het reisverhaal van Yves Muyters eenvoudigweg.be

Het reisverhaal van… Yves (juni 2021)

Het reisverhaal van… Yves, eenvoudigweg.be (juni 2021)

Elke maand het reisverhaal van een inspirerende reiziger. Deze keer het reisverhaal van Yves. Naast zijn kantoorbaan is hij in zijn vrije tijd actief bezig en veel in de natuur te vinden. Hardlopen, fietsen, hiken, Yves is inmiddels een expert op dit gebied. Daarnaast heeft hij ook nog zijn eigen website: www.eenvoudigweg.be waar hij al zijn tips en kennis deelt. Ook toe aan (inspiratie voor) een actieve vakantie? Lees dan lekker verder.

Korte introductie Yves

Naam: Yves Muyters
Leeftijd: 32 jaar 
Soort reiziger: Actief & buiten. Lopen, fietsen, wandelen, kayakken… zolang ik maar op een actieve manier de natuur kan beleven.
Wat is je beroep? Ik ben fulltime projectmanager in de IT-sector.

Reisbestemmingen

Waar ben je nu? Samen met m’n vrouw (verloofde) op 5-daagse fietsvakantie binnen België. Traject: Antwerpen – Gent – Brugge – Roeselaere – Sint-Maria-Latem.

Waar ben je al geweest? Binnen Europa voornamelijk in Oostenrijk, Zwitserland, Luxemburg, Nederland, vroeger ook geregeld Frankrijk. Ook een enkele keer in Slovenië en Oekraïne (citytrip Kiev). Buiten Europa: Argentinië, Thailand, Zuid-Afrika en Mexico.

Waar wil je heel graag naartoe?
Ik kijk ernaar uit om Duitsland eens te ontdekken te voet en/of per fiets. Ook een bergvakantie in Griekenland staat op de shortlist, net zoals Lapland en Vietnam.

De top-5 landen van Yves

1. Oostenrijk
2. Argentinië
3. Zwitserland
4. Thailand
5. Nederland

Reisbudget & geld verdienen

Wat is je reisbudget (per dag en totaal)? Maximaal €100/dag met alles erop en eraan (transport, activiteiten, overnachtingen, eten, etc).

Heb je een reisplan/doel? Al m’n vakantiedagen (25) gebruik ik om te reizen. Eens per jaar een reis van 2 tot 3 weken buiten Europa. De overige vakantiedagen ga ik fietsen of stappen binnen Europa. Voorkeur voor Nederland, Luxemburg, Oostenrijk of Zwitserland.

Ben je van plan om geld te gaan verdienen op reis? Aangezien ik voltijds werk ga ik vooral op reis om even alles los te laten.

De dromen en angsten van Yves

Wat is jouw droom? Voor de actieve doortrekkers-reizen die ik doe, moet je behoorlijk wat op voorhand plannen. Ik deel deze plannen op m’n website (www.eenvoudigweg.be). Hiermee wil ik in eerste instantie anderen aanzetten om ook actief te reizen. Op lange termijn droom ik ervan om een reisorganisatie op te richten, specifiek gericht op mensen die graag sporten en actief bezig zijn. De reizen die ik doe vind ik gewoon fantastisch en wil ik graag delen met iedereen die de klassieke strandvakantie niet (meer) fijn vindt, maar niets anders kent.

Grootste angst: Dat ik permanent in een rolstoel terecht kom. Dit zou m’n complete levensstijl onderuit halen. Sport is m’n ‘quality time’, dit wil ik voor geen geld opgeven. Al vermoed ik dat ik er ook in een rolstoel wel iets op zou vinden…

Hoog op je bucketlist: Vietnam! Oooooh ik hoop dat Covid snel voorbij is.

Mooiste reiservaring: De Mullerthal Trail in Luxemburg. Op amper 3 uur rijden van Antwerpen (4 uur vanuit Amsterdam) wandel je langs kliffen, door kloven en over de mooiste bospaadjes. Een prachtige en gevarieerde wandelroute. Je kan het je echt niet voorstellen. Ik ben laaiend enthousiast over deze wandelroute. Ideaal voor een lang weekend. Bekijk hier alles wat je wilt weten om je reis te plannen en deze (korte) trekking te doen.

Slechtste reiservaring

Slechtste reiservaring: In m’n studiejaren ging ik ooit met 3 vrienden naar Italië. Met z’n vieren in een Renault Clio, inclusief kampeermateriaal. Rond het Lago Maggiore brak er een zware storm uit, waardoor we onze tent niet konden opzetten. Alle overnachtingsplekken waren volgeboekt. We hebben toen overnacht in die kleine Clio en zijn daarna huiswaarts gegaan, bijna een week eerder dan gepland. Ik moest nog veel leren toen.

Eten & favoriete plekken

Wat is het lekkerste gerecht dat je buiten Europa hebt gegeten (en waar was dit)? Een steak in El Chaltén, Argentinië. Sidenote: we hadden die dag 35 km gelopen/gewandeld en ruim 1000 hoogtemeters gedaan, we hadden dus ook best wel honger. Maar het was ook gewoon een geweldige steak!

Favoriete snack voor tijdens het hiken: Sultana koeken, deze zijn compact en geven veel energie.

Favoriete hike: Schladminger Tauern in Oostenrijk. Om verschillende redenen:

  • Uitdagend genoeg, maar haalbaar voor de gemiddeld fitte persoon
  • Veel prachtige panorama’s
  • Oostenrijkse gemütlichkeit
  • Ze hebben daar kaiserschmarren (soort pannekoek) en schnaps

Favoriete plek voor een stedentrip: Echternach, Luxemburg. Niet echt een ‘stad’ maar de natuur daarrond is zo mooi. Als échte citytrip is Kiev, Oekraïne ook wel bijzonder. Voor wie goed kijkt, is de spanning tussen het Russische communisme en ‘het Westen’ duidelijk aanwezig.

Favoriete plek voor een zonvakantie:
Hoog op een berg. Dan zit je dichterbij bij de zon hè.

Waarheen voor een actieve vakantie? Oostenrijk, omwille van de bergen en de gezellige bevolking. Argentinië, omdat alles daar goedkoop is (serieus, paragliden voor €60?!).

Grappige anekdote & gouden tip

Reisanekdote: M’n eerste wandelvakantie in de bergen (Kesch trek in Zwitserland) had ik als regenjas een poncho van de Zeeman, zo’n dun doorzichtig flodderding. Mijn jas was een eenvoudige softshell en m’n wandelschoenen kostten welgeteld €40. Nu pas besef ik hoeveel geluk ik had dat het prachtig weer was. Een voorbereid man/vrouw is er twee waard, deze ervaring hou ik nog steeds in gedachten als ik me afvraag wat de meerwaarde van m’n website is voor anderen.

Gouden reistip voor andere reizigers: Als je naar de bergen gaat, wees voorbereid. De wandelpaden zijn fantastisch onderhouden, maar zorg voor een voor jou haalbare route en geschikte kledij. Wil je een gratis e-book over trekkingmateriaal? Check dan www.eenvoudigweg.be/ebook.

Meer inspiratie?

Volg Yves op Instagram. Heb je zin in of ben je benieuwd naar een actieve vakantie, bekijk dan zeker zijn website: www.eenvoudigweg.be

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *