Gieljan gratis drijven de Dode Zee Jordanië

3 opties om de Dode Zee te bezoeken: van luxe tot gratis

3 opties om de Dode Zee te bezoeken van luxe tot gratis

Tijdens een bezoek aan Jordanië is drijven in de Dode Zee een activiteit die je zeker niet mag overslaan. Je kan hélemaal uitpakken of voor de gratis optie gaan (jazeker, helemaal gratis). Of iets er tussen in. Er zijn drie opties om de Dode Zee te bezoeken, van super luxe tot helemaal gratis. Lees hier welke drie opties je hebt als je de Dode Zee wilt bezoeken.

1. Lekker luxe: Blijf slapen in een resort aan de Dode Zee

Blijf een of meerdere nachten slapen in een resort aan de Dode Zee. Ervaar de Dode Zee aan het privéstrand van het resort, waarna je lekker kunt douchen en relaxen in het zwembad. Eten doe je ook in je resort, want er zijn hier weinig tot geen andere opties in de buurt.

Luxe resorts met een 8+ beoordeling

Low budget

 • Ramada | onder de €75 per nacht | met of zonder ontbijt te boeken | ligt wat verder van het water, maar wel een privéstrand

Slapen bij de Dode Zee
Bekijk en vergelijk meer accommodaties aan de Dode Zee.

Hoe kom je bij de Dode Zee
Hieronder lees je meer informatie over hoe je bij de Dode Zee komt.

2. Luxe voor een lagere prijs: Dagentree resort

Vind je slapen in een resort te duur? Dat begrijpen wij helemaal. Gelukkig bestaat er ook een alternatief. Je kan namelijk ook een dagpas voor een resort kopen (met of zonder lunch). Je bent dan minder geld kwijt dan wanneer je blijft slapen (en eten), maar je kan wel van dezelfde faciliteiten genieten. Denk aan: toegang tot de Dode Zee, modder om je mee in te smeren, douches, een zwembad en een restaurant. Op de meeste plekken mag je blijven tot zonsondergang.

Goedkoopste opties:

 • OH Beach | 20 JD p.p.
 • Amman Beach (geen hotel) | 20 JD p.p.
 • Ramada | 25 JD p.p. incl. lunch op weekdagen & 35 JD in het ‘weekend’ (donderdag & vrijdag).
 • Crowne Plaza | 30/35 JD p.p. incl. lunch.

De dagpas kan je bijvoorbeeld regelen via je accommodatie in Amman of direct ter plaatse bij het resort kopen. Vooraf kopen is vaak iets goedkoper.

Hoe kom je bij de Dode Zee?

Met de auto
Met je huurauto rij je makkelijk naar de Dode Zee. Vanaf hier kan je doorrijden naar je volgende bestemming. Bijvoorbeeld: Amman, Aqaba, Madaba of Petra.

Tips voor als je een auto gaat huren in Jordanië

Met een taxi
Vanaf Amman: Een taxi vanaf Amman kost je ongeveer 40 JD retour.
Vanaf Madaba: Een taxi vanaf Madaba kost je ongeveer 30 JD retour (ook te combineren met een bezoek aan Mount Nebo).

Je kunt ervoor kiezen om de taxi (1 tot 2 uur) te laten wachten, maar dan haal je wel minder uit je dagticket bij het resort. Je kunt dan beter een losse taxi heen nemen. Voor de terugweg kan je het nummer van de taxichauffeur vragen, het resort een taxi laten bestellen of zelf een taxi bestellen via de app Careem (Uber werkt hier niet).

Met een tour
Je kan ook in Amman een tour boeken naar de Dode Zee. Je maakt dan een dagtripje.

Met de bus
Vanaf Amman kan je met de bus naar het dorpje Al Rama. De bus kost 1 JD p.p. en gaat vanaf Muhajireen station (klein uurtje). Vanaf Al Rama ben je aangewezen op een taxi of een lift naar de Dode Zee. Een taxi kost je ongeveer 10 JD enkele reis. Wij hebben zelf gelift. Te doen, maar soms wel een uitdaging.

3. Gratis naar de Dode Zee

Er is een plek waar je gratis toegang hebt tot de Dode Zee. Ja, je leest het goed, he-le-maal gratis! En er is ook nog een natuurlijke hotspring (met lauw-warm water) om het zout van je af te spoelen. Ideaal. De bodem van de Dode Zee ligt op deze plek vol met modder, dus als je wilt kan je ook nog genieten van een gratis modderbad.

Zo vind je de gratis plek aan de Dode zee

Je kan de gratis toegangsplek tot de Dode Zee vinden in de gratis app Maps.me. Zoek op de woorden: ‘Dead Sea access free‘. Je kan ook deze coördinaten zoeken in Google Maps: 31°36’02.5″N 35°33’43.6″E.

Routebeschrijving
Je moet op zoek naar een gat tussen de vangrails, vanaf daar moet je naar beneden lopen. Maar er zijn hier genoeg kraampjes en mannetjes die je de weg kunnen wijzen. Er komen hier veel locals.

Je komt dan eerst langs een hotspring (aan je rechterkant), hier kan je afdouchen nadat je uit de Dode Zee komt. Het is ongeveer 5 minuutjes bergaf lopen naar de zee.

Opmerkingen

 1. De locals gaan ook graag naar deze gratis plek. Dat betekent dat je niet alleen bent en waarschijnlijk minimaal een paar keer op de foto moet.
 2. Er ligt helaas heel veel afval op het pad richting het water. Overigens ligt er direct buiten de muren van de dure resorts ook enorm veel afval. Gelukkig ligt er geen afval in het water, maar toch voelt het extreem verdrietig om deze plek zo te zien.

Hoe kom je bij deze plek met gratis toegang

Met de auto is het een eitje. Je kan ook met de taxi vanuit Amman of Madaba. Wil je zo goedkoop mogelijk, ga dan met de bus en daarna liften.

Met de auto
Ben je met de auto, dan kost het vervoer je ook niks extra’s. Je kunt hier gewoon naartoe rijden en je auto gratis langs de kant van de weg parkeren.

Met het openbaar vervoer, taxi & liften
Wij hadden zelf geen auto gehuurd en hebben eerst vanaf Amman (vanaf Muhajireen station) de bus gepakt naar een dorpje dichterbij (Al Rama). Dit duurt een klein uurtje. Vanaf daar zijn we verder gelift. Uiteindelijk kostte ons dit 4 JD p.p. Het liften was wel vrij uitdagend, dus als je een auto hebt, dan is dit wel een stuk gemakkelijker.

Met een taxi
Vanaf Amman: Een taxi vanaf Amman kost je ongeveer 40 JD retour.
Vanaf Madaba: Een taxi vanaf Madaba kost je ongeveer 30 JD retour (ook te combineren met een bezoek aan Mount Nebo).

De terugweg
Je kunt ervoor kiezen om de taxi (1 tot 2 uur) te laten wachten, maar dan zit je wel met een tijdslimiet. Je kunt er ook op gokken dat er voor de terugweg wel een taxi voorbij komt rijden. Of het nummer van je taxichauffeur vragen of een taxi bestellen via de app Careem (Uber werkt hier niet). Het blijft natuurlijk wel een risicootje of het je lukt een taxi voor de terugweg te regelen.

Tips voor de Dode Zee

Meenemen naar de Dode Zee

 1. (Oude) zwemkleding
 2. Neem alleen spullen mee waarbij het niet erg is als ze onder zoutvlekken komen.
 3. Neem wat extra water mee om je af te kunnen spoelen (als je voor de gratis optie kiest).
 4. Een plastic tasje om je natte zoute badkleding in te doen is ook een aanrader!
 5. Vergeet je camera/telefoon/GoPro & een waterdicht hoesje niet.
 6. Neem een handdoek en cash geld (entree, vervoer, iets te eten) mee.
 7. Slippers zijn ook handig, de stenen op het strand van de Dode Zee zijn heet!!
 8. Heb je plek in je backpack/koffer, neem dan waterschoentjes mee. Wel zo comfortabel met de scherpe zoutkristallen die soms op de bodem liggen.
 9. Neem een hoedje, boekje, krantje, badeendje, etc. mee om een leuke foto te maken.
 10. Wil je een gratis souvenir? Neem dan een pot(je) mee om wat klei/modder in te stoppen.

Tips voor de Dode Zee: do’s & don’ts

 1. Doe oude zwemkleding aan, want het zout kan je kleding aantasten (leek overigens nog wel mee te vallen na snel afspoelen met zoet water).
 2. Scheer je niet kort vantevoren met een scheermesje, want wondjes prikken heel erg in het water.
 3. Ga niet met je hoofd in/onder het water: het water is super zout & dit prikt. Niet duiken dus!!
 4. Er is een speciale techniek om in het water te gaan, zonder dat je meteen helemaal onder water gaat: loop een stukje het water in, doe alsof je op een stoel gaat zitten en laat je langzaam een beetje naar achteren vallen. Het is heel onwerkelijk, maar je blijft echt drijven!
 5. Neem een hoedje, boekje, krantje, badeendje, etc. mee om een leuke foto te maken.
 6. Blijf maximaal 20 min in het water (i.v.m. uitdroging van je huid).
 7. Spoel je meteen af met zoet water.

Meer inspiratie & tips voor Jordanië

Unieke ervaring – Slapen in Wadi Rum
9x doen in Amman
Koop de Jordan pass
Petra – Dit is waarom je de ‘backdoor’-route moet nemen!
Tips voor als je een auto gaat huren in Jordanië
Jordanië – Een mooie reisroute voor 2 tot 3 weken + tips over het (openbaar) vervoer

Klik op de link om al onze blogs over Jordanië te bekijken.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *