Uitzicht vanaf koffieboerderij La Candelaria in Minca

Reisgids Minca – Informatie over wat je hier kunt doen + hikes

Reisgids Minca – Informatie over wat je hier kunt doen + hikes

Minca is een bergdorpje in de Sierra Nevada in Colombia, op ongeveer 45 minuten rijden ten zuiden van de grote stad Santa Marta. De natuur in deze jungle-achtige omgeving is prachtig en leent zich uitstekend voor een aantal mooie hikes. Ondanks dat Minca erg geliefd is onder toeristen, zijn hier ook zeker plekken te vinden waar je weinig andere mensen tegenkomt. In dit artikel vind je eerst een overzicht van 8 dingen die je kunt doen en zien in Minca (de een wat meer toeristisch dan de ander). Vervolgens geven we je 3 suggesties van hikes, waarmee je deze plekken allemaal bezoekt, inclusief veel handige en praktische informatie. Heb je helemaal geen zin om te lopen? Geen probleem, want je kunt in Minca bijna overal een (motor)taxi nemen.

Maps.me
Wat je ook gaat doen in Minca, zorg in elk geval dat je de gratis app Maps.me op je telefoon hebt staan (en dat je deze regio hebt gedownload). Alle wandelpaden en uitzichtpunten staan hierop weergegeven en zorgen ervoor dat je niet kunt verdwalen. Aan Google Maps heb je in de omgeving van Minca niet zoveel.

8 plekken om te bezoeken in Minca + locaties op de kaart

Hieronder vind je eerst een kaart van de omgeving, met daarop de 8 plekken die je kunt bezoeken in Minca. De eerste kaart is op Google Maps (check de interactieve versie van deze kaart) en de tweede kaart is op Maps.me (helaas niet te nummeren, maar wel handig voor het overzicht). Onder de kaarten zullen we de 8 plekken verder toelichten.

1. Mundo Nuevo Eco Lodge

Bij de Mundo Nuevo Eco Lodge kan je niet alleen genieten van het uitzicht, maar ook van een heerlijke (vegetarische) lunch. Bekijk onze Instagram-post.

Hoe laat moet je er zijn?
Zorg ervoor dat je iets voor 13.00 uur ‘boven’ bent bij Mundo Nuevo, want dan serveren ze de heerlijke en smaakvolle lunch (15.000 COP p.p – €3,60, maart 2022). Alles is uit de eigen tuin. Er is één optie, iedere dag wat anders en het is altijd vegetarisch. Heb je geen zin om te eten? Geen probleem, je kunt hier ook gewoon even chillen en (eventueel onder het genot van een drankje) genieten van het uitzicht.

 • Lees hieronder bij “hike 1” hoe je bij Mundo Nuevo Eco Lodge komt

Tip: heb je nog wat energie over? Loop dan vanaf Mundo Nuevo nog ongeveer 45 minuten door de berg op naar een (wijds) uitzichtpunt.

Tip 2: De zonsondergang vanaf Mundo Nuevo is misschien wel de mooiste van de hele omgeving.

Slapen bij Mundo Nuevo Eco Lodge
Ben je op zoek naar een wat meer afgelegen en prachtige plek om te verblijven, dan is Mundo Nuevo Eco Lodge een absolute aanrader om te slapen. Je kunt hier in alle rust genieten van het heerlijke eten, de vogels en het is misschien wel de beste plek om de zonsondergang te bekijken. Op de motortaxi (prijs: 20.000 COP) kan je eenvoudig je backpack meenemen, want het is niet aan te raden om dit hele stuk omhoog te lopen mét al je bagage.

MUNDO NUEVO eco lodge | zwembad | uitzicht | heerlijk vegetarisch eten | beoordeling 9,4
tweepersoonskamer vanaf €45 | dorm vanaf €14

2. Cacao- en koffieboerderij La Candelaria

Tussen Mundo Nuevo Eco Lodge en het centrum van Minca vind je de cacao- en koffieboerderij La Candelaria. Je kunt hier een cacao óf koffie tour doen (afhankelijk van welke tour er start op het moment dat je hier aankomt). Het is een leuke en leerzame activiteit en een mooie onderbreking van je hike. Eigenaar Eugenio vertelt vol passie over zijn boerderij. Aan het einde van de rondleiding krijg je uiteraard en heerlijk vers gemaakt kopje chocomelk of koffie, afhankelijk van de tour die je doet.

Praktische info

 • De tour kost 25.000 COP p.p. (€6, maart 2022) en duurt een uurtje.
 • Direct contact over tours & tijden: +57 321 5887985
 • Op Google Maps is de boerderij te vinden onder de naam El Paraiso de Tuki B&B Cafe y Cacao Farm. Op Maps.me onder de naam La Candelaria.
 • Je kunt ook slapen op de finca. Prijs: 80.000 COP per persoon.

Tip: op zoek naar een leuk souvenir? Je kunt bij La Candelaria voor maar 20.000 COP een juten koffiezak kopen.

 • Lees hieronder bij “hike 1” hoe je bij La Candelaria komt

3. Los Pinos

Los Pinos is een uitzichtpunt op ongeveer 10 kilometer van het centrum van Minca. Vanwege de afstand én omdat het flink bergop is vanuit Minca, raden we je aan om een motortaxi te nemen op de heenweg. Het uitzichtpunt zelf is niet heel erg bijzonder, maar de hike terug naar beneden is heel erg mooi. We hebben hier zelfs toekans gezien. Er komen erg weinig mensen op dit stuk (de Colombianen zijn vaak te lui om zo ver te lopen), zodat je de natuur helemaal voor jezelf hebt.

 • Lees hieronder bij “hike 2” meer over de hike naar Los Pinos

4. Marinka watervallen

De Marinka watervallen zouden een van de highlights van de omgeving moeten zijn, maar stelde ons erg teleur. Deze plek is zeer geliefd bij Colombiaanse dagjesmensen en daarom enórm toeristisch. Je moet entree betalen om binnen te komen en je komt dan in een soort pretparkje terecht, met aangelegde paden, kleedkamers, restaurants en hangnetten. De entreeprijs bedraagt 10.000 COP p.p. (€2,40, maart 2022).

De waterval op zichzelf is best mooi, maar dan moet je alles eromheen (waaronder alle mensen) wegdenken. We kunnen ons voorstellen dat het hier mooier is als het rustig is, maar dan nog voelt het niet echt authentiek aan, maar meer als een soort pretparkje. Op de weg terug naar Minca kom je nog langs een andere wat kleinere, maar ook rustigere waterval.

 • Lees hieronder bij “hike 2” meer over de hike naar de Marinka watervallen

5. Pozo Azul

Pozo Azul wordt, net als de Marinka watervallen, aangemerkt als een van de highlights van Minca en omgeving. Dit is dan wel vanuit Colombiaanse toeristen gedacht. Het lijkt alsof Colombianen houden van verpeste natuur en drukke plekken. En dit is net wat Pozo Azul is. Wij zijn hier zelf alleen even snel langsgelopen, omdat veel mensen zeiden dat het hier mooi was. Maar het stelde echt niks voor. De waterval is erg klein en best wel triest. En het is hier vaak ook erg druk. Vermijd de weekenden voor nog meer drukte. Wij waren er aan het einde van de middag en toen gingen net de meeste mensen weg. Wij vonden de hike naar Pozo Azul toe wel super mooi!

Tip
Mocht je deze plek toch bezoeken, steek dan het water over en loop dan aan de linkerkant van Pozo Azul 5 minuten verder door omhoog. Je vindt hier een mooiere waterval, zonder alle drukte. Wij zijn hier zelf niet geweest, maar kregen deze tip van andere reizigers.

De hike naar Pozo Azul
De hike van Minca naar Pozo Azul is overigens wel heel erg mooi. Je loopt hier door de jungle en komt hier bijna niemand tegen. Onderweg kan je nog de Valhalla waterval bezoeken.

 • Lees hieronder bij “hike 3” meer over de hike naar Pozo Azul

6. Valhalla waterval (Cascada Perdida)

Cascada Perdida (de verloren waterval) ligt op ongeveer een half uurtje lopen van het centrum van Minca. Je komt hier (bijna) langs op de weg naar Pozo Azul. Wij hebben deze waterval zelf overgeslagen, omdat we pas laat met onze hike begonnen. Achteraf waren we hier graag heen gelopen, vooral omdat de waterval bij Pozo Azul heel erg tegenviel, maar dan waren we niet op tijd geweest om de zonsondergang te kijken bij Casas Viejas.

 • Lees hieronder bij “hike 3” hoe je bij de Valhalla waterval komt

7. Casas Viejas

Casas Viejas is een accommodatie van de luxe Colombiaanse hostelketen Masaya. Deze keten heeft altijd hele mooie accommodaties – bekijk bijvoorbeeld ook Masaya in San Agustín – en Casas Viejas vormt hierop geen uitzondering.

Fantastische ligging
Casas Viejas ligt midden in de bergen (buiten het centrum van Minca) en hier kan je genieten van prachtige uitzichten. Zowel overdag als tijdens de zonsondergang. We begrepen inmiddels van andere reizigers (mei 2023) dat ze bij Casas Viejas alleen nog maar mensen toelaten die hier ook daadwerkelijk slapen. Voor de zonsondergang maakt dit overigens niet uit, want het ‘sunset point‘ ligt niet binnen de poort van de accommodatie.

Wil je écht genieten van deze plek, slaap dan een of meerdere nachten bij Casas Viejas.

CASAS VIEJAS (by Masaya) | zwembad | uitzicht | beoordeling 9,4
dorm vanaf €12 | tweepersoonskamer vanaf €55

Meer info

 • Lees hieronder bij “hike 3” meer over hoe je bij Casas Viejas komt en de praktische ‘problemen’ bij een bezoek tijdens de zonsondergang.

8. Finca Victoria

Koffietour
Finca Victoria is de oudste koffieboerderij van deze omgeving (1892). Het is een van de beste plekken voor en koffietour. Je kunt de finca in principe op iedere dag van de week bezoeken, tussen 9.00-17.00 uur. De kosten van de tour bedragen 20.000 COP p.p. (€4,80, maart 2022), inclusief koffie proeven.

Contact
Mocht je vooraf even willen checken hoe laat de tour begint, check dan even de contactgevens op hun Facebook-pagina.

Hoe kom je er?
Je kunt vanuit Minca naar Finca Victoria lopen, maar dit duurt ongeveer 2,5 uur en is flink bergop. Het is ook mogelijk om hier met een motortaxi heen te gaan. De motor kost tussen de 15-20.000 COP p.p. (€3,60-4,80) en doet er ruim 20 minuten over.

Meer info

 • Check hieronder “hike 3” voor een combinatiebezoek met Pozo Azul en Casas Viejas.

3 mooie hikes om alle plekken in Minca te bezoeken

Hike 1: naar Mundo Nuevo en cacao/koffie tour La Candelaria

Natuur, rust & uitzichtpunten
Ben je op zoek naar mooie uitzichtpunten en weinig andere toeristen? Maak dan de hike naar Mundo Nuevo Eco Lodge.

De route
Vanuit het centrum van Minca loop je in ongeveer 1,5 uur naar Mundo Nuevo. Je loopt over een zandweg en de heenweg is (flink) bergop. Doe dus goede (wandel)schoenen aan. Je loopt door een jungle-achtige omgeving, met onderweg veel enorme bamboeplanten en fruitbomen. Het gebied is erg mooi groen en we zagen onderweg veel vlindertjes. Met goed weer kan je de stad Santa Marta en zelfs de Caribische zee zien.

Op de terugweg van Mundo Nuevo naar Minca (of op de heenweg als je bijvoorbeeld te vroeg bent voor de lunch bij Mundo Nuevo) raden we je aan om een bezoek te brengen aan de kleinschalige cacao- en koffieboerderij La Candelaria voor. Deze cacao- en koffieboerderij ligt op 30 minuten lopen vanaf Mundo Nuevo (ongeveer 15 minuten van de route af). Op Maps.me zie je de route staan, maar er staat ook een bord langs de weg.

Praktische info hike Mundo Nuevo/La Candelaria

 • Duur van de hike:
  De hike naar Mundo Nuevo duurt 1 uur en 15 minuten op de heenweg (bergop) en 1 uur op de terugweg (bergaf). La Candelaria ligt op 15 minuten lopen (enkele reis) van de route af. Reken dus een half uur extra lopen voor een bezoek aan de cacao- en koffieboerderij.
 • Reistijd met de motor:
  Met de (motor)taxi duurt het ongeveer 25 minuten enkele reis.
 • De kosten:
  De wandeling is gratis.
  Heerlijke en vegetarische lunch bij Mundo Nuevo kost 15.000 COP p.p. (€3,60, maart 2022).
  De cacao of koffie tour bij La Candelaria kost 25.000 COP p.p. (€6).
  Een motortaxi kost 20.000 COP p.p. (€4,80) enkele reis.
  Een autotaxi kost 90.000 COP (€21,50) voor max 4 personen.
 • Tips:
  Doe goede (wandel)schoenen aan, je loopt over een zandweg. De route is goed aangegeven en eigenlijk is er maar één weg omhoog. Verdwalen is niet echt mogelijk. Download voor de zekerheid de app Maps.me om alle wandelpaden offline beschikbaar te hebben.

Hike 2: naar Los Pinos en de Marinka watervallen

Los Pinos
De hike naar Los Pinos is uitdagend. Niet alleen is het flink bergop (zoals op wel meer plekken), maar het ligt ook vrij ver buiten Minca. Reken op ongeveer 3,5 uur lopen enkele reis. Natuurlijk is dit prima te doen, maar niet iedereen heeft zin om 7 uur te hiken.

Alternatief:
Neem een motortaxi vanuit Minca en laat je afzetten bij Los Pinos. Loop vervolgens via de Marinka watervallen naar beneden. De weg naar Los Pinos is vrij goed, waardoor je hier ook redelijk makkelijk met een (motor)taxi naartoe gebracht kan worden. Dit duurt ongeveer 30 minuten. Wij kozen hier op de heenweg zelf ook voor, zodat we het stuk bergop niet hoefden te lopen.

Prijzen (motor)taxi

 • De motortaxi van Minca naar Los Pinos (of terug) kost 25.000 pesos p.p.
 • Een gewone taxi van Minca naar Los Pinos (of terug) kost 150.000 pesos – max 4 personen

De Marinka watervallen
Op de weg terug naar Minca kan je langs de Marinka watervallen lopen. De hike (naar beneden) van Los Pinos naar de Marinka watervallen is erg mooi en rustig. Eenmaal bij de Marinka watervallen is het gedaan met de rust. Zoals we hiervoor al schreven, is deze plek erg druk en verpest door alle wat ze eromheen hebben gebouwd. Heb je de kans om het weekend te vermijden, doe dit dan. Geen tijd om de watervallen te bezoeken? Loop dan gewoon door naar Minca, je mist niet zoveel.

 • Entree Marinka watervallen: 10.000 COP p.p. (€2,40, maart 2022).

Waterval op de weg terug naar Minca
Op de weg terug van de Marinka watervallen naar Minca vind je onderweg nog een andere waterval: Oido del Mundo. Heb je bij de Marinka watervallen geen kans gehad om een frisse duik te nemen, dan kan je hier nog heengaan. De waterval is een stuk(je) kleiner, maar als het goed is ook een stuk minder druk (en gratis). De waterval zit aan de linkerkant van de weg en je moet een stukje afdalen om er te komen. Op Maps.me zie je deze waterval ook staan.

Praktische info Los Pinos en Marinka watervallen

 • Duur van de hike:
  3,5 uur op de heenweg (bergop) en 3 uur op de terugweg (bergaf).
 • Reistijd met de motor:
  Met de (motor)taxi duurt het ongeveer 30 minuten enkele reis naar Los Pinos.
 • De kosten:
  De wandeling is gratis. Een motortaxi kost 25.000 COP p.p. (€6, maart 2022) enkele reis. De Marinka watervallen kosten 10.000 COP p.p. (€2,40).
 • Tips:
  Doe goede (wandel)schoenen aan, je loopt over onregelmatige en onverharde wegen. Neem cash geld mee als je met de taxi gaat en/of de Marinka watervallen wil bezoeken.

Hike 3: naar Pozo Azul en Casas Viejas

Het gaat om de reis ergens naartoe en niet om de bestemming.”

Dit kan niet meer toepasselijk zijn dan op de hike naar Pozo Azul. De hike van ongeveer 75 minuten vanuit het centrum van Minca naar de waterval van Pozo Azul is heel erg mooi en heerlijk rustig (afgezien van de laatste 20 minuten). Let op: neem niet de hoofdweg! Je loopt beschut door de jungle, met veel groen om je heen. De eerste 30 minuten is vrij steil omhoog en daarna is het profiel wat wisselend, met nog een bamboe bruggetje om de rivier over te steken. De waterval zelf stelt echt heel weinig voor en het kan hier ook extreem druk zijn (vooral in de weekenden).

De route/wegwijzers
Vanuit het centrum volg je de oranje bordjes met “Valhalla hostel/waterfall” (en daarna die van Pozo Azul). Geen zin om de weg kwijt te raken, gebruik dan de app Maps.me.

Tip 1: Heb je de tijd, maak dan een omweg via de Valhalla waterval. Deze waterval is een stuk mooier én rustiger dan de waterval bij Pozo Azul.

Tip 2: Steek het water over en loop aan de linkerkant van Pozo Azul 5 minuten verder door omhoog. Je vindt hier een mooiere waterval, zonder alle drukte.

Uitzichtpunt bij Casas Viejas

Aanrader: ga naar Casas Viejas
Vanaf Pozo Azul kan je óf teruglopen naar Minca óf en motortaxi nemen naar Casas Viejas. Wat ons betreft zeker een aanrader. Lees hier waarom je hier heen moet. Je kunt dit stuk ook lopen, maar dit duurt vrij lang, minimaal 3,5 uur bergop. Met de motortaxi duurt het ongeveer 25 minuten. Dit kost 20.000-25.000 COP p.p. (€5-6, maart 2022).

Overnachten
Zoals we al eerder schreven, is Casas Viejas een accommodatie van de Colombiaanse hostelketen Masaya. Masaya heeft altijd hele mooie accommodatie en Casas Viejas vormt hierop geen uitzondering.

Tip 3: Ga slapen bij CASAS VIEJAS (by Masaya).

Tussenstop: Finca Victoria
Je kunt ook afstappen bij Finca Victoria voor een rondleiding door de oudste koffieboerderij van de omgeving. Klik hier voor de prijzen en meer informatie.

Het uitzichtpunt – Sunset point
Je kunt bij dit hostel genieten van het zwembad & een fantastisch uitzicht, maar alleen als je hier ook daadwerkelijk slaapt. Kom je alleen voor de zonsondergang, loop dan 20 minuten verder omhoog naar het ‘Sunset point’ (zie Maps.me). Overdag heb je in deze omgeving erg mooie uitzichten, maar met zonsondergang is het toch nog net even iets specialer.

Zonsondergang en praktisch probleem
Er is wel een klein ‘probleempje’ als je hier de zonsondergang wilt bekijken (waar wij zelf eigenlijk te laat achterkwamen). Je kunt vanaf 18.00 uur namelijk geen motortaxi meer terugnemen naar Minca. Op de route naar Casas Viejas toe zit Finca Victoria en zij sluiten de deuren om 18.00 uur.

Er is wel een oplossing: bij de receptie van Casas Viejas kunnen ze een motortaxi voor je bellen. Deze taxi komt bij Finca Victoria. Je loopt vanaf Casas Viejas via een bospaadje met gladde trappetjes loop je in 20 minuten – vrij steil omlaag – naar de (goede kant van) poort van Finca Victoria. Op deze manier ontwijk je de dichte poort. Mocht je dit doen, neem dan wel een hoofdlampje mee, want het wordt snel donker en het paadje is niet verlicht. De motortaxi terug naar Minca kost 20.000 COP p.p. (€4,80) en duurt 15 minuten.

Praktische info Pozo Azul & Casas Viejas

 • Duur van de hike/trip:
  Minca – Pozo Azul: 75 minuten (enkele reis)
  Pozo Azul – Finca Victoria – Casas Viejas: met de motortaxi (20-30 min)
  Casas Viejas – Sunset point: 20 minuten (enkele reis)
  Casas Viejas – Finca Victoria: 20 minuten (enkele reis)
  Finca Victoria – Minca: met de motortaxi (15 min)
 • De kosten:
  De wandeling is gratis.
  Motortaxi Pozo Azul – Casas Viejas: 20.000 – 25.000 COP p.p. (€5-6, maart 2022) enkele reis.
  Motortaxi Casas Viejas – Minca: 25.000 COP p.p. (€6, maart 2022)
  Motortaxi Finca Victoria – Minca: 20.000 COP p.p. (€5, maart 2022)
 • Tips:
  Doe goede (wandel)schoenen aan, je loopt over onregelmatige en onverharde wegen. Neem cash geld mee als je van plan bent om met de motortaxi te gaan. En een hoofdlampje voor als je na de zonsondergang vanaf Casas Viejas naar Finca Victoria moet lopen.

Combinatie van hike 1 en 3

Mocht je wat strakker in je tijd zitten of gewoon wat meer willen lopen op een dag, dan kan je de hike naar Mundo Nuevo en La Candelaria (hike 1) ook combineren met de hike naar Pozo Azul en eventueel Casas Viejas (hike 3).

La Candelaria – Pozo Azul (& Casas Viejas)
Heb je nog wat energie over na je bezoek aan de cacao- en koffieboerderij La Candelaria, dan kan je vanaf hier ook doorlopen naar Pozo Azul (in plaats van direct terug te lopen naar Minca). Vanaf La Candelaria loop je in ongeveer een uur naar Pozo Azul. Onderweg moet je over een stukje privéterrein lopen, waar je 2.000 COP p.p. (ongeveer €0,50) voor moet betalen. Vanaf Pozo Azul is het nogmaals een uur teruglopen naar het centrum van Minca. Vanaf Pozo Azul zou je er ook voor kunnen kiezen om de motortaxi te nemen naar Casas Viejas (zie hiervoor bij hike 3).

Met de motor (taxi)

Als je geen zin hebt om te lopen en/of weinig tijd hebt, dan kan je ook de omgeving met een motor verkennen. Je hebt drie opties:

 1. zelf een motor huren
 2. achterop een motortaxi
 3. dagtour

Prijzen motor huren

30.000 pesos per uur | 7,50 euro
150.000 pesos voor de hele dag | 37,50 euro

Hou er wel rekening mee dat je op sommige plekken – bijvoorbeeld bij de Marinka waterval – een klein bedrag moet betalen om je motor te kunnen parkeren (2.000 pesos in 2022).


Prijzen motortaxi’s Minca

Hieronder geven we je de prijzen naar de belangrijkste bezienswaardigheden en accommodaties in de buurt van Minca. Onderstaande prijzen waren de prijzen in januari 2022, in het hoogseizoen. In het laagseizoen liggen de prijzen misschien iets lager. Of als je goed kan onderhandelen, kan je misschien iets van de standaard prijs af krijgen.

 • Check MotoMinca voor meer informatie.
 • Je kan bij MotoMinca naast een motortaxi, een motor huren ook een dagtour boeken.

Dagtour

Heb je weinig tijd of vind je het leuk om met een groep op pad te zijn? Dan is de dagtour van Motominca misschien wel iets voor jou. Met deze tour zie je een groot deel van de bezienswaardigheden rondom Minca.

Inhoud van de tour
Start: Minca. Vanaf daar bezoek je de volgende plekken: Pozo Azul, Finca Victoria (incl. tour), Los Pinos, Sierra Minca, Marinka waterval (incl. entree) en ook de lunch is inbegrepen.

Kosten
120.000 pesos | laagseizoen prijs (maart 2022)

 • Check MotoMinca voor meer informatie en om deze tour te boeken.

Hoe kom je met de bus in Minca

Santa Marta – Minca
Minca is eenvoudig te bereiken met de bus vanaf de grote kuststad Santa Marta.

Vertrek bussen naar Minca
Vanaf Mercado Publico de Santa Marta kan je een bus pakken naar Minca. Er rijden de hele dag door kleine busjes (ongeveer 12-persoons). Er is geen vaste dienstregeling, maar het busje vertrekt als die vol zit. Je koopt je kaartje cash bij de balie van CootransMinca / Transportadora Sierra Mar SAS.

Praktische informatie bus Santa Marta – Minca

Maatschappij: CootransMinca / Transportadora Sierra Mar SAS
Duur: 45 minuten
Frequentie: De busjes vertrekken zodra ze vol zitten (ongeveer elk half uur)
Kosten: 9.000 COP p.p. (€2,15, maart 2022)
Vertrek bussen Santa Marta: bekijk de locatie op Google Maps
Aankomst/vertrek bussen Minca: bekijk hier de locatie op Google Maps

Bus Minca – Tayrona – Palomino

Ga je vanuit Minca naar Tayrona of Palomino of kom je vanuit een van deze plaatsen? Dan kan je beter uitstappen bij Mamatoco (een rotonde in het zuid-oosten van Santa Marta) en daar overstappen naar je eindbestemming. Je hoeft dan niet helemaal het drukke centrum van Santa Marta in om vervolgens weer dezelfde route af te leggen.

Eten in Minca

In Minca hoef je absoluut geen honger te lijden. Er zijn hier erg veel leuke restaurantjes te vinden en vaak ook low budget. We hebben de leukste (en lekkerste) plekjes voor je op een rij gezet, inclusief een goede bakkerij (die zeldzaam is in Colombia), bekijk ze hier: Leuke en low budget restaurantjes in Minca, Colombia

Slapen in Minca

In Minca zijn heel veel mooie en leuke accommodaties om te slapen.

De accommodaties in Minca zijn grofweg in te delen in twee categorieën:
1. op loopafstand van het centrum of
2. op een afgelegen plek in de bergen.

1. In de buurt van het centrum
Wil je low budget reizen? Dan kan je beter kiezen voor een accommodatie in de buurt van het centrum. Je kan dan alles lopend doen (in plaats van dat je steeds met een motortaxi moet) en je kan dan zelf kiezen waar je eet. Onze favoriet is Rio Elemento. Hieronder vertellen we waarom:

RIO ELEMENTO
Dit is een van onze favoriete plekken in Colombia! Waarom? Een heerlijke accommodatie met een super mooie ligging tussen de bergen en aan een rivier. Vanaf het terras heb je een fantastisch uitzicht op het zwembad dat beneden ligt. Hier is ook de bar waar je een lekker koude smoothie of cocktail kan bestellen. Bij Rio Elemento kan je slapen in een dorm, privékamer, huisje in de tuin (onze favoriet) of in een tent.

 • Beoordeling 9+
 • Hele mooie ligging
 • Groot zwembad
 • Relaxte bar
 • Privékamers en dorms
 • Ontbijt inclusief

Bekijk en boek Rio Elemento
Privékamer vanaf €13 per nacht.
Dorm vanaf €8 per nacht.

2. Accommodaties in de bergen: fantastisch uitzicht
De meer afgelegen accommodaties hebben een fantastische uitzicht. Wij hebben er helaas niet geslapen (volgeboekt in het hoogseizoen), maar zijn wel bij deze twee fantastische accommodaties geweest:

Meer accommodaties in Minca – Colombia

Meer inspiratie voor Colombia


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 commentaren