Annick in Jordanië Jerash

Reistip Jordanië – Koop de Jordan pass en bespaar geld

Reistip Jordanië – Koop de Jordan pass en bespaar geld

Normaal gesproken zijn we niet echt fan van een speciale pas voor toeristen. Met een grote uitzondering voor de Jordan pass. Ga jij voor korte of lange tijd naar Jordanië? Dan hebben we maar één advies: koop de Jordan pass voor je vertrekt. Hiermee kan je flink wat geld besparen. Jordanië is een land met super veel bezienswaardigheden, maar het is niet de meest goedkope bestemming. Zo moet je voor bijna alle bezienswaardigheden entree betalen. Petra is veruit de duurste bezienswaardigheid. En daarnaast moet je ook betalen voor het visum voor Jordanië. Ook deze zit bij de Jordan pass inbegrepen. Als toerist kan je flink wat geld besparen door de Jordan pass aan te schaffen. Dit loont voor iedereen die een visum nodig heeft en in ieder geval Petra bezoekt (iedereen dus).

Wat is de Jordan pass?

De Jordan pass is speciaal in het leven geroepen voor toeristen die Jordanië bezoeken. De Jordan pass is eigenlijk altijd een goede deal. Waarom? Met de Jordan pass krijg je gratis toegang tot 40 bezienswaardigheden en de kosten voor je visum zitten ook bij de prijs inbegrepen. Het is voordeliger om de Jordan pass aan te schaffen, dan om een aantal onderdelen los te kopen. Bekijk hieronder de prijs van de Jordan pass en een rekenvoorbeeld wat het kost als je geen Jordan pass aanschaft.

Visum Jordanië

Voor Jordanië heb je een visum nodig. Een visum kost 40 JD en is 30 dagen geldig. Je visum kan je kopen bij aankomst in Jordanië (visa on arrival). Makkelijker en sneller is om vooraf online de Jordan pass te kopen, hierin zijn de kosten van je visum al inbegrepen.

Wat kost de Jordan pass

Je hebt de keuze uit drie verschillende opties. Het verschil zit hem in het aantal dagen dat je Petra wilt bezoeken. Zie het overzichtje hieronder voor de opties en prijzen. De Jordan pass is al voordeliger als je een visum nodig hebt & Petra gaat bezoeken. Je bespaart alleen daarmee al 20 JD (zo’n 25 euro) en tijd bij de ingang van de bezienswaardigheden.

Drie opties Jordan Pass + prijs

  1. Jordan Wanderer | 70 JD* | 1 dag Petra t.w.v. 50 JD + visum 40 JD
  2. Jordan Explorer | 75 JD* | 2 dagen Petra t.w.v. 55 JD + visum 40 JD
  3. Jordan Expert | 80 JD* | 3 dagen Petra t.w.v. 60 JD + visum 40 JD

* Je betaalt daarnaast nog een fee van 2,27 JD per persoon voor het online kopen van je Jordan pass.

Rekenvoorbeeld kosten zonder Jordan pass

1 dag Petra 50 JD + Visum 40 JD = 90 JD
2 dagen Petra 55 JD + Visum 40 JD = 95 JD
3 dagen Petra 60 JD + Visum 40 JD = 100 JD

Deze rekensom is dus alleen gemaakt op basis van de kosten voor je visum en de entree voor Petra. Grote kans dat je ook nog een heleboel andere bezienswaardigheden zult bezoeken en nog meer geld zult besparen. Zie hieronder wat je kunt besparen.

Waarom is de Jordan pass voordelig?

Je bespaart alleen met je visum en entreeticket voor Petra al 20 JD (zo’n 25 euro) met de Jordan pass (zie de bedragen hierboven. Zou je alle 40 bezienswaardigheden bezoeken, inclusief 1 dag Petra, dan kost je dat normaal gesproken maximaal 140 JD. Inclusief visum ben je 180 JD kwijt. Je bespaart met de Jordan pass dan dus 110 JD. Natuurlijk bezoek je niet íédere bezienswaardigheid, maar toch al gauw 2/3e, inclusief het dure Petra.

Welke 40 bezienswaardigheden zijn inbegrepen in de Jordan Pass

De toegang tot 40 bezienswaardigheden zitten bij de prijs van de Jordan pass inbegrepen. Hieronder vind je een overzichtje van de bezienswaardigheden en de normale toegangsprijs. Petra is veruit de duurste bezienswaardigheid, met een entreeprijs van minimaal 50 JD (ongeveer €60). Jerash kost 10 JD (ongeveer €12). Alle andere bezienswaardigheden kosten tussen de 1 en 5 JD.

Overzicht entree + kosten

Koop de Jordan pass (en betaal direct) online

Bij het online aanschaffen van de Jordan pass moet je ook meteen betalen. Dit kan in elk geval met creditcard (Visa of MasterCard).

Browser
Het afronden van de betaling kan wat problemen opleveren, afhankelijk van de browser die je gebruikt. Bij ons werkte het niet in Mozilla Firefox, maar wel in Google Chrome.

Geldigheid & voorwaarden Jordan pass

De Jordan pass is officieel 14 dagen geldig. Dit is korter dan de visum duur van 30 dagen. De 14 dagen gaan in op het moment dat je pas wordt gescand bij de eerste bezienswaardigheid.

  • De Jordan pass is bedoeld voor mensen die 3 dagen of langer in Jordanië blijven.
  • Vanaf het moment van aanschaffen is je Jordan pass 12 maanden geldig.
  • Met de Jordan pass heb je 14 dagen toegang tot de 40 bezienswaardigheden.
  • Na het scannen bij de eerste activiteit gaan de 14 dagen in.

Insider tip – gebruik je pas langer dan 14 dagen
Wij waren van plan om minimaal 30 dagen in Jordanië te blijven. Het was dus even puzzelen wanneer we welke bezienswaardigheid zouden gaan bezoeken, om optimaal van de pas gebruik te kunnen maken. Bij de eerste bezienswaardigheden (in Amman) hebben we gewoon betaald, omdat we nog niet wilden dat de 14 dagen zouden gaan lopen. Van andere toeristen hoorden we dat ze bij de meeste locaties de pas niet scannen, maar alleen een stempel zetten op je uitgeprinte papiertje. Zo kan je als je geluk hebt, meer dan 14 dagen van de pas gebruik maken én nog meer geld besparen op de entreetickets. Print de Jordan pass voor de zekerheid vaker uit, zodat je na 14 dagen een nieuw blaadje kan laten zien zónder stempel.

Meer inspiratie en tips voor Jordanië

Dit zijn de vereisten voor reizen naar Jordanië
Alle artikelen over Jordanië

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *