Volg Edouard en Claire op Instagram om op afstand mee te genieten van hun fantastische reis. En doe hierdoor meteen inspiratie op voor je volgende vakantie of bucketlist.

  • Waar vlieg jij heen? Bekijk de mogelijkheden via Skyscanner.

Meer reisverhalen

Ga naar alle reisverhalen

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *