Wentelteefjes

Recept – Wentelteefjes of French toast

Wentelteefjes suiker

Wentelteefjes

Wentelteefjes of met een mooiere naam 'French toast', maak je van oud brood. Maak een mengsel van melk, ei, kaneel en suiker. Laat het brood hier in weken en bak het daarna. Zo gooi je niks weg en tover je een heerlijk gerecht op tafel. Lees hieronder hoe je het precies maakt.
Gang Lunch, Nagerecht, Ontbijt
Portie 6 stuks

Benodigdheden

  • Platte schaal of kom waar in ieder geval het formaat van je brood in past
  • Boter en/of olie om in te bakken
  • Grote pan (kleine kan ook, maar dan ben je langer bezig)
  • Vork/garde
  • Spatel

Ingrediënten
  

  • 6 sneetjes brood (Oud brood. Buitenlands vierkant wit brood voor toast/sandwich is hiervoor perfect, want dit is van zichzelf vaak een beetje zoet.)
  • 400 ml melk (2 kopjes melk)
  • 1 ei
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 snufje zout
  • kaneel (optioneel)
  • jam (optioneel)
  • suiker (optioneel, extra om te bestrooien)

Instructies
 

  • Verwarm alvast een pan op het fornuis.
  • Breek de schaal van het ei, doe de inhoud in een kommetje en roer het ei met een vork of spatel totdat de dooier en het eiwit zijn gemengd.
  • Voeg de melk toe in de kom met het geklutste ei.
  • Roer/klop totdat het een beetje schuimig wordt.
  • Voeg een theelepel zout, een eetlepel suiker en (indien gewenst) een theelepel kaneel toe en roer even door.
  • Leg je broodje in de kom, in het mengsel.
  • Keer het broodje om in het mengsel.
  • Herhaal dit nog een keer, zodat beide kanten van het brood genoeg vocht opnemen.
  • Haal het broodje eruit en laat het even uitlekken boven de kom.
  • Doe wat boter/olie in de pan.
  • Is de boter bruin of de olie heet, leg dan je broodje in de pan.
  • Je kunt de stappen hiervoor ook eerst met een aantal sneetjes brood uitvoeren, zodat je meerdere sneetjes tegelijk kunt bakken.
  • Vanaf nu is het een kwestie van regelmatig draaien. Vandaar de term wentelteefjes!!
  • Halverwege kan je nog wat extra boter/olie toevoegen als het brood wat aanbakt.
  • Je wilt dat de korst mooi bruin en knapperig wordt, de binnenkant moet een beetje zompig/fluffy blijven.
  • Na 3x bakken per kant zouden ze wel klaar moeten zijn.
  • Mocht je nog niet alle sneetjes in het mengsel hebben gelegd, dan kan je de handelingen vanaf stap 6 nogmaals uitvoeren, met het nieuwe sneetje brood.

Vond je dit een leuk recept? Deel het dan met je vrienden en familie. Dit kan al met één muisklik, via een van de social media knoppen hieronder.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept