Strand Cat Ba

Cat Ba – Een prachtige wandeling langs de zuidkant van het eiland

Cat Ba – Een prachtige wandeling langs de zuidkant van het eiland

Het eiland Cat Ba is niet groot, maar er is genoeg te zien en te doen. Een aantal bezienswaardigheden kost geld, maar de mooie wandeling aan de zuidkant van het eiland is helemaal gratis. Je komt langs de haven, prachtige strandjes en hebt een fantastisch uitzicht over de baai, met daarin de bekende rotsen. Vanaf het centrum van Cat Ba duurt een rondje lopen over de zuidkant van het eiland ongeveer 75 minuten (inclusief fotomomentjes). Lees hieronder wat handige tips voor deze wandeling.

Gratis
Ongeveer 75 minuten, wandelend van en naar het centrum.
Maak het rondje met de klok mee, zodat je het mooiste strand voor het laatst bewaart.
In het laagseizoen heb je de strandjes aan de zuidkant van het eiland bijna helemaal voor jezelf. In het hoogseizoen kan het hier héél erg druk zijn, té druk.

De wandelroute vanaf Cat Ba centrum

We raden je aan om het rondje met de klok mee te maken, zodat je het mooiste strandje bewaart voor het laatst (Public Beach Cat Co 3).

Vanuit het centrum van Cat Ba Town loop je eerst naar het Hung Long Harbour hotel. Ga vóór het hotel naar links. Je kunt er ook rechts langs lopen (je blijft dan langs het water lopen), maar dan maak je het rondje tegen de klok in. Wij deden dit laatste, maar waren achteraf liever andersom gelopen. Gebruik de app Maps.me voor de juiste wegen (en download gratis de kaart van dit gebied voor offline gebruik). Google Maps klopt op Cat Ba niet helemaal, in elk geval niet op dit stuk. Maps.me is een stuk accurater, waar dit verder in Vietnam trouwens vaak juist níét het geval lijkt te zijn.

Als je slecht ter been bent, is het vrij lastig lopen, aangezien je hier en daar wel de nodige trappen op en af moet. Verder is het een makkelijke wandeling en een leuke bezigheid, bijvoorbeeld in de ochtend. De uitzichten op het meest zuidelijke punt zijn geweldig. Je hebt hier een weids uitzicht over de rotsen in het water.

Vergeet bij mooi weer niet je zwemspullen mee te nemen, zodat je bij het laatste strandje nog even het water in kan. Je hoeft nergens entree te betalen. Mocht je op het strandje (Public Beach Cat Co 3) een ligbedje willen huren, dan kost je dat VND 100.000 (€4).

Bezoek in het laagseizoen

Wij waren begin maart op Cat Ba en kwamen bijna niemand tegen tijdens de wandeling. Ook bij het strandje was maar een aantal mensen. We hebben ook foto’s gezien van dit strand in het hoogseizoen. Niet zo tof. Overvol. Wees er dus van bewust dat een bezoek aan Cat Ba buiten het hoogseizoen een stuk aangenamer is. Het hoogseizoen loopt ongeveer van april tot en met oktober, waarbij de maanden juni-augustus het meest druk zijn.

Een nadeel dat we wel willen benoemen, is dat er veel wordt gebouwd langs de kust (net als op veel andere plekken op Cat Ba). Wij stoorden ons hier niet heel erg aan, maar het neemt wel iets weg van de rust. Het uitzicht over zee blijft echter onveranderd mooi.

Wil je weten wat er nog meer te doen is op het eiland Cat Ba? Lees dan ons artikel: 8 leuke dingen om te doen op het eiland Cat Ba.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *