Coverfoto scooter met uitzicht Cat Ba

Cat Ba – Handige tips voor een rondje met de scooter over het eiland

Cat Ba – Handige tips voor een rondje met de scooter over het eiland

Vanuit het centrum van Cat Ba kan je naar het meest noordelijke punt van Cat Ba rijden met de scooter. Het is een mooie tocht, over een relatief goede asfaltweg. Het kost je ongeveer een uur enkele reis, zonder al te veel tussenstops. Onderweg zou je nog een aantal bezienswaardigheden kunnen bezoeken.

De scooter kost VND 80.000 (€3,20) per dag. Je hebt voor ongeveer VND 25.000 (€1) benzine nodig.
Je rijdt in ongeveer 1 uur van de ene naar de andere kant van het eiland. Je zit dus in elk geval ruim 2 uur op de scooter. Reken hierbij nog de tijd dat je stopt en de tijd dat je bezienswaardigheden bezoekt. Je kunt je prima de hele dag vermaken.
We raden je aan om op de heenweg (naar het meest noordelijke punt) door het binnenland te rijden en de terugweg een stukje langs de kust. Zo heb je het beste uitzicht voor ieder moment van de dag.
Het eiland is vrij klein, dus je bent niet veel benzine kwijt, nog geen één liter. Tank dus niet te veel. Als er nog benzine in de tank zit, dan hoef je helemaal niets te tanken. Vaak is het je eigen verantwoordelijkheid of je genoeg benzine hebt. Ze kennen hier geen vol/vol principe.

Scooter huren en benzine

In het centrum van Cat Ba kan je bijna overal een scooter huren. Vaak ook bij je eigen accommodatie. Op Cat Ba kost het huren van je scooter ongeveer VND 80.000 (€3,20) per dag. Je kunt met z’n tweeën prima op één scooter. Bij de huurprijs zitten ook twee helmen inbegrepen.

Voor een “rondje” eiland heb je ongeveer één liter benzine nodig. Benzine kost op het eiland ongeveer VND 18.000 (€0,72) per liter. Voor de zekerheid tankten wij voor VND 30.000 (€1,20) benzine. Wat neerkomt op iets meer dan 1,5 liter. Uiteindelijk hadden we aan het einde van de dag nog iets minder dan de helft van de benzine over.

De route – ons advies

We raden je aan om op de heenweg door het binnenland te rijden en de terugweg een stukje langs de kust.

In het binnenland rijd je langs mooie karstbergen en door een groen beboste omgeving. Wees ervan bewust dat de weg zeker niet vlak is. Je gaat berg op en berg af. Prima te doen op de scooter. Zou je dit met de fiets willen doen, dan is het een stuk uitdagender. Je komt onderweg (tussen het binnenland en de zee) ook nog een aantal prachtig groene rijstvelden tegen.

Op het meest noordelijke punt heb je een enorm gaaf uitzicht over de baai, met al haar mooie rotsen. Je kijkt richting Ha Long Bay. Precies de rosten, zoals je die kent van alle plaatjes. Je hoeft er dus niet eens voor op een boot.

Het stuk langs de kust is erg mooi, vooral als de zon al wat lager staat. Bovendien rijd je richting het zuiden aan de goede kant van de weg, zodat je gemakkelijker kunt stoppen om foto’s van de prachtige omgeving te maken.

Combineren met andere activiteit

Wij begonnen deze tocht na de lunch (rond 14.00 uur) en hadden een erg leuke middag, voor iets meer dan €2 per persoon. Zou je wat eerder beginnen, dan kan je deze scootertocht combineren met bijvoorbeeld een bezoek aan de Trung Trang Cave of een wandeling door het Nationale park van Cat Ba. Je komt hier namelijk langs op de weg naar het noorden (als je de route door het binnenland neemt). Wij kozen ervoor om deze plekken op een andere dag te bezoeken. We hadden de luxe om het wat rustiger aan te doen.

Wil je weten wat er nog meer te doen is op het eiland Cat Ba? Lees dan ons artikel: 8 leuke dingen om te doen op het eiland Cat Ba.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *