Wawel hill Krakau met Barbara cover

Ontdek het veelzijdige Krakau met gids Barbara

Ontdek het veelzijdige Krakau met gids Barbara

Wij deden een stadswandeling door het oude centrum van Krakau samen met gids Barbara. Echt een aanrader! Barbara is namelijk super enthousiast, spreekt heel goed Engels en weet al haar kennis op een leuke manier over te brengen. Door haar kom je op plekken in Krakau waar je zelf niet zo snel zou komen. En ze wijst je vooral ook op kleine details en leuke weetjes. Barbara is erg vriendelijk als persoon en daarnaast een super goede gids.

We weten niet of geel ook echt Barbara’s lievelingskleur is, maar ze draagt altijd iets geels en is daardoor niet te missen! Hieronder zie je eerst een paar foto’s van onze tour met Barbara. Daarna volgt nog wat persoonlijke info en een filmpje van Barbara, waarin ze jou vertelt waarom je met haar op pad moet. Uiteraard ontbreken de links naar haar website niet.

Waarom een gids?

Wil jij ook weten waarom er elk uur een trompetter blaast vanaf de Mariakerk, waarom de grote markt nu een paar meter hoger ligt dan vroeger of waarom er een groot bronzen hoofd te vinden is op het marktplein? Ga dan samen met Barbara op pad door het oude centrum van Krakau. Zij vertelt het je allemaal en nog véél meer leuke weetjes. Natuurlijk kan je je zonder gids ook vermaken in Krakau, maar je mist dan net deze leuke plekjes en weetjes.

Persoonlijk

 • Naam: Barbara
 • Beroep: Gids
 • Afkomstig uit: Polen
 • Woont: In de buurt van Krakau
 • Favoriet lokaal gerecht: Polickzi wolowe (runderwangen met wasabi)
 • Favoriet buitenlands eten: lokale traditionele gerechten. Ze eet alles en is dus snel tevreden.
 • Favoriete vakantiebestemming: Overal waar een actieve vakantie mogelijk is & ze haar kennis van de lokale cultuur, tradities en natuur kan uitbreiden.
 • Passie: Actief bezig zijn.
 • Sport: Skiën, schaatsen, zwemmen en hiken.
  Droom: Reizen naar Nieuw Zeeland & Marokko.
 • Tip: Ontdek Krakau op de manier die jij leuk vindt! De stad zit vol verrassingen en heeft veel bezienswaardigheden en mogelijkheden. Neem wel een gids, want die kent de verborgen plekjes.
Barbara vertelt waarom je een tour bij haar moet boeken!

Veel mogelijkheden – boek je tour

Naast walkingstours, kan je ook fietstours en kajaktours door Krakau bij Barbara boeken. Verder is ze ook beschikbaar als gids buiten Krakau. Bijvoorbeeld in een van de nationale parken, zoals het Tatragebergte of Ojców.

Bekijk ook haar Facebookpagina voor meer informatie. Heb je vragen over de verdere mogelijkheden, dan kan je Barbara natuurlijk ook even een berichtje sturen of bellen/appen.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *