I love Krakau KRK airport cover

Makkelijk en goedkoop met de bus van het vliegveld van Krakau naar het centrum (en vice versa)

Makkelijk en goedkoop met de bus van het vliegveld van Krakau naar het centrum (en vice versa)

Als je bent geland op het vliegveld van Krakau (Kraków-Balice, KRK), hoef je geen dure taxi te nemen naar het stadscentrum. Het is namelijk heel makkelijk en goedkoop om met de bus vanaf het vliegveld naar het centrum van Krakau te gaan. Voor net iets meer dan een euro per persoon, ben je ruim binnen het uur in het centrum van Krakau.

Hieronder hebben we alle informatie voor je op een rij gezet. Zodat je zelf niet meer hoeft te zoeken en meteen op pad kan.

Buslijnen & bushalte vliegveld Krakau

Buslijnen
Er zijn vier buslijnen die je vanaf het vliegveld naar het centrum kunnen brengen. De lijnen 208, 209 en 252 rijden overdag. Bus 902 rijdt in de nacht.

Bushalte
Als je vanuit de aankomsthal naar buiten loopt, vind je de bushalte aan de rechterkant. Op het bushokje staan lijn 208 en 252. Bus 209 stopt een paar meter eerder. Er hangt hier alleen een klein bordje aan een paal.

bus 209 Krakau vliegveld

Dienstregeling bus vliegveld Krakau

Kijk voor de actuele vertrektijden op de website van Jakdojade of van Podroznik. Je kunt beide websites voor het openbaar vervoer in heel Polen gebruiken.

Jakdojade heeft ook een erg handige app. Download voor Android of Apple.

De bussen rijden heel regelmatig. In totaal gaat er zo’n 4x per uur een bus. De eerste bus vertrekt rond 04.30 uur en de laatste rond 22.20 uur. ‘s Nachts rijdt er een nachtbus. Deze rijdt tussen 23.25 en 04.55 uur.

Afhankelijk van de plek waar je in het centrum moet zijn, is een overstap op een andere bus of tram misschien nodig. Check dit van tevoren even goed op de hiervoor genoemde websites/app.

Hoe lang duurt het van het vliegveld naar het centrum van Krakau?

Hoe lang duurt de reis van het vliegveld naar het centrum van Krakau? Dit is natuurlijk afhankelijk van je bestemming en het moment van de dag dat je reist. Wij kwamen rond 20.00 uur aan en deden er in totaal zo’n 45 minuten over om in de wijk Kazimierz te komen met het openbaar vervoer. We gingen eerst met bus 209 naar de halte ‘Salwator’ en stapten daar over op tram 1.

  • Klik hier om onze tips voor websites & een handige app voor de actuele vertrektijden en de exacte reisduur te lezen.

Kaartje kopen openbaar vervoer Krakau

Het is heel eenvoudig om een kaartje voor het openbaar vervoer naar Krakau te kopen. Je kan online een kaartje kopen in de app Jakdojade. Maar je kunt ook fysiek een kaartje kopen op een van de volgende drie plekken:

Drie mogelijkheden
1. Bij de automaat in de aankomsthal (op de begane grond). Je vindt deze (onder andere) tegenover de informatiebalie aan de linkerkant in de aankomsthal.
2. Bij de automaat in het bushokje.
3. Bij de automaat in de bus zelf.

Handig om te weten:
Bij optie 1 en 2 kan je cash of (contactloos) met je pinpas/creditcard betalen.
Bij optie 3 (in de bus) kan je alleen met je pinpas/creditcard betalen.

Op de automaat heb je de optie om een andere taal te kiezen. Bijvoorbeeld Engels of Duits. Handig om een van deze talen te kiezen, vóórdat je verder klikt. Lees hieronder wat voor kaartjes je kunt kopen en hoe duur die zijn.

Nadat je je kaartje uit de automaat hebt ontvangen, moet je deze niet vergeten af te stempelen in de bus. Er wordt regelmatig gecontroleerd.

Prijs van een buskaartje naar Krakau centrum

Er zijn verschillende soorten kaartjes, deze zijn afhankelijk van de duur van de (voorgenomen) rit.
Met je kaartje kan je binnen de genoemde tijd gratis overstappen op een andere bus of tram. Je hoeft dus niet steeds een nieuw kaartje te kopen. De tijd gaat in op het moment van afstempelen in de bus (en dus niet vanaf het moment van aanschaf). Je hebt de volgende opties:

20 minuten: 3,20 PLN
50 minuten: 4,60 PLN (dit is net iets meer dan een euro)
90 minuten: 6,00 PLN

In de meeste gevallen zul je een kaartje van 50 minuten nodig hebben, als je vanaf het vliegveld naar het centrum wilt reizen. Net als wij.

Ben je van plan langer te blijven/veel met het openbaar te reizen, dan zijn de volgende opties mogelijk ook interessant voor je:

– Multiple trips 24 uur: 15,00 PLN (zone I) of 20,00 PLN (zone I+II)
– Multiple trips 7 dagen: 56,00 PLN (zone I) of 68,00 PLN (zone I+II)

  • Kijk hier voor meer informatie over de verschillende ticketopties en prijzen.

Meer informatie

Website vliegveld Krakau
Kosten kaartje openbaar vervoer Krakau
Dienstregeling bus en tram Krakau

Budget tips vliegveld

Water kopen voor onderweg
In een van de winkeltjes kost 0,5 liter water 6,50 PLN. Als je het uit een automaat haalt is het goedkoper, want dan kost het maar 5 PLN! Toch weer mooi meegenomen.

Gratis internet
Op het vliegveld heb je gratis internet: KRK free WiFi. Je kan hier 30 minuten gratis gebruik van maken. En 60 minuten als wat meer informatie invult, zoals je geslacht en leeftijd.

Misschien vind je dit ook interessant

In deze artikelen kan je vast wat inspiratie op doen voor je verblijf in Krakau:

Powered by GetYourGuide
Powered by GetYourGuide

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 commentaren