Coverfoto verlichte rotsen Trung Trang Cave

Cat Ba – Verwonder jezelf in de prachtige Trung Trang Cave

Cat Ba – Verwonder jezelf in de prachtige Trung Trang Cave

De Trung Trang Cave (grot) is een van de vele grotten die je kunt vinden op het eiland Cat Ba. Maar ook absoluut een van de grootste en mooiste. Ben je op Cat Ba, dan raden we je absoluut aan om deze grot te bezoeken. Hieronder vind je alle praktische informatie die je nodig hebt.

VND 80.000 (€3,20) per persoon. Je entreebewijs is ook geldig voor het nationale park van Cat Ba (bij een bezoek op dezelfde dag). Het parkeren van je scooter kost VND 5.000 (€0,20).
De wandeling in de grot zelf duurt ongeveer 25 minuten. In totaal zijn wij 40 minuten in dit “park” geweest. Omdat je niet eindigt op de plek waar je de route in de grot begint, moet je ook nog 5 minuten teruglopen over de hoofdweg naar de ingang.
De grot heeft soms wat lage doorgangen, zodat je wel gebukt ergens onderdoor moet kunnen lopen. Er zijn veel muggen, dus vergeet je niet in te spuiten met insectenspray.

Hoe kom je bij de Trung Trang grot

De grot ligt in het midden van het eiland Cat Ba, ongeveer 12 kilometer van het centrum. Vanuit het centrum bereik je de grot via een geasfalteerde weg binnen 30 minuten met de scooter. De route ernaartoe gaat over hellingen en langs bossen en karstbergen. Geen straf om hier te rijden dus.

Je passeert eerst de uitgang van de grot. Als je ongeveer 200 meter verder doorrijdt, kom je bij de ingang. Er staat een groot bord langs de weg. Dit valt niet te missen.

Wat kost de Trung Trang grot

De entree bedraagt VND 80.000 per persoon (€3,20). Met dit entreebewijs kan je ook het nationale park van Cat Ba bezoeken. Eerder waren het twee losse tickets, maar dat is dus gewijzigd. Je moet wel op dezelfde dag naar beide bezienswaardigheden, anders moet je wel weer opnieuw een kaartje kopen. Je kunt een bezoek aan beide plekken goed combineren, aangezien ze slechts op een kilometer van elkaar zitten.

Bij de ingang kan je je scooter parkeren voor VND 5.000 (€0,20).

De grot

Je bereikt de grot door een lange trap te beklimmen, die vrijwel direct bij de entree begint. De grot ligt midden in de jungle, en vanaf de bovenkant van de trap heb je al een mooi uitzicht over de bossen. Wil je écht een mooi uitzicht, dan moet je het nationale park van Cat Ba bezoeken en de Ngu Lam Peak omhoog wandelen.

De Trung Trang Cave is een druipsteengrot en heeft een totale lengte van 300 meter, met enorm veel stalactieten en andere soorten formaties. Het is een genot voor het oog om hier rond te lopen. De lampen in de grot geven deze plek iets magisch, waardoor je je in een soort sprookjeswereld waant. De wandeling in de grot duurt ongeveer 25 minuten.

Heb je moeite met bukken, dan is het niet verstandig om de grot in te gaan. Er zijn meerdere stukken waar je bijna helemaal gebukt door lage doorgangen moet. Totaal niet claustrofobisch, maar je moet de beweging wel kunnen maken.

Bij de uitgang van de grot zitten wc’s die je gratis kunt gebruiken (in elk geval toen wij er waren). De wc’s waren redelijk schoon en er was in ons geval zelfs wc-papier aanwezig. Er zit ook een restaurant, die gesloten was tijdens ons bezoek.

Vergeet geen insectenspray op te spuiten. Er zijn flink wat muggen op deze plek van het eiland.

Andere grotten op Cat Ba

Er zijn nog andere grotten op Cat Ba te vinden, waar de volgende drie de meest bekende van zijn:

  • De Military Hospital Cave: deze grot ligt vlakbij de Trung Trang Cave en kost VND 40.000 (€1,60) per persoon.
  • De Hoa Cuong Cave: deze grot ligt op het noordelijke punt van het eiland en kost VND 30.000 (€1,20) per persoon.
  • De Phu Long Cave: deze grot ligt niet aan de hoofdweg en is dus lastig bereikbaar.

Deze drie grotten hebben wij niet bezocht, zodat we je helaas ook niet kunnen adviseren of een bezoek eventueel de moeite waard is.

Wil je weten wat er nog meer te doen is op het eiland Cat Ba? Lees dan ons artikel: 8 leuke dingen om te doen op het eiland Cat Ba.

Waar ligt de Trung Trang Cave

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *