Rijstvelden Cat Ba

Beste reistijd Vietnam

Beste reistijd Vietnam

Omdat Vietnam een complex klimaat heeft, is er geen beste reistijd voor het hele land te geven. Iedere plaats in Vietnam heeft eigenlijk z’n eigen subklimaat en beste reistijd. Voor het overzicht splitsen we Vietnam hieronder in drie delen: noord, midden en zuid. Sowieso raden we je aan om niet héél Vietnam in één vakantie te proppen. Daarvoor is het land nu eenmaal te groot en is er té veel te zien. Wil je tips voor een ultieme reisroute door het noorden van Vietnam? Klik dan hier.

Beste reistijd Noord-Vietnam

November en maart

In de zomermaanden (mei-september) regent het veel in het noorden van Vietnam. In die maanden is het ook het warmst, waarbij de temperatuur kan oplopen tot boven de 40 graden. Vanaf oktober valt er al een stuk minder regen, maar in november wordt het echt een stuk droger. Deze drogere periode houdt aan tot en met april, waarbij in april de kans op meer regen alweer een stuk groter is.

In de maanden december t/m februari kan het – met name in het hoge noorden bij Sapa – wat kouder zijn. Vandaar dat de beste reistijd voor het noorden van Vietnam ligt in de maanden november en maart, waarbij oktober en april overigens ook nog goed te doen zijn.

Beste reistijd Midden-Vietnam

Februari t/m juni

In de maanden juli t/m januari valt er veel regen in het midden van Vietnam. Met name van september t/m december. Vanaf juli (in de zomer) kan het hier ook heel erg heet worden. In de maanden februari t/m juni valt relatief weinig regen en ligt de temperatuur ook nog ver boven de 20 graden. Deze maanden zijn dan ook de beste reistijd voor het midden van Vietnam.

Beste reistijd Zuid-Vietnam

December t/m april

In het zuiden van Vietnam is het eigenlijk altijd warm, gemiddeld net iets boven de 30 graden. In de maanden mei t/m november valt er veel regen (met name in de zomermaanden). De beste reistijd voor het zuiden van Vietnam is daarom van december t/m april.

De temperatuur in Vietnam

In Vietnam is het eigenlijk altijd warm. Met name in het zuiden is de temperatuur vrij stabiel hoog. In het noorden van het land kan de temperatuur in de wintermaanden wel aardig zakken, met name in de bergen bij Sapa. In de zomermaanden kan het daar juist weer erg warm worden, net als in het midden van het land.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *